Klik Klik..

Friday, December 01, 2006

Souvenirs from Zanzibar..

My December..

Saja amek tajuk lagu Linkin Park.. heheh.. dulu masa kat unibersiti aku layan giler group neh.. lagu besh.. Plus nama nak dekat nama aku.. Leenkin Park.. muhahah.. Apapun.. welkam Disember.. bermakna kita masih ada 30 hari lagi untuk melangkah ke tahun baru.. sudahkah wish list anda tertunai pada taon 2006 neh? kalau belom.. anda masih ada 30 hari untuk menunaikan wish list anda.. :)

Hehe.. aku nak citer pasal wish list aku lenkali.. ari ni nak citer pasal gift.. Aku dpt gift tu last week.. Diterbangkan jauh dari seorang sahabat di Zanzibar, Tanzania.. Pergh.. Sato ada kawan obersea..hehe... ekcelli sahabat ni aku kenal sebab join satu international course selama sebulan time April dulu.. Nama dia Ali.. set-set negro.. tapi baik jek orangnye... muslim.. tapi kengkawan sorry la..aku takleh nak kenenkan ngan korang sebab dia baru jek kawen 2 bulan lepas..huk huk..



Tuh gambar dia ada tercongok selang sorang dari aku..heheh... dulu time kursus aku tadekla rapat sgt ngan dia neh..sebab dia neh pemalu.. aku lak jenis selamber dalam group tuh..maklumla paling muda..eces... sebok dok huha huha ngan digicam.. sampai kena panggil 'madam photographer'..muhahaha.. Tapi skang alih-alih rapat lak lepas dah abes kursus.. Ali neh jenis yang appreciate kengkawan kot.. Tiap2 minggu mesti mau emel tanya khabar..huk huk..


Tapi takpe.. aku nak citer kat korang pasai gift yang dia kasik... huwaaaaaaaa.. aku sukaaa.. (^_^).. dia memang tau aku suka Liberpool.. so dia dah kasik aku sat ut-shirt liberpool.. yg beshnya tadak lambang carlsberg lak tuh.. huk huk..menangis terharu di tepi meja.. :P.. macih Ali..



Ekcelli dia ada kasik sobenir gak kat peserta2 Mesia.. tapi diorg dpt t-shirt besa ngan kopiah negara Zanzibar la.. cuma aku spesel sket dpt t-shirt liberpool.. sumer org jeles..ngehehe.. jgn maree.. :P baju liberpool dh pakai smlm.. baju pink jek tak pakai lg.. kak Mel pong dpt t-shirt tuh gak..smpi diorg suwoh frame takyah pakai.. muhahaa..tammoh aku..aku nak pakai.. tadek kije nak frame2.. ;)
Wokehla.. sesapa lagik yang kasik hadiah kat aku jangan malu-malu..aku terima ngan rela hati neh.. kasi la Mini Cooper lak ke.. takpon banglo 2 tingkat ke.. huhu..(^_^) .. papai..

Wednesday, November 29, 2006

29112006



Last nite.. saya kuar ngan incik presiden saya gi nengok satu movie.. movie yg sangat lah kiut miut.. hehe.. HappY FeeT.. kebetulan.. saya mmg suke banget ngan penguin.. betol cakap osmeto.. citer neh memang sangat best dan kelakar.. terbahak-bahak kitorang satu panggung gelak nengok citer tuh.. walaupon berkonsepkan kartun, tapi jalan citer neh amat dewasa.. banyak mesej yang nak disampaikan..


Korang memana yg suka ngk movie wajib tonton pilem neh.. besh sangat... terasa cam sejuk jek mata memandang sebab scene dia mmg sepanjang masa kat kutub utara..huk huk... kesah pasal sekor anak penguin neh (nama dia Mumble).. yang sedikit berbeza dari kengkawan diorang yang lain.. sudah menjadik tradisi turun-temurun penguin.. kalo nak mencari chenta.. perlu ada sore yang besh.. huk huk..betol ke tak penguin camtuh aku tataula.. akan tetapi, si Mumble neh dianggap spastikla sbb sore dia tak besh and kaki dia suka menari2 keletap2.. huk huk..

Maka tok penghulu kampung penguin pong anggap Mumble yang agak unik sket neh bawak bencana pada geng2 penguin sebab kebetulan time tuh diorang kurang dapat ikan.. hehe.. time ni la Mumble menggunakan kebolehan kakinya yg suka menari keletap2 tuh untuk buktikan pada geng2 penguin yang dia bukanla seteruk yang disangka..

Part paling besh bila Mumble neh terjumpa geng2 penguin mexico.. haha.. si Ramon.. melampau lawaknya.. tak larat nak citer.. korang gi tengok sendirik la.. seriyes besh.. puas ati.. sampai incik presiden pon nak beli dvd tuk wat collection.. (^_^) saya sukaa...

Pada aku.. mesej yang nak disampaikan ada banyak.. tapi yang paling terkesan.. kita kena hepi dan bersyukur dengan apa yang ada pada diri kita sendiri.. Jangan rasa rendah diri walaupon kita mungkin tak ada kelebihan yang ada pada orang lain.. ;) movie neh very the interesting one.. ala2 musical movie.. hehe.. enjoy weh.. seperti yang aku cakap.. wajib tonton..
aku kasik 4.5 / 5 bintang.. (^_^)


wachaa..

Tuesday, November 28, 2006

28112006



Aku suker lagu ni.. sore minah ni besh.. nama dia pon unik.. Bunga.. heheh..cam ala-ala lagu omputih si Sarah Mclachan sket.. besala.. kalo time-time busan aku suka donload lagu.. especially lagu Indon..uhuk.. boleh layan... kalo nak lagu neh leh bitau..aku emel.. heheh..


Foto: View matahari terbenam on the way aku balik dari Kerteh..snap dari dalam bas.. (",)

Tuesday, November 21, 2006

Jamuan Raya Opis :)




Hi deri..
cam besa lama tak jenguk sini.. cam besa, alasan yang besa aku pakai.. aku agak bz lately..huk huk..


Hari ni.. last hari bulan Syawal.. dan hari ni jugak.. peluang aku nak cukupkan posa 6.. alhamdulillah.. :) berjaya jugak akhirnya.. rasa cam ralat gak kalo tak lepas buat tahun ni.. semalam ngan ari ni jek..berapa banyak jamuan raya dept kat opis ni buat..uhuk.. dugaan sungguh.. seb baikla diorg baik hati nak tapaukan.. ;) macih..


Kalo nengok gambar kat atas.. tuh gambar jamuan raya opis aku last week.. hehe.. yg beshnye.. siap sambut bestday advance kat situ.. diorg celebrate reramai bebudak yang lahir bulan Okt, Nov, ngan Dis.. hehe.. so taon neh sambut awal sebulan.. :P


Jamuan tuh jugakla pest time aku dapat duit raya taon neh.. sob..sob.. sedih terharu.. walaupon singgit jek..muhahaa.. boss kasik wat cukup syarat jek.. adei.. singgit pon singgit la... :P


Wokehla.. tadek idea nak mengarang.. ekon kat opis neh sejuk banget.. nipis lemak-lemak aku.. bleh kering lelama kalo cenggini.. adei.. technician..slowkan ekon wes..


chiaoo..

Thursday, November 09, 2006

10112006

Edisi Pengumuman dan Pemberitahuan


Hehe.. since aku dah cuti lama dari blogging.. banyak sangat tak sempat nak hapdet kat sini.. so posting kali ni aku nak wat sekalik harung la.. hehe..


1st
Buat bestpren2 ako yang sudah masuk geng mak boyot (Cupid, Omei, Don Donut, wifenye si Zam Geng Mesra).. 4 orang skalik tuh.. huk huk.. korang sumer aku ucapkan selamat menjadik ibu yer.. :) hepi sangat tuk kowang.. tapi pesalla korang memboyot skalik.. baru nak suwoh jalan-jalan carik makan kat kampung aku nanti.. :P huk huk.. tapi takpela.. taon depan aku dapat 3 anak buah.. ;) kalo rasa-rasa nak berbesan, make sure baby korang baby boy ye.. muhahaha..



2nd
Zura a.k.a Snowqueen.. Hepi Bestday.. 8/11 kan.. :) taon neh tadek potong-potong kek ker? hehe.. apapon cam besa aku doakan ko cepat-cepat makan nasik minyak, panjang umur, dan hepi-hepi slalu.. ;)



3rd
tuk Jaja and asbennya.. Congrats sbb dah dapat baby.. :) tak sempat lagik nak jenguk ko... heheh.. ajor baby ko makan budu nanti weh.. :P



4th
tuk kak As, saya doakan akak lepas interview tu.. :) aminn.. jangan lupa banjer makan first gaji nnt yer.. heheh..



5th
tuk Idah opismet merangkap member seper'tanduk'kan.. :P Selamat memeningkan kepala setel pasal kenduri kawen la yer..tak lama dah tuh..huk huk.. insyaAllah panjang umur awal bulan doblas neh aku serang Kedah... ;)



worett.. cukupla..tak larat.. nantok.. (*_*) sok ada tugas penting kat opis.. uhuk.. sbelum tuh..sapa giler main SUDOKU kat sini.. meh lawan ngan aku..hehe.. aku dah ketagih dah main sudoku neh.. jibon tol.. ketagih ngan nombor..tadak kijer.. :P 533 u 4g41N !!

Wednesday, November 08, 2006

08112006

Edisi Mengenang Raya 2006


Hi deri..
Long time no see.. since start cuti before raya ari tu.. :) balik-balik raya jek life menjadi sedikit bz.. tak berkesempatan nak menconteng digital kat sini.. hehe.. apapon, untuk sesapa yang dah abeh puasa 6 syawal tu... Selamat Hari Raya yer.. aku takleh raya lagik.. :( huk huk..


So.... harap sumer hepi ngan raya memasing taon ni.. me cam besa sonok sangat.. taon ni raya paling meriah.. pepagi raya dah kalut satu family nak gi kampung ma.. nak semayang raya kat sana.. pastu raya pertama jek terpaksa follow famili gi beraya umah sanak sedara.. nasibla kalo balik kampung.. tak singgah setiap umah tak sah.. aku rasa kalo bagik sebulan pong aku tak abeh round lagik kelantan tuh.. (*_*) huk huk..


First day raya jek, kitorang gi beraya 7 buah umah.. daripada bebanyak umah tu, 4 buat nasik dagang.. huhuhu.. diorang neh menu sepesen la pulak.. tapi aku tibai jek.. (^_^).. seb baik tak cirit.. hahaha.. pastu seken day aku lepak umah.. malas nak follow abah aku beraya..tak larat.. lagikpon kalo kat kelantan neh.. raya kedua ketiga dah slow sket... first day jek meriah.. sbb ramai gak yg dah start posa 6 Syawal.. :) .. tapi satu jek.. kalo kat kelantan neh.. aku payah sket nak jumpa lemang.. adess.. ngidam lak rasanya..huhu..


Famili kitorang wat open haus raya ketiga.. Ma wat menu spesel baru dia.. Nasik Hujan Panas.. hehehe.. menu lauk nye lebih kurang ngan nasik tomato jek.. ada ayam masak pedas, kari daging, acar timun.. tp yang bezanya, nasik dia kaler pelangi..warna warni.. (^_^) aku tgk separuh jalan jek.. nntla blajar..huk huk.. nampak cam komplikatak sket..nak kena gaul2 nasik ngan pewarna banyak kalik..


Cam besa.. duit raya yg aku spend kalik neh abeh cam besa..tadak balance langsung.. adehla.. tuh baru bagik sepupu sepapat sanak sedara jek.. (*_*) huk huk..tapi takpela.. bukan slalu pong.. rasa cam YB pong ada dok hulur-hulur angpau jek kat orang.. hehehe..


Okehla..malas nak taip..kalo citer pasal raya tak abes gak..meh datang borak ngan aku kalo nak tau.. hahaha.. tapi kan.. satu yg aku tensen kalo tiap kali raya time nak balik..pesssssssssssssssssssssssss... jem tak hingat dunia... aku tataula dlm Mesia neh baper juta org kelantan ada..tp mmg tahap jem giler la kalo balik raya.. aku takkan lupa time nak balik ari tuh.. aku sangkut dlm keta 2 jam setengah semata-mata untuk 58km.. tahap siput hinz*r nyer keta bergerak..egegee... moralnya, jgn balik siang-siang.. balik malam kalo larat..huk huk..


:) Sempena kita masih ada di bulan Syawal neh.. Selamat Hari Raya kepada semua.. ada kesempatan, taon depan kita sambut raya lagik.. kalo rajin, watla puasa 6 yer.. pada member2 yang jemput aku gi open haus bebaru neh.. mekasih yer.. hehe.. don, umi salwa, hazie zam.. ;) very the tenkiu.. yang lelain, sowi tak dpt nk dtg..tak cukup masa.. lenkali panjang umur aku pi..



:) beshnya dapat raya kat kampung.. taon depan, tataula leh raya kat kampung ke tak.. uhuk.. till next time..see ya..

Friday, October 20, 2006

Salam Aidilfitri 2006



Salam semua;

Memandangkan hari ni aku nak balik kampung..
Selamat hari raya untuk semua..
Maaf zahir dan batin jika ada tersalah laku atau tersilap kata..


Aku akan cuti menjenguk deri sepanjang minggu raya neh.. :)
Have a nice holiday everyone..
Panjang umur insyaAllah kita bertemu lagik..

Tuesday, October 17, 2006

Random..

Aiit..


Aku menunggu masa nak balik jek neh.. buhsan gile.. minggu neh memang dah mood raya.. aku menghitung hari nak balik kampung jek.. huk huk.. tadi KESKI (kelab sukan + kebajikan opis aku) dok pass kuih-kuih raya kat staff dia.. sonokknyaa... dalam paper bag diorang kasik kerepek ubi pedas, biskut tat nenas sebekas, ngan biskut cornflakes sebekas.. siap dapat jus kiwi sebotoi.. hehe.. :) murah rezeki taon neh.. mekasihla..


Sebut pasal kuih raya..aku tak membeli sangat taon neh.. tak sempat nak meround jalan TAR lagik. plus mak aku besanya suka dok membakar biskut-biskut raya ngan jiran-jiran dia.. :D tapi taon neh sempat gakla aku order biskut raya kurma ngan maruku dari opismate.. kena bawak balik gak sket kalo tak banyak pong.. tak sedaplak nak balik tangan kosong jek.. Last weekend nyopping dia.. sempatla rembat t-shirt selai sorang tuk askar-askar kat kg aku tuh.. huk huk.. pastu abah dapat kemeja satu.. :) ada orang banjer..hehe.. tinggal nak round jalan Tar jek nanti nak nengok kot-kot ada tudung berkenan nak bagi ma and shera..


Ari neh kije aku dok mendonload lagu-lagu indon.. lama dah aku tak wat kijer neh..huk huk.. aku tatau la napa..aku mmg obses ngan lagu-lagu indon neh..sentimental dia lain sket.. ;) nak kata aku jiwang ke sentimental ke katala..tapi aku mmg suker (^_^).. peterpan, ungu, radja, ada band, mamat irwanshah.. sheila on 7.. arghh... sapa lagik..


Pastu ari neh aku sebok dok setting player EPL fantasy football.. huk huk.. tibaila.. dah start cuti raya neh tak sempatnye aku nak hapdet.. skali lagik aku amek risiko amek si cristiano ronaldo tuh main tuk 2 minggu akan datang.. kalo tak main gak dia memang aku nak gigit telinga si ferguson tuh.. ampes tol.. penat aku jual lampard last week sebab nak beli cristiano..skalik mamat tuh tak main lak.. arghhhhhhhh.. salah percaturan betol.. (*_*) emo emo.. huhu.. aku takleh la.. kalo dah start main sesuatu game..aku suka main bersungguh... even tadek hadiah pong cam semangat melebihi kebiasaan.. tuh yang sampai sakit-sakit pala dok pikir strategi.. huk huk.. ji-la..


Okeshla.. nak sambung donload lagu.. :P have a nice day everyone..

Sunday, October 15, 2006

Iftar MB 2006

Salamz..

Terlewat nak menulis kat deri 2,3 hari neh.. anyway kena recover post balik.. hehe.. Aku nak bercerita pasal makan-makan lagik.. semalam aku join satu lagik majlis berbuka puasa ngan bebudak MB (geng seperbolingan).. kalo yang first masa kat Kg Baru tuh cuma geng-geng underground, this time formalnye.. so buat grand sketla makan buffet kat Bukit Jalil Golf Club. Lebih kurang 25 orangla join kali ni.. tak macam tahun-tahun sebelumnya.. kitorang besa buat kat umah kak Aida.. cuma taon neh saja nak makan buffet sebab dah ada peruntukan duit untuk makan besar sket.. hasil duit denda main liga.. :P


Tapi, macam yang kak Tim kata, aku pong lebih setuju kalo lenkali majlis berbuka puasa ni wat kat umah.. hehe.. lebih mesra dan meriah la.. kalo cam taon lepas..masing-masing akan bawak makanan sket sorang and kitorang akan masak sesama.. yang lelaki lak gi memborong kuih-kuih, bebuahan ngan aiskrim.. pastu leh lepak lama-lama sampai malam.. siap main game kad.. pastu sapa kalah kena denda abeskan makanan yang tertinggal.. hehehe..seronok sangat bila ingat time tuh.. takpela.. ada rezeki, panjang umur leh buat taon depan.. :) As usual, aku menumpang kasih gambar-gambar dari mleo disebabkan digito aku tak sehat-sehat lagik.. huk huk..






Kalo tanya pasal buffet kat Golf Club Resort neh aku kasik (B-) jek la.. dengan harga sekepalanya rm38++ (kontroversi sket part rege neh), aku rasa option makanan yang ada tak berbaloi sangat. huk huk.. stall pong tak banyak selain menu buffet yang disediakan.. better korang carik tempat lain.. :P Limau Nipis lagik besh..huk huk..

Friday, October 13, 2006

13102006

Salam hari Jumaat semua..


Hehe.. besh betol perasaan hari Jumaat neh.. sebab sok tuh weekend.. kira dah mood cuti la takyah datang kije.. huk huk... tapi bulan posa neh memang aku tak bz mana.. sebab kitorang tadek handle kursus bulan-bulan posa neh.. so aku sebagai penyelaras projek memang rileks sket la bulan neh.. huhuhu.. rileks sampai mencapai tahap bosan jila..


Disebabkan kebusanan yang amat sangat tetiba aku dapat idea nak selongkar photoshop.. godek-godek sendirik apa yang photoshop leh buat..huk huk.. jila memang besh la.. seronok gak main-main ngan grafik neh.. cuma aku baru blajar yang simple-simple la.. huhuh.. korang search jek mana-mana forum blajar photoshop kat internet. diorang banyak bagi tips.. (^_^).. aku sukaaa... hehehe....





Gambar neh masa kitorang gi Sarawak jenjalan bulan tujuh ari tu.. .. set-set ladies.. hehe.. aku try wat testing adjust kat photoshop japs.. :) huk huk.. Wokehla.. busan.. nak selongkar apa-apa yang patot.. petang ni dah plan nak jumpa geng-geng yg gi Tasik Kenyir ari tu nak bukak posa skalik kat Putrajaya.. jumpa korang di sana.. :)


Take gud care everyone..

Wednesday, October 11, 2006

Ronggeng Iftar Geng2 Sosialis


"Masing-masing dah berbincang. Tarikh dah ditetapkan. Harap semua menjadi. Amin."

Hehe..aku pinjam ayat samurai japs.. walaupon situasi ayat di atas untuk aku ngan samurai berbeza.. huk huk.. Semalam, apa yang diplan dah pon berjalan lancar.. geng-geng ronggeng sosialis sama ada masih ahli ataupon bekas ahli bertemu mata berperang kocakan perut kat restoran D'Limau Nipis..kedai neh walaupon environment dia tak gah sangat, tapi makanan dia aku kasik angkat ibu jari la..huhu..
:)



Walaupon kurang 3 orang dari list asal (cameraman tanak expose muka dia), kitorang still proceed ngan menu makanan tuk 12 orang.. huhuhu.. tak sangka licin gak, walaupon pada mulanya memasing cam surrender awal2 ngk lauk.. :) Tapi part paling best bila samurai dalam diam rupa-rupanya wat gathering underground ngan geng-geng Arsenal dia, diketuai oleh abang mamak tukang tebar roti john.. kantOi! hahaha..


Masuk round kedua..lepas masing-masing dah gi solat.. cam besa along25 meneruskan promosi hebatnya suwoh masing-masing cuba rasa air d'limau nipis yg spesel tuh..hehe, aku tolong promote gak sesikit.. (^_^) baru korang rasa betapa sedapnya air itu.. huk huk.. seriyes weh..memang sedap gile.. rasa dia macam esklem Lime tuh.. yang kaler ijau kat luar..dalam ada esklem vanilla..arghh... meleleh air liurla kalo sebut..



Perjumpaan ahli-ahli ronggeng sosialis tak lama.. masing-masing pon dah kemengantukan, penat balik dari kije lagik.. so dalam 8.45pm kitorang dah blah.. aku ngan kak sue nyaris-nyaris sesat jalan balik pulang..hehe.. Beshla jumpa korang sumer..walaupon tak lama mana.. lenkali ada masa kita kuar makan-makan lagik.. takpon set mini tonomen boling ke? hehe..


Wokehla.. sempena 11 Oktober 2006 neh.. saya tidak lupa ingin mengucapkan selamat hari tua pada kedua kawan kembar saya yg jauh di mata.. :D Elin Elis Twin Tower.. Eppi Bestday ke-25.. hehe.. bila la leh jumpa korang neh..


Till then, take care everybody..

Monday, October 09, 2006

09102006

Hi there..
Selamat pagi dan selamat menjalani ibadah puasa untuk hari yang ke-16 semua..


Sedar tak sedar kita dah masuk separuh Ramadhan rupanya.. kejap jek masa berlalu kan.. semayang Terawih pon dah start baca Qunut time witir neh.. hmm..taon ni, aku tak buat baju raya pong.. ekcelli kain dah beli lama dah..ada la dalam 3 pasang..huk huk.. tapi cam tatau nak antar jahit kat sapa.. kat kl neh dah le mahal gile diorang caj.. nak antar jahit kat kampung pon aku dah fobia..sebab aku kasik saiz baju aku.. macik tuh pegi jahit saiz baju adik aku..ampes tol.. nampak gaya pakai baju mana yang ada jekla..huk huk.. bila time macam nilah bau aku rasa nak menyesal sbb tak gi duduk ngan nenek sedara aku belajar menjahit baju dulu..huk huk..rugi rugi..kalo tak dah bleh buat duit dah skang.. :P haha..tapi kan.. kalo dapat jahit baju tuk diri sendirik pong dah kira puas ati.. dah boleh jimat 50 hinggit.. tuh baru sepasang kebaya.. (*_*)




Cam besa, bila time bulan posa ngan raya nihla kita akan makan di luar kebiasaan..huk huk..maksud aku, time tu la ujung minggu mesti full ngan jadual nak berbuka posa ngan kawan2 kat luar.. aku rasa kalo nak cakap time bulan posa la bleh jimat duit sket takleh gak.. banyak abes kat makanan jek aku rasa.. huh! bayangkan jela.. kalo berbuka posa kat luar.. paling kurang pong mesti rm15 ke atas la.. tuh belum gi makan-makan buffet kat mana2 hotel ato club house lagik.. sure rm45++ nye.. ($_$).. jila betol.. seriyesla.. dua hari pertama pose jek aku masak kat umah.. tu pong kebetulan sebab aku cuti.. pastu bila dah start kije aku jadik cam tak larat nak memasak.. malas gile.. huk huk.. lagi senang beli nasik kukus kat bawah umah tuh jek. :D




Sebut pasal berbuka kat luar.. semalam gi ikut dia bukak posa ngan member-member sekolah dia.. :) besh gak la.. makan kat Golf Club Country Resort Tropicana.. besh sebab puas hati la makanan banyak gile.. stall-stall pong rasa ada lebih 10 jenis kot..hmm, kira berbaloi la kot satu kepala dia caj rm48.. tapi aku rasa kalo orang yg datang tuh makan sket jek tak berbaloi gak.. huk huk.. tapi memang akan lagik besh bila ko makan tuh orang yang banjer.. hehe.. mekasih pada tukang sponsor.. ada ubi ada batas.. lain hari saya balas.. (^_^) !!




Sok plan nak berbuka posa ngan geng-geng ronggeng sosialis lak..haha.. nama jek gempak..tapi ekcelli nehla geng-geng opis lama aku.. tapi kitorang wat underground jek..serang Bangi sok.. tak ajak bos-bos besar sekalik..sebab wat weekdays kan..takot halangan untuk mereka yang berstatus ibu beranak ramai.. :) bukan alasan sengaja tammoh ajak tau.. uhuk..




Wokeshla.. nak sambung wat apa-apa yang patotla.. bulan posa ni rileks sket sebab takde kursus nak handle.. hehe.. tadi dah gi library..pinjam dua buku.. mengisi ruang-ruang kosong yang ada.. ;) aku nak sahut seruan kerajaan neh.. pupuk nilai suka membaca.. dah lama dah aku tinggal.. bukan tak membaca..cuma jarang membaca bahan berilmiah.. huk huk.. till then.. have a gud day everyone..




Antara ahli-ahli ronggeng sosialis yang nak serang Bangi sok.. windunya nak jumpa korang.. (^_^)

Friday, October 06, 2006

Iftar MB 2005 - Chop n Steak


Hi deri..

Tatau nak citer apa ari ni.. tapi tadi dah cilok-cilok gambar-gambar berbuka pose semalam kat blog anak-kuang.. ngehehe.. mekasih mleo.. gambo clear sungguh.. membuatkan aku rindu pada 'digito' aku.. :P digito tuh nama digicam aku.. :( kena anta spital repair balik sebab lcd dia blank tetiba.. bila la nak siap tatau... sob sob..

Semalam besh gakla bukak posa ngan geng-geng seperbolingan kat Chop n Steak.. lepak ngan diorang memang sentiasa best.. :) zura pong ada join skalik this time.. pest time aku makan kat sana.. so far ok la... environment besh pada aku..cuma makanan dia besa jekla.. aku rasa sedap lagik kat HR Steak kot..still kat kg baru gak dedua kedai tuh..hehe.. semalam aku mencuba makanan yg Omei sajes kan..


Neh nama dia Chicken Goldon Bleu.. korang leh jumpa menu neh kat Secret Recipe gak.. tapi seriyes takleh lawan kesedapan yang kat Secret Recipe la..hehe.. sebab yg ni dia letak kuah masam manis..aku tak gemor sgt.. huk huk.. Antara gambar-gambar lain.. :)


me wif zura.. muka penat makan.. hehe..


antara menu lain yang dipesan..nyum nyum..


geng-geng MalaysianBowler yang hadir semalam.. :)

Lepas abes makan n solat dalam kira-kira kol 9pm.. masing-masing pon bersurai.. ada yang pakat nak gi memboling sedas dua..huk huk..gigih diorang neh.. aku tak join la.. tak larat.. balik rumah pong, lepas layan American Next Top Model finale.. terus pengsan.. hehe..
Newer Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...