Klik Klik..

Friday, October 20, 2006

Salam Aidilfitri 2006



Salam semua;

Memandangkan hari ni aku nak balik kampung..
Selamat hari raya untuk semua..
Maaf zahir dan batin jika ada tersalah laku atau tersilap kata..


Aku akan cuti menjenguk deri sepanjang minggu raya neh.. :)
Have a nice holiday everyone..
Panjang umur insyaAllah kita bertemu lagik..

Tuesday, October 17, 2006

Random..

Aiit..


Aku menunggu masa nak balik jek neh.. buhsan gile.. minggu neh memang dah mood raya.. aku menghitung hari nak balik kampung jek.. huk huk.. tadi KESKI (kelab sukan + kebajikan opis aku) dok pass kuih-kuih raya kat staff dia.. sonokknyaa... dalam paper bag diorang kasik kerepek ubi pedas, biskut tat nenas sebekas, ngan biskut cornflakes sebekas.. siap dapat jus kiwi sebotoi.. hehe.. :) murah rezeki taon neh.. mekasihla..


Sebut pasal kuih raya..aku tak membeli sangat taon neh.. tak sempat nak meround jalan TAR lagik. plus mak aku besanya suka dok membakar biskut-biskut raya ngan jiran-jiran dia.. :D tapi taon neh sempat gakla aku order biskut raya kurma ngan maruku dari opismate.. kena bawak balik gak sket kalo tak banyak pong.. tak sedaplak nak balik tangan kosong jek.. Last weekend nyopping dia.. sempatla rembat t-shirt selai sorang tuk askar-askar kat kg aku tuh.. huk huk.. pastu abah dapat kemeja satu.. :) ada orang banjer..hehe.. tinggal nak round jalan Tar jek nanti nak nengok kot-kot ada tudung berkenan nak bagi ma and shera..


Ari neh kije aku dok mendonload lagu-lagu indon.. lama dah aku tak wat kijer neh..huk huk.. aku tatau la napa..aku mmg obses ngan lagu-lagu indon neh..sentimental dia lain sket.. ;) nak kata aku jiwang ke sentimental ke katala..tapi aku mmg suker (^_^).. peterpan, ungu, radja, ada band, mamat irwanshah.. sheila on 7.. arghh... sapa lagik..


Pastu ari neh aku sebok dok setting player EPL fantasy football.. huk huk.. tibaila.. dah start cuti raya neh tak sempatnye aku nak hapdet.. skali lagik aku amek risiko amek si cristiano ronaldo tuh main tuk 2 minggu akan datang.. kalo tak main gak dia memang aku nak gigit telinga si ferguson tuh.. ampes tol.. penat aku jual lampard last week sebab nak beli cristiano..skalik mamat tuh tak main lak.. arghhhhhhhh.. salah percaturan betol.. (*_*) emo emo.. huhu.. aku takleh la.. kalo dah start main sesuatu game..aku suka main bersungguh... even tadek hadiah pong cam semangat melebihi kebiasaan.. tuh yang sampai sakit-sakit pala dok pikir strategi.. huk huk.. ji-la..


Okeshla.. nak sambung donload lagu.. :P have a nice day everyone..

Sunday, October 15, 2006

Iftar MB 2006

Salamz..

Terlewat nak menulis kat deri 2,3 hari neh.. anyway kena recover post balik.. hehe.. Aku nak bercerita pasal makan-makan lagik.. semalam aku join satu lagik majlis berbuka puasa ngan bebudak MB (geng seperbolingan).. kalo yang first masa kat Kg Baru tuh cuma geng-geng underground, this time formalnye.. so buat grand sketla makan buffet kat Bukit Jalil Golf Club. Lebih kurang 25 orangla join kali ni.. tak macam tahun-tahun sebelumnya.. kitorang besa buat kat umah kak Aida.. cuma taon neh saja nak makan buffet sebab dah ada peruntukan duit untuk makan besar sket.. hasil duit denda main liga.. :P


Tapi, macam yang kak Tim kata, aku pong lebih setuju kalo lenkali majlis berbuka puasa ni wat kat umah.. hehe.. lebih mesra dan meriah la.. kalo cam taon lepas..masing-masing akan bawak makanan sket sorang and kitorang akan masak sesama.. yang lelaki lak gi memborong kuih-kuih, bebuahan ngan aiskrim.. pastu leh lepak lama-lama sampai malam.. siap main game kad.. pastu sapa kalah kena denda abeskan makanan yang tertinggal.. hehehe..seronok sangat bila ingat time tuh.. takpela.. ada rezeki, panjang umur leh buat taon depan.. :) As usual, aku menumpang kasih gambar-gambar dari mleo disebabkan digito aku tak sehat-sehat lagik.. huk huk..






Kalo tanya pasal buffet kat Golf Club Resort neh aku kasik (B-) jek la.. dengan harga sekepalanya rm38++ (kontroversi sket part rege neh), aku rasa option makanan yang ada tak berbaloi sangat. huk huk.. stall pong tak banyak selain menu buffet yang disediakan.. better korang carik tempat lain.. :P Limau Nipis lagik besh..huk huk..

Friday, October 13, 2006

13102006

Salam hari Jumaat semua..


Hehe.. besh betol perasaan hari Jumaat neh.. sebab sok tuh weekend.. kira dah mood cuti la takyah datang kije.. huk huk... tapi bulan posa neh memang aku tak bz mana.. sebab kitorang tadek handle kursus bulan-bulan posa neh.. so aku sebagai penyelaras projek memang rileks sket la bulan neh.. huhuhu.. rileks sampai mencapai tahap bosan jila..


Disebabkan kebusanan yang amat sangat tetiba aku dapat idea nak selongkar photoshop.. godek-godek sendirik apa yang photoshop leh buat..huk huk.. jila memang besh la.. seronok gak main-main ngan grafik neh.. cuma aku baru blajar yang simple-simple la.. huhuh.. korang search jek mana-mana forum blajar photoshop kat internet. diorang banyak bagi tips.. (^_^).. aku sukaaa... hehehe....





Gambar neh masa kitorang gi Sarawak jenjalan bulan tujuh ari tu.. .. set-set ladies.. hehe.. aku try wat testing adjust kat photoshop japs.. :) huk huk.. Wokehla.. busan.. nak selongkar apa-apa yang patot.. petang ni dah plan nak jumpa geng-geng yg gi Tasik Kenyir ari tu nak bukak posa skalik kat Putrajaya.. jumpa korang di sana.. :)


Take gud care everyone..

Wednesday, October 11, 2006

Ronggeng Iftar Geng2 Sosialis


"Masing-masing dah berbincang. Tarikh dah ditetapkan. Harap semua menjadi. Amin."

Hehe..aku pinjam ayat samurai japs.. walaupon situasi ayat di atas untuk aku ngan samurai berbeza.. huk huk.. Semalam, apa yang diplan dah pon berjalan lancar.. geng-geng ronggeng sosialis sama ada masih ahli ataupon bekas ahli bertemu mata berperang kocakan perut kat restoran D'Limau Nipis..kedai neh walaupon environment dia tak gah sangat, tapi makanan dia aku kasik angkat ibu jari la..huhu..
:)



Walaupon kurang 3 orang dari list asal (cameraman tanak expose muka dia), kitorang still proceed ngan menu makanan tuk 12 orang.. huhuhu.. tak sangka licin gak, walaupon pada mulanya memasing cam surrender awal2 ngk lauk.. :) Tapi part paling best bila samurai dalam diam rupa-rupanya wat gathering underground ngan geng-geng Arsenal dia, diketuai oleh abang mamak tukang tebar roti john.. kantOi! hahaha..


Masuk round kedua..lepas masing-masing dah gi solat.. cam besa along25 meneruskan promosi hebatnya suwoh masing-masing cuba rasa air d'limau nipis yg spesel tuh..hehe, aku tolong promote gak sesikit.. (^_^) baru korang rasa betapa sedapnya air itu.. huk huk.. seriyes weh..memang sedap gile.. rasa dia macam esklem Lime tuh.. yang kaler ijau kat luar..dalam ada esklem vanilla..arghh... meleleh air liurla kalo sebut..



Perjumpaan ahli-ahli ronggeng sosialis tak lama.. masing-masing pon dah kemengantukan, penat balik dari kije lagik.. so dalam 8.45pm kitorang dah blah.. aku ngan kak sue nyaris-nyaris sesat jalan balik pulang..hehe.. Beshla jumpa korang sumer..walaupon tak lama mana.. lenkali ada masa kita kuar makan-makan lagik.. takpon set mini tonomen boling ke? hehe..


Wokehla.. sempena 11 Oktober 2006 neh.. saya tidak lupa ingin mengucapkan selamat hari tua pada kedua kawan kembar saya yg jauh di mata.. :D Elin Elis Twin Tower.. Eppi Bestday ke-25.. hehe.. bila la leh jumpa korang neh..


Till then, take care everybody..

Monday, October 09, 2006

09102006

Hi there..
Selamat pagi dan selamat menjalani ibadah puasa untuk hari yang ke-16 semua..


Sedar tak sedar kita dah masuk separuh Ramadhan rupanya.. kejap jek masa berlalu kan.. semayang Terawih pon dah start baca Qunut time witir neh.. hmm..taon ni, aku tak buat baju raya pong.. ekcelli kain dah beli lama dah..ada la dalam 3 pasang..huk huk.. tapi cam tatau nak antar jahit kat sapa.. kat kl neh dah le mahal gile diorang caj.. nak antar jahit kat kampung pon aku dah fobia..sebab aku kasik saiz baju aku.. macik tuh pegi jahit saiz baju adik aku..ampes tol.. nampak gaya pakai baju mana yang ada jekla..huk huk.. bila time macam nilah bau aku rasa nak menyesal sbb tak gi duduk ngan nenek sedara aku belajar menjahit baju dulu..huk huk..rugi rugi..kalo tak dah bleh buat duit dah skang.. :P haha..tapi kan.. kalo dapat jahit baju tuk diri sendirik pong dah kira puas ati.. dah boleh jimat 50 hinggit.. tuh baru sepasang kebaya.. (*_*)




Cam besa, bila time bulan posa ngan raya nihla kita akan makan di luar kebiasaan..huk huk..maksud aku, time tu la ujung minggu mesti full ngan jadual nak berbuka posa ngan kawan2 kat luar.. aku rasa kalo nak cakap time bulan posa la bleh jimat duit sket takleh gak.. banyak abes kat makanan jek aku rasa.. huh! bayangkan jela.. kalo berbuka posa kat luar.. paling kurang pong mesti rm15 ke atas la.. tuh belum gi makan-makan buffet kat mana2 hotel ato club house lagik.. sure rm45++ nye.. ($_$).. jila betol.. seriyesla.. dua hari pertama pose jek aku masak kat umah.. tu pong kebetulan sebab aku cuti.. pastu bila dah start kije aku jadik cam tak larat nak memasak.. malas gile.. huk huk.. lagi senang beli nasik kukus kat bawah umah tuh jek. :D




Sebut pasal berbuka kat luar.. semalam gi ikut dia bukak posa ngan member-member sekolah dia.. :) besh gak la.. makan kat Golf Club Country Resort Tropicana.. besh sebab puas hati la makanan banyak gile.. stall-stall pong rasa ada lebih 10 jenis kot..hmm, kira berbaloi la kot satu kepala dia caj rm48.. tapi aku rasa kalo orang yg datang tuh makan sket jek tak berbaloi gak.. huk huk.. tapi memang akan lagik besh bila ko makan tuh orang yang banjer.. hehe.. mekasih pada tukang sponsor.. ada ubi ada batas.. lain hari saya balas.. (^_^) !!




Sok plan nak berbuka posa ngan geng-geng ronggeng sosialis lak..haha.. nama jek gempak..tapi ekcelli nehla geng-geng opis lama aku.. tapi kitorang wat underground jek..serang Bangi sok.. tak ajak bos-bos besar sekalik..sebab wat weekdays kan..takot halangan untuk mereka yang berstatus ibu beranak ramai.. :) bukan alasan sengaja tammoh ajak tau.. uhuk..




Wokeshla.. nak sambung wat apa-apa yang patotla.. bulan posa ni rileks sket sebab takde kursus nak handle.. hehe.. tadi dah gi library..pinjam dua buku.. mengisi ruang-ruang kosong yang ada.. ;) aku nak sahut seruan kerajaan neh.. pupuk nilai suka membaca.. dah lama dah aku tinggal.. bukan tak membaca..cuma jarang membaca bahan berilmiah.. huk huk.. till then.. have a gud day everyone..




Antara ahli-ahli ronggeng sosialis yang nak serang Bangi sok.. windunya nak jumpa korang.. (^_^)

Friday, October 06, 2006

Iftar MB 2005 - Chop n Steak


Hi deri..

Tatau nak citer apa ari ni.. tapi tadi dah cilok-cilok gambar-gambar berbuka pose semalam kat blog anak-kuang.. ngehehe.. mekasih mleo.. gambo clear sungguh.. membuatkan aku rindu pada 'digito' aku.. :P digito tuh nama digicam aku.. :( kena anta spital repair balik sebab lcd dia blank tetiba.. bila la nak siap tatau... sob sob..

Semalam besh gakla bukak posa ngan geng-geng seperbolingan kat Chop n Steak.. lepak ngan diorang memang sentiasa best.. :) zura pong ada join skalik this time.. pest time aku makan kat sana.. so far ok la... environment besh pada aku..cuma makanan dia besa jekla.. aku rasa sedap lagik kat HR Steak kot..still kat kg baru gak dedua kedai tuh..hehe.. semalam aku mencuba makanan yg Omei sajes kan..


Neh nama dia Chicken Goldon Bleu.. korang leh jumpa menu neh kat Secret Recipe gak.. tapi seriyes takleh lawan kesedapan yang kat Secret Recipe la..hehe.. sebab yg ni dia letak kuah masam manis..aku tak gemor sgt.. huk huk.. Antara gambar-gambar lain.. :)


me wif zura.. muka penat makan.. hehe..


antara menu lain yang dipesan..nyum nyum..


geng-geng MalaysianBowler yang hadir semalam.. :)

Lepas abes makan n solat dalam kira-kira kol 9pm.. masing-masing pon bersurai.. ada yang pakat nak gi memboling sedas dua..huk huk..gigih diorang neh.. aku tak join la.. tak larat.. balik rumah pong, lepas layan American Next Top Model finale.. terus pengsan.. hehe..
Newer Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...