Klik Klik..

Wednesday, November 29, 2006

29112006



Last nite.. saya kuar ngan incik presiden saya gi nengok satu movie.. movie yg sangat lah kiut miut.. hehe.. HappY FeeT.. kebetulan.. saya mmg suke banget ngan penguin.. betol cakap osmeto.. citer neh memang sangat best dan kelakar.. terbahak-bahak kitorang satu panggung gelak nengok citer tuh.. walaupon berkonsepkan kartun, tapi jalan citer neh amat dewasa.. banyak mesej yang nak disampaikan..


Korang memana yg suka ngk movie wajib tonton pilem neh.. besh sangat... terasa cam sejuk jek mata memandang sebab scene dia mmg sepanjang masa kat kutub utara..huk huk... kesah pasal sekor anak penguin neh (nama dia Mumble).. yang sedikit berbeza dari kengkawan diorang yang lain.. sudah menjadik tradisi turun-temurun penguin.. kalo nak mencari chenta.. perlu ada sore yang besh.. huk huk..betol ke tak penguin camtuh aku tataula.. akan tetapi, si Mumble neh dianggap spastikla sbb sore dia tak besh and kaki dia suka menari2 keletap2.. huk huk..

Maka tok penghulu kampung penguin pong anggap Mumble yang agak unik sket neh bawak bencana pada geng2 penguin sebab kebetulan time tuh diorang kurang dapat ikan.. hehe.. time ni la Mumble menggunakan kebolehan kakinya yg suka menari keletap2 tuh untuk buktikan pada geng2 penguin yang dia bukanla seteruk yang disangka..

Part paling besh bila Mumble neh terjumpa geng2 penguin mexico.. haha.. si Ramon.. melampau lawaknya.. tak larat nak citer.. korang gi tengok sendirik la.. seriyes besh.. puas ati.. sampai incik presiden pon nak beli dvd tuk wat collection.. (^_^) saya sukaa...

Pada aku.. mesej yang nak disampaikan ada banyak.. tapi yang paling terkesan.. kita kena hepi dan bersyukur dengan apa yang ada pada diri kita sendiri.. Jangan rasa rendah diri walaupon kita mungkin tak ada kelebihan yang ada pada orang lain.. ;) movie neh very the interesting one.. ala2 musical movie.. hehe.. enjoy weh.. seperti yang aku cakap.. wajib tonton..
aku kasik 4.5 / 5 bintang.. (^_^)


wachaa..

Tuesday, November 28, 2006

28112006



Aku suker lagu ni.. sore minah ni besh.. nama dia pon unik.. Bunga.. heheh..cam ala-ala lagu omputih si Sarah Mclachan sket.. besala.. kalo time-time busan aku suka donload lagu.. especially lagu Indon..uhuk.. boleh layan... kalo nak lagu neh leh bitau..aku emel.. heheh..


Foto: View matahari terbenam on the way aku balik dari Kerteh..snap dari dalam bas.. (",)

Tuesday, November 21, 2006

Jamuan Raya Opis :)




Hi deri..
cam besa lama tak jenguk sini.. cam besa, alasan yang besa aku pakai.. aku agak bz lately..huk huk..


Hari ni.. last hari bulan Syawal.. dan hari ni jugak.. peluang aku nak cukupkan posa 6.. alhamdulillah.. :) berjaya jugak akhirnya.. rasa cam ralat gak kalo tak lepas buat tahun ni.. semalam ngan ari ni jek..berapa banyak jamuan raya dept kat opis ni buat..uhuk.. dugaan sungguh.. seb baikla diorg baik hati nak tapaukan.. ;) macih..


Kalo nengok gambar kat atas.. tuh gambar jamuan raya opis aku last week.. hehe.. yg beshnye.. siap sambut bestday advance kat situ.. diorg celebrate reramai bebudak yang lahir bulan Okt, Nov, ngan Dis.. hehe.. so taon neh sambut awal sebulan.. :P


Jamuan tuh jugakla pest time aku dapat duit raya taon neh.. sob..sob.. sedih terharu.. walaupon singgit jek..muhahaa.. boss kasik wat cukup syarat jek.. adei.. singgit pon singgit la... :P


Wokehla.. tadek idea nak mengarang.. ekon kat opis neh sejuk banget.. nipis lemak-lemak aku.. bleh kering lelama kalo cenggini.. adei.. technician..slowkan ekon wes..


chiaoo..

Thursday, November 09, 2006

10112006

Edisi Pengumuman dan Pemberitahuan


Hehe.. since aku dah cuti lama dari blogging.. banyak sangat tak sempat nak hapdet kat sini.. so posting kali ni aku nak wat sekalik harung la.. hehe..


1st
Buat bestpren2 ako yang sudah masuk geng mak boyot (Cupid, Omei, Don Donut, wifenye si Zam Geng Mesra).. 4 orang skalik tuh.. huk huk.. korang sumer aku ucapkan selamat menjadik ibu yer.. :) hepi sangat tuk kowang.. tapi pesalla korang memboyot skalik.. baru nak suwoh jalan-jalan carik makan kat kampung aku nanti.. :P huk huk.. tapi takpela.. taon depan aku dapat 3 anak buah.. ;) kalo rasa-rasa nak berbesan, make sure baby korang baby boy ye.. muhahaha..



2nd
Zura a.k.a Snowqueen.. Hepi Bestday.. 8/11 kan.. :) taon neh tadek potong-potong kek ker? hehe.. apapon cam besa aku doakan ko cepat-cepat makan nasik minyak, panjang umur, dan hepi-hepi slalu.. ;)



3rd
tuk Jaja and asbennya.. Congrats sbb dah dapat baby.. :) tak sempat lagik nak jenguk ko... heheh.. ajor baby ko makan budu nanti weh.. :P



4th
tuk kak As, saya doakan akak lepas interview tu.. :) aminn.. jangan lupa banjer makan first gaji nnt yer.. heheh..



5th
tuk Idah opismet merangkap member seper'tanduk'kan.. :P Selamat memeningkan kepala setel pasal kenduri kawen la yer..tak lama dah tuh..huk huk.. insyaAllah panjang umur awal bulan doblas neh aku serang Kedah... ;)



worett.. cukupla..tak larat.. nantok.. (*_*) sok ada tugas penting kat opis.. uhuk.. sbelum tuh..sapa giler main SUDOKU kat sini.. meh lawan ngan aku..hehe.. aku dah ketagih dah main sudoku neh.. jibon tol.. ketagih ngan nombor..tadak kijer.. :P 533 u 4g41N !!

Wednesday, November 08, 2006

08112006

Edisi Mengenang Raya 2006


Hi deri..
Long time no see.. since start cuti before raya ari tu.. :) balik-balik raya jek life menjadi sedikit bz.. tak berkesempatan nak menconteng digital kat sini.. hehe.. apapon, untuk sesapa yang dah abeh puasa 6 syawal tu... Selamat Hari Raya yer.. aku takleh raya lagik.. :( huk huk..


So.... harap sumer hepi ngan raya memasing taon ni.. me cam besa sonok sangat.. taon ni raya paling meriah.. pepagi raya dah kalut satu family nak gi kampung ma.. nak semayang raya kat sana.. pastu raya pertama jek terpaksa follow famili gi beraya umah sanak sedara.. nasibla kalo balik kampung.. tak singgah setiap umah tak sah.. aku rasa kalo bagik sebulan pong aku tak abeh round lagik kelantan tuh.. (*_*) huk huk..


First day raya jek, kitorang gi beraya 7 buah umah.. daripada bebanyak umah tu, 4 buat nasik dagang.. huhuhu.. diorang neh menu sepesen la pulak.. tapi aku tibai jek.. (^_^).. seb baik tak cirit.. hahaha.. pastu seken day aku lepak umah.. malas nak follow abah aku beraya..tak larat.. lagikpon kalo kat kelantan neh.. raya kedua ketiga dah slow sket... first day jek meriah.. sbb ramai gak yg dah start posa 6 Syawal.. :) .. tapi satu jek.. kalo kat kelantan neh.. aku payah sket nak jumpa lemang.. adess.. ngidam lak rasanya..huhu..


Famili kitorang wat open haus raya ketiga.. Ma wat menu spesel baru dia.. Nasik Hujan Panas.. hehehe.. menu lauk nye lebih kurang ngan nasik tomato jek.. ada ayam masak pedas, kari daging, acar timun.. tp yang bezanya, nasik dia kaler pelangi..warna warni.. (^_^) aku tgk separuh jalan jek.. nntla blajar..huk huk.. nampak cam komplikatak sket..nak kena gaul2 nasik ngan pewarna banyak kalik..


Cam besa.. duit raya yg aku spend kalik neh abeh cam besa..tadak balance langsung.. adehla.. tuh baru bagik sepupu sepapat sanak sedara jek.. (*_*) huk huk..tapi takpela.. bukan slalu pong.. rasa cam YB pong ada dok hulur-hulur angpau jek kat orang.. hehehe..


Okehla..malas nak taip..kalo citer pasal raya tak abes gak..meh datang borak ngan aku kalo nak tau.. hahaha.. tapi kan.. satu yg aku tensen kalo tiap kali raya time nak balik..pesssssssssssssssssssssssss... jem tak hingat dunia... aku tataula dlm Mesia neh baper juta org kelantan ada..tp mmg tahap jem giler la kalo balik raya.. aku takkan lupa time nak balik ari tuh.. aku sangkut dlm keta 2 jam setengah semata-mata untuk 58km.. tahap siput hinz*r nyer keta bergerak..egegee... moralnya, jgn balik siang-siang.. balik malam kalo larat..huk huk..


:) Sempena kita masih ada di bulan Syawal neh.. Selamat Hari Raya kepada semua.. ada kesempatan, taon depan kita sambut raya lagik.. kalo rajin, watla puasa 6 yer.. pada member2 yang jemput aku gi open haus bebaru neh.. mekasih yer.. hehe.. don, umi salwa, hazie zam.. ;) very the tenkiu.. yang lelain, sowi tak dpt nk dtg..tak cukup masa.. lenkali panjang umur aku pi..



:) beshnya dapat raya kat kampung.. taon depan, tataula leh raya kat kampung ke tak.. uhuk.. till next time..see ya..
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...