Klik Klik..

Monday, October 09, 2006

09102006

Hi there..
Selamat pagi dan selamat menjalani ibadah puasa untuk hari yang ke-16 semua..


Sedar tak sedar kita dah masuk separuh Ramadhan rupanya.. kejap jek masa berlalu kan.. semayang Terawih pon dah start baca Qunut time witir neh.. hmm..taon ni, aku tak buat baju raya pong.. ekcelli kain dah beli lama dah..ada la dalam 3 pasang..huk huk.. tapi cam tatau nak antar jahit kat sapa.. kat kl neh dah le mahal gile diorang caj.. nak antar jahit kat kampung pon aku dah fobia..sebab aku kasik saiz baju aku.. macik tuh pegi jahit saiz baju adik aku..ampes tol.. nampak gaya pakai baju mana yang ada jekla..huk huk.. bila time macam nilah bau aku rasa nak menyesal sbb tak gi duduk ngan nenek sedara aku belajar menjahit baju dulu..huk huk..rugi rugi..kalo tak dah bleh buat duit dah skang.. :P haha..tapi kan.. kalo dapat jahit baju tuk diri sendirik pong dah kira puas ati.. dah boleh jimat 50 hinggit.. tuh baru sepasang kebaya.. (*_*)




Cam besa, bila time bulan posa ngan raya nihla kita akan makan di luar kebiasaan..huk huk..maksud aku, time tu la ujung minggu mesti full ngan jadual nak berbuka posa ngan kawan2 kat luar.. aku rasa kalo nak cakap time bulan posa la bleh jimat duit sket takleh gak.. banyak abes kat makanan jek aku rasa.. huh! bayangkan jela.. kalo berbuka posa kat luar.. paling kurang pong mesti rm15 ke atas la.. tuh belum gi makan-makan buffet kat mana2 hotel ato club house lagik.. sure rm45++ nye.. ($_$).. jila betol.. seriyesla.. dua hari pertama pose jek aku masak kat umah.. tu pong kebetulan sebab aku cuti.. pastu bila dah start kije aku jadik cam tak larat nak memasak.. malas gile.. huk huk.. lagi senang beli nasik kukus kat bawah umah tuh jek. :D




Sebut pasal berbuka kat luar.. semalam gi ikut dia bukak posa ngan member-member sekolah dia.. :) besh gak la.. makan kat Golf Club Country Resort Tropicana.. besh sebab puas hati la makanan banyak gile.. stall-stall pong rasa ada lebih 10 jenis kot..hmm, kira berbaloi la kot satu kepala dia caj rm48.. tapi aku rasa kalo orang yg datang tuh makan sket jek tak berbaloi gak.. huk huk.. tapi memang akan lagik besh bila ko makan tuh orang yang banjer.. hehe.. mekasih pada tukang sponsor.. ada ubi ada batas.. lain hari saya balas.. (^_^) !!




Sok plan nak berbuka posa ngan geng-geng ronggeng sosialis lak..haha.. nama jek gempak..tapi ekcelli nehla geng-geng opis lama aku.. tapi kitorang wat underground jek..serang Bangi sok.. tak ajak bos-bos besar sekalik..sebab wat weekdays kan..takot halangan untuk mereka yang berstatus ibu beranak ramai.. :) bukan alasan sengaja tammoh ajak tau.. uhuk..




Wokeshla.. nak sambung wat apa-apa yang patotla.. bulan posa ni rileks sket sebab takde kursus nak handle.. hehe.. tadi dah gi library..pinjam dua buku.. mengisi ruang-ruang kosong yang ada.. ;) aku nak sahut seruan kerajaan neh.. pupuk nilai suka membaca.. dah lama dah aku tinggal.. bukan tak membaca..cuma jarang membaca bahan berilmiah.. huk huk.. till then.. have a gud day everyone..




Antara ahli-ahli ronggeng sosialis yang nak serang Bangi sok.. windunya nak jumpa korang.. (^_^)

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...