Klik Klik..

Friday, February 23, 2007

23022007


~ Kisah Klasik untuk Masa Depan~



19 Mac 2005

Hari itu hari Sabtu.. Tinggal sehari lagi untuk esoknya, buat pertama kali aku akan join gathering MalaysianBowlers.com.. kak Aida la yg smangat dok suruh join.. kebetulan ada Annual Tonomen MB yang ke-2.. oklah..bolehla nak join, sebab suka main boling..hehe.. tapi dahla tak kenal sesapa pon.. time tu tadek transport lagik.. kak Aida kata takpe.. ramai yg boleh tolong amekkan.. uhuk.. ejas punya ejas.. diorang suruh ada 'mamat' ni tolong amekkan.. nanti 'mamat' tu kol nak confirmkan pukul baper and kat mana nak amek..

Aku ingat lagik. time hari tu.. 19 mac 2005.. aku tengah seronok sakan makan nasik minyak kawan sekolah SMAP ngan member2 lain.. tiba2 ada call in menyebok.. uhuk.. giler sore garang.. 'mamat' tuh hupanya.. deal ngan dia pasal esok nak gi tonomen camne..sebab aku kena tompang keta dia.. alih2.. malam tu dia kol lagik.. kensel lak..tak jadik amek.. orang lain amekkan.. diorang suruh si WanBear.. (time tu dia Presiden MB).. kuss semangat.. lega 'mamat' suara garang tak kena amek..kalo tak mau terkucil dok dalam keta dia.. huk huk..

Tapi tu lah.. hari itu merupakan hari pertama kami berhubung.. kenal suara dulu tanpa kenal muka.. dan kisah klasik itu berhenti di situ untuk seketika.. :)

19 Feb 2006

Hari itu hari Ahad.. Last minute kena ganti Jebat lak main tournament.. Ada Bowling Charity Tornament kat One Utama, anjuran Taman Saujana Utama.. terpaksa join sbb dah takde orang lain nak ganti.. Sameon, Arop, me, and 'him'..

Memang betul agaknya kata orang.. hidup ni umpama putaran roda.. dan perkara yang sepatutnya berlaku setahun lepas terjadi kembali.. At last, terpaksa gak menumpang keta 'him'..besanya tompang Arop tapi sebab dia dari Klang so Arop suruh tumpang 'him'.. hehe.. So pest time la tompang naik keta dia time tu.. tapikan bila dipikir-pikirkan semula.. nak tergelak pon ada.. Sebab lepas dari tournamet tu kitorang cam rapat gak la.. :P Patotnya nak kenenkan dia ngan member lagik sorang.. terkena kat diri sendiri lak.. huk huk..

19 Feb 2007

Hari itu hari Isnin.. rentetan 3 peristiwa untuk deretan 3 hari yang berbeza.. Alhamdulillah.. sumernya berjalan dengan lancar.. cukup setahun 'kami' berkawan.. :) .. dan dengan rasminya saya telah menjadi 'tunangan' orang.. :p ecess... cam segan lak nak guna ayat tuh.. huhu..

Apapon, andai itu yang ditentukan Tuhan.. doakan jodoh kami berpanjangan, dan kisah klasik itu berterusan.. Amin.. ;)

'Gambar di Hari Kejadian' :P

Tuesday, February 13, 2007

13022007

Me, Him.. and the Silver Bowling Pins..






Alhamdulillah.. :)




Hujung minggu lepas berjalan dengan lancar.. dan sekali lagi majlis tertinggi jawatankuasa MB berjaya handle satu lagi Annual Tournament dengan jayanya.. kali ni merupakan kali yang ke-4.. dan merupakan tahun kedua aku join ngan geng2 MB neh.. hehe..





Dan mungkin rezeki jugak.. me and him got the champion title untuk kedua-kedua kategori.. :P tak sengaja tau.. tapi memang hepi sesangat la..sebab tak bajet pon nak menang.. cuma rasa saspen giler bila tau yang menang nombor dua tu cuma kalah beza 3 pin jek.. huk huk.. sungguh saspen.. but somehow.. it was really speechless hepi moment for me.. ;)




Apapon, pada geng-geng ajk MB.. thanks a lot atas moral support yang diberikan.. hehe.. ada rezeki taon depan harap-harap set-set AJK gak yang dapat pegang title tuh.. untung-untung boleh kita makan satay lagi ye.. hehe..




Have a nice day everyone..
Selamat menompang selebret cuti Raye Cine.. :p

Tuesday, February 06, 2007

Ceramah Dr. Fadzilah Kamsah



Semalam..

Dr. Fadzilah Kamsah datang opis aku.. dia bagi ceramah untuk satu sesi Executive Talk.. as usual, ceramah Dr. Fadzilah ni mmg tak mengecewakan.. ada jek ayat2 menarik dia nak buat org stay utk dgr apa yg dia cakap selama 2 jam setengah..hehe.. sedikit sebanyak wat motivasi naik sketla... cuma ada satu ayat buat aku terfikir sejenak.. ayat yg prof dia bg masa dia studi kat obersea dulu..

" Make everyday is your masterpiece.. who knows, it will be your last day.."

Yup.. aku tersentak gak dengar ayat tu.. tak boleh bayangkan kalau hari ni hari terakhir aku.. dah bersedia ke aku nak melangkah ke alam lagik satu.. dengan amalan yang tak seberapa.. dengan dosa2 yang semakin melambak.. (~_~) banyak soklan bermain kat kepala.. sempat ke aku nak balas jasa parents aku? berapa banyak usaha yang aku dah contribute kat opis aku.. adakah aku dah berusaha sehabis baik untuk mendapatkan yang terbaik dalam hidup? uhuk..

Memang betol, sekali sekala.. kita perlukan orang untuk menegur kita.. dan aku bersyukur sebab rasa terpanggil untuk dengar ceramah Dr. Fadzilah semalam.. InsyaAllah.. kita perlu jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam.. :)

Take gud care everyone..
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...