Klik Klik..

Wednesday, November 29, 2006

29112006



Last nite.. saya kuar ngan incik presiden saya gi nengok satu movie.. movie yg sangat lah kiut miut.. hehe.. HappY FeeT.. kebetulan.. saya mmg suke banget ngan penguin.. betol cakap osmeto.. citer neh memang sangat best dan kelakar.. terbahak-bahak kitorang satu panggung gelak nengok citer tuh.. walaupon berkonsepkan kartun, tapi jalan citer neh amat dewasa.. banyak mesej yang nak disampaikan..


Korang memana yg suka ngk movie wajib tonton pilem neh.. besh sangat... terasa cam sejuk jek mata memandang sebab scene dia mmg sepanjang masa kat kutub utara..huk huk... kesah pasal sekor anak penguin neh (nama dia Mumble).. yang sedikit berbeza dari kengkawan diorang yang lain.. sudah menjadik tradisi turun-temurun penguin.. kalo nak mencari chenta.. perlu ada sore yang besh.. huk huk..betol ke tak penguin camtuh aku tataula.. akan tetapi, si Mumble neh dianggap spastikla sbb sore dia tak besh and kaki dia suka menari2 keletap2.. huk huk..

Maka tok penghulu kampung penguin pong anggap Mumble yang agak unik sket neh bawak bencana pada geng2 penguin sebab kebetulan time tuh diorang kurang dapat ikan.. hehe.. time ni la Mumble menggunakan kebolehan kakinya yg suka menari keletap2 tuh untuk buktikan pada geng2 penguin yang dia bukanla seteruk yang disangka..

Part paling besh bila Mumble neh terjumpa geng2 penguin mexico.. haha.. si Ramon.. melampau lawaknya.. tak larat nak citer.. korang gi tengok sendirik la.. seriyes besh.. puas ati.. sampai incik presiden pon nak beli dvd tuk wat collection.. (^_^) saya sukaa...

Pada aku.. mesej yang nak disampaikan ada banyak.. tapi yang paling terkesan.. kita kena hepi dan bersyukur dengan apa yang ada pada diri kita sendiri.. Jangan rasa rendah diri walaupon kita mungkin tak ada kelebihan yang ada pada orang lain.. ;) movie neh very the interesting one.. ala2 musical movie.. hehe.. enjoy weh.. seperti yang aku cakap.. wajib tonton..
aku kasik 4.5 / 5 bintang.. (^_^)


wachaa..
Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...