Klik Klik..

Wednesday, November 08, 2006

08112006

Edisi Mengenang Raya 2006


Hi deri..
Long time no see.. since start cuti before raya ari tu.. :) balik-balik raya jek life menjadi sedikit bz.. tak berkesempatan nak menconteng digital kat sini.. hehe.. apapon, untuk sesapa yang dah abeh puasa 6 syawal tu... Selamat Hari Raya yer.. aku takleh raya lagik.. :( huk huk..


So.... harap sumer hepi ngan raya memasing taon ni.. me cam besa sonok sangat.. taon ni raya paling meriah.. pepagi raya dah kalut satu family nak gi kampung ma.. nak semayang raya kat sana.. pastu raya pertama jek terpaksa follow famili gi beraya umah sanak sedara.. nasibla kalo balik kampung.. tak singgah setiap umah tak sah.. aku rasa kalo bagik sebulan pong aku tak abeh round lagik kelantan tuh.. (*_*) huk huk..


First day raya jek, kitorang gi beraya 7 buah umah.. daripada bebanyak umah tu, 4 buat nasik dagang.. huhuhu.. diorang neh menu sepesen la pulak.. tapi aku tibai jek.. (^_^).. seb baik tak cirit.. hahaha.. pastu seken day aku lepak umah.. malas nak follow abah aku beraya..tak larat.. lagikpon kalo kat kelantan neh.. raya kedua ketiga dah slow sket... first day jek meriah.. sbb ramai gak yg dah start posa 6 Syawal.. :) .. tapi satu jek.. kalo kat kelantan neh.. aku payah sket nak jumpa lemang.. adess.. ngidam lak rasanya..huhu..


Famili kitorang wat open haus raya ketiga.. Ma wat menu spesel baru dia.. Nasik Hujan Panas.. hehehe.. menu lauk nye lebih kurang ngan nasik tomato jek.. ada ayam masak pedas, kari daging, acar timun.. tp yang bezanya, nasik dia kaler pelangi..warna warni.. (^_^) aku tgk separuh jalan jek.. nntla blajar..huk huk.. nampak cam komplikatak sket..nak kena gaul2 nasik ngan pewarna banyak kalik..


Cam besa.. duit raya yg aku spend kalik neh abeh cam besa..tadak balance langsung.. adehla.. tuh baru bagik sepupu sepapat sanak sedara jek.. (*_*) huk huk..tapi takpela.. bukan slalu pong.. rasa cam YB pong ada dok hulur-hulur angpau jek kat orang.. hehehe..


Okehla..malas nak taip..kalo citer pasal raya tak abes gak..meh datang borak ngan aku kalo nak tau.. hahaha.. tapi kan.. satu yg aku tensen kalo tiap kali raya time nak balik..pesssssssssssssssssssssssss... jem tak hingat dunia... aku tataula dlm Mesia neh baper juta org kelantan ada..tp mmg tahap jem giler la kalo balik raya.. aku takkan lupa time nak balik ari tuh.. aku sangkut dlm keta 2 jam setengah semata-mata untuk 58km.. tahap siput hinz*r nyer keta bergerak..egegee... moralnya, jgn balik siang-siang.. balik malam kalo larat..huk huk..


:) Sempena kita masih ada di bulan Syawal neh.. Selamat Hari Raya kepada semua.. ada kesempatan, taon depan kita sambut raya lagik.. kalo rajin, watla puasa 6 yer.. pada member2 yang jemput aku gi open haus bebaru neh.. mekasih yer.. hehe.. don, umi salwa, hazie zam.. ;) very the tenkiu.. yang lelain, sowi tak dpt nk dtg..tak cukup masa.. lenkali panjang umur aku pi..



:) beshnya dapat raya kat kampung.. taon depan, tataula leh raya kat kampung ke tak.. uhuk.. till next time..see ya..
Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...