Klik Klik..

Friday, January 19, 2007

Flora Fest Mood.. (^_^)v



Hehe.. Salam everyone..
Sekali lagi aku nak menyentuh fakta-fakta berkaitan dengan 2007.. seperti yg telah aku nyatakan semalam.. taon 2007 adalah taon yang menjanjikan 'kesibukan' untuk aku dalam jangka masa yang agak lama ni.. ;p ekcelli itu kalo nengok effect pada diri aku jela.. tapi kalo nengok dari sudut secara globalnya pula.. eces, ayat rencana siot..

Pada aku taon 2007 adalah taon yang agak 'special' untuk Malaysia.. sebab taon neh genapla 50 tahun Malaysia merdeka.. dan tahun ni gak dah dirasmikan sebagai Tahun Melawat Malaysia 2007... korang leh agak kan.. macam mana meriah dan berwarna-warninya negara kita ni nanti..

Dari awal lagik Kementerian Pelancongan dah wat promotion besar-besaran.. siap pelancong pertama jejak kaki kat KLIA masa 1 Januari ari tuh kena sambut kalung bunga ngan menteri tuh.. pepagi subuh lak tuh..huk huk.. (*_*) .. apapon.. aku tompang hepi gak..cuma harap-harapnya dalam nak selebret menda ni sumer..aku harap diorg neh tak membazir sgtla.. sebab masih ramai yang perlukan bantuan dari segi duit + lain-lain keperluan cam kengkawan kita kat Johor nun.. :(

Anyway.. kembali kepada mood tahun melawat Malaysia.. so salah satu aktiviti penting dlm kalendar mestilah Malaysia Flora Fest yang akan start 20 Jan (esok) sampailah 4 Feb.. hehe.. mcm2 aktiviti ma..perarakan kereta berhias bunga la, flora hunt la, ntah hapa2 pertandingan lg la.. sgt besh..

Tapi yg pastinya, aku akan turut join Flora Hunt yg dibuat kat area Putrajaya Ahad ni.. (^_^).. yejja.. suker bangett.. hadiah2 pon agak lumayan.. aku tak bajet sgt leh menang..tp kalo dpt cabutan bertuah ke... ok jugak kan..hehe...

Sebut pasal bunga.. ekcelli last week aku ngan opismate ada handle satu function kat Putrajaya.. and abes jek function tuh.. diorg suwoh clearkan bunga2 hiasan atas stage..so kitorang yang pompuan neh dengan perasaan sukacitanya memetik2 bunga nak dibawa balik sampai tak hengat2 nye.. hahaha... cuma perempuan jek yg tau perasaan tuh. :P

Balik umah abes sumer ceruk aku letak bunga.. smpi osmet pon konpius dia dok dlm taman ke dlm umah.. hehe.. ;).. aniwei.. bunga2 tuh sumer dh layu dah..seminggu jek tahan.. tinggal gambar jek jd kenangan.. gambar kat bawah ni cuma 40% jek dari hasil tangkapan.. malas nk letak sumer gambar, nanti org ingat memang kebun bunga..hehe.. enjoice.. (^_^)









p/s: Nama-nama bunga itu adalah rekaan semata-mata hasil ciptaan syok sendiri tuan punya blog.. (^_^).. hehe..
Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...