Klik Klik..

Friday, April 04, 2008

31.03.08



Happy Belated Bestday En.Sabri & En.Sukiman!!
(Our Senior Officers..)
Celebrating Time: Lunch hour (31.03.08)
Members: EPSA Team & Roomates..






Bestday En.Sabri ekcelli jatuh masa weekend. Tapi since dia ni kiranya salah sorang boss kecik yang sangat baik hati dan selalu belanja anak buah, so kitorang pon pakatla nak selebret bestday dia Isnin hari tu.. Kebetulan En.Sukiman(salah sorang bos unit kitorang gak) bestday dia jatuh bulan Jan ari tu.. so kiranya 2 orangla potong kek skalik..


Kak As n Fiza jadik kepala majlis jamuan pi beli kek ngan main menu kat luar..seb baik bos tak carik..huhu... Keknya sangat sedap...ada mousse lagik..nyum nyum.. then kitorang selebret time lunch.. tapi big boss tak join lak..uhuk.. so one person miss la.. suasana kekecohan sebelum makan-makan time bermula..








Menu utama hari itu, huk huk.. Set Pizza Domino, Chicken Wing, Roti Garlic, dan bebuahan Strobeli yang aku petik khas dari Cameron ari tuh.. :P... nyummy nyummy..











Sama tinggi sama kiut boss kitorg dedua orang neh..huk huk.. Malu-malu lak diorang potong kek.. anak buah dah lapar dah memasing.. :P








Kak Bit menunjukkan cara-cara membuat Strobeli Cocktail..nyummy nyummy.. Kitorang posing ala2 nengok Cik Kutip video cam AF6.huhuh..





Memperkenalkan antara aweks-aweks cute IT seantero INTAN..wekeke...Masing-masing posing ngan ros sekuntum..juga didatangi khas oleh Cik Sato dari Cameron.. Psstt..ada 2 org yg still single dalam tu kalo ada sapa2 nak ngorat.. ngehehee..





(^_^)v i L.O.V.E my opismate..

Wednesday, April 02, 2008

Ronggeng Mesra - Cameron Highland


"~With true friends...
even eating sour strawberry together is sweet enough..~"



Sesi Ronggeng Mesra - Cameron Highland
29-30 Mac 2008



Geng-geng Forum Mesra aku neh selalu sangat wat gathering.. So kadang-kadang bila bernasib baik tak clash ngan hal lain je kitorang dapat follow skalik.. seb baikla ronggeng Mesra ke Cameron kali ni kitorg dapat join.. Lagikpon aku dan hubby tak penah berjoget hindustan kat ladang teh lagik...hehe.. Sesi ronggengan itu melibatkan konvoi sebanyak 5 kereta.. 4 kereta dah gerak awal2 pagi lagik..tapi aku dan hubby gerak lambat sket sebab nak tunggu Incik Zam ni abes kijer dulu...


Perjalanan dari Tapah tu nak ke Cameron agak mencabar sketla sebab hujan turun dengan agak lebatnya.. seb baikla Incik Zam pandai mengontrol stereng dan menten membawa Elito itu naik ke puncak Cameron.. nyeh nyeh..


"Carnation Park Apartment, kitorang amek 2 buah lepak ikut jantina. rm200 per apt..boleh tahanlaa.."


"Jenjalan pasar malam Tanah Rata...syokkkk bangett.. rambang mata borong strobeli ngan bunga-bungaan..nyum nyum.."


"Sesi makan malam beramai-ramai sambil mengutuk performance bebudak AF6..uhuk.."


"Incik Zam menunjukkan bontot Elito yang dipenuhi dengan hasil tangkapan pasar malam..uhuk.."


"Posing reramai sebelum memulakan sesi ronggengan kedua..uhuk..ramai pulak yg korek idung time neh..:P"


"Singgah Strawberry Farm.."


"..uhuk, siapakah Mat Bunga itu? ;)"


"..Lagik sorang minah bunga sesat..lalala.."


"Singgah Hutan Lipur Lata Iskandar on the way balik.."




"Strategi baru Incik Zam yg ingin nampak slim dalam gambar..wekeke..tahan napas 10 saat.:p"

Kitorang sampai rumah dalam kol 6 lebih la..sangat penat..sebab sehari semalam jek berjalan..tapi banyak gak hasil tangkapan kitorang dpt..bukan saja strobeli ngan roses ngan teh sume, tapi kitorang pon sempat memborong petai bukit ngan org asli kat cameron tu..wekeke..anyway, kalo korang nak berjalan kat Cameron sehari dua pon dh cukup kot.. cuma target kitorg nak berjoget hindustan kat ladang teh ari tu tak berjaya sebab ujan gerimis..uhuk.. lenkali lah pulak..:p

have a gud day everyone!

Thursday, March 20, 2008

17.03.08



~It's the treasure hunt that makes it fun,
in a way, and you're a detective..~



Date: 16 mac 2008
Location: Petaling Jaya-KL
Occasion: Discover Smiles Treasure Hunt (Esso-Mobil-TV3-Channel9)



Ahad yang lepas..sehari selepas balik dari PD, saya dan hubby sekali lagi menjebakkan diri ke dalam aktiviti mencari harta karun untuk pertama kalinya pada 2008 ini setelah kami terlepas beberapa siri lain sebelumnya..


Ye, ini bukan kali pertama aku join venture dalam games treasure hunt ni.. kalo nak diikutkan taon lepas agak aktif jugak la and then yg paling best bila kitorangnye pakatan tuh dapatla gak menyambar satu-dua hadiah saguhati.. walaupon cam belom sampai tarap jerung-jerung lagik nak rebut top prize tapi this kind of game is really fun.. dan sangat membuatkan otak kita untuk bekerja dan berfikir.. heheh, ala-ala detektif la..


Macam besa selain kitorang mestila ada geng-geng pakatan wajib yang turut join skali.. kalo ikutkan, aku ni watak-watak picisan je.. paling core si kapel kak As-Arop dan yang turut join skalik ari tu si kapel Jebat-wife..


Yang beshnya... kali ni penyertaan adalah FREE sebab ekceli ni sebenarnya baru peringkat saringan.. daripada bebanyak team yang masuk.. diorang akan pilih 8 team finalist untuk bertarung peringkat akhir.. yang paling beshnya, peringkat akhir ni diorang akan buat secara rakaman 5 hari dan akan ditayangkan kat tv3.. setiap Jumaat petang kol 7pm... akan start tayang bulan April la.. huhuh..


Walau bagaimanapun, seperti biasa memandangkan sangat ramai jerung-jerung yang masuk, angan-angan kitorg untuk mendapatkan kereta Naza Kia itu dan memunculkan muka di tv tak berjaya..huhuhuh... kitorang byk hilang points kat challenges nya.. macam ampeh sebab aku ngan hubby tersilap dengar arahan..huhuhuh.. pastu soklan treasure hunt nye pon ada salah gak.. semakin tipis la harapan.. ari tu otak cam blur jek.. team kak As yang byk memerah otak..huhuh..


Anyway, yang penting dapat experience.. Lagipon dapat byk gak door gifts.. (^_^)v i loiikee it.. Enjoy the pictures.. tak byk tangkap pong..


"Logo Treasure Hunt..Masa ni tengah dengar briefing kat Pusat Sains Negara ari Sabtunya.."



"Hubby tekun membelek katalog Smiles Esso.. kena jadik member Smiles dulu baru leh join..seb baik free..huhu.. "


"Arop menunjukkan bonetnya yg bersepah ngan barang-barang kak As yg bakal dipindahkan ke opis barunya(opis akule tu..huhu) "


"Hubby sempat berposing ngan Elito yang dah siap ditampal mekap..wekeke.. hari pertandingan.. kol 6.30pg dah tercongok kat belakang parking Exxon Mobil. "


"Itu dia kak As sempat mengunyah roti sambil dengar short briefing sebelum start game.. "


"yaa..ini dia kemunculan pasangan yang ditunggu.... maaf, kami bukan jerung..huhu, sebab tu tak dapat masuk final.. :P "




p/s: Rancangan tu dah start tayang kat tv3 2,3 minggu lepas.. hubby excited gambarnya mencelah kejap dalam iklan kat tv3.. si botak yang sebok berlari2 masuk ke dalam keta..hubby sayala tu..huhu..ampes :P (Updated 18/04/08)

Tuesday, March 18, 2008

18.03.08



~Happiness is when what you think..
what you say..
and what you do are in harmony. .~




Lokasi: Tiara Beach Resort, Port Dickson
Tarikh: 13-15 Mac 2008




Nothing much, saja nak share some pics masa berkursus kat PD last weekend.. Biasalah, aku kalau first time pegi kat tempat tu mesti akan snap gambar dari segala sudut.. ala2 wartawan untuk magazine LIBUR lak..huhuhu.. at least kalo ada kengkawan nak pegi tempat camni nanti diorang dah dpt gambaran la sket2.. ;) Enjoy the pictures... sangat menarik untuk bawak family datang vacation kat sini..


Ini pemandangan dari bilik yang aku stay.. nampak macam sangat best kan? diorang buat style water theme park yang dikelilingi apartment.. memang ramai giloslah..





Yang kat bawah ni kawasan dia cam kecik sketla.. special made tuk bebudaknye.. yang paling best siap ada buaian berpusing dalam air tuh..huhuh.. aku mampu tgk dari jauh jek, sebab datang sensorg... :P






Ni lak bilik yang aku stay... studio apartment.. sangat luas kan? uhuk.. tp tak best sbb masa tu dok sensorang jek, hubby tak dapat itot.. :p pastu lagik satu yg tak best takde siaran Astro.. melepas aku nak ngk Nabil jadik johan minggu tu..huhuh..














Yang ni lak gambar kitorang masa tengah berbengkel.. nampak seriyes giler muka.. aku jek yang ceria sebab hari tu last day..ho ho ho..





Dah lepas check out, kitorang tunggu kat lobi hotel.. siap ada clown dua orang buatkan belon tuk bebudak.. huhuh..




Pastu siap ada lak 2 orang jadik ala2 mexican guy nyanyikan lagu2 country tuk tetamu.. sangat beshhh loo..suara lagik best dari peserta AF 6 lak tuh..egege..





Seorang budak sesat yang agak comel sedang memegang belon yang telah ditiup oleh clown.. huk huk.. comel kan budak ni? (^_^)v





Kesimpulannya.. tempat ini sangat sesuaii untuk bawak family gi vacation.. tapi yang kureng satu jek.. makanan dia tak besh.. hehe..
oklah.. till next time..
daa..

Saturday, March 15, 2008

14.03.08


~Any man can win when things go his way,
it's the man who overcomes adversity that is the true champion..~





14 Mac 2008
Jumaat, 12.17am



Ketika ini saya berada di Port Dickson, terlibat dalam satu bengkel khas yang diadakan oleh jabatan. Sayang sekali, kerana saya terlepas untuk mengikuti saat-saat kemenangan dua lelaki yang memberi kesan dalam hidup saya.



.My Hubby.
Bowling Champion Master Final ASB Graded League 2007/2008





Sedikit kuciwa kerana last minute saya dapat tahu saya perlu outstation pada hari yang sama saya telah berjanji untuk menjadi cheerleader hubby saya dalam tournament boling kali ni. Ye, hubby saya jauh sekali berangan untuk mendapat rezeki terpijak ini memandangkan ini kali pertama dia cuba seronok-seronok untuk masuk tonomen yang memang dah diketahui ramai sering dimonopoli oleh jerung-jerung boling seantero kawasan KL-Selangor neh..uhuk..


Alhamdulillah, rezeki hubby saya untuk menang on that day.. ;) sangat teruja.. Walaupun malas nak mengaku, tapi saya tak nafikan dia memang terer ponggg main boling..wekekeke.. Rugiiii sangat tak dapat tgk macam mana dia boleh memboling sambil tangan menggigil sebab masa tu dah tau nama dia tgh on the top list.. haha.. musti lawak.. awak, kita nak pau sket tuk kasut boling baru kite ye? (^_^)v muahsss..
Fakta: Hubby dapat Rm2K sebab jd champion.


.Ahmad Nabil.
Raja Lawak Astro 2008







Hahaha.. kenapa lelaki ini memberi kesan dalam hidup saya? Kerana buat pertama kalinya budak neh berjaya membuatkan saya mem'follow'kan diri agar tidak terlepas satu episod pon rancangan Raja Lawak Astro 2008. Giler kelakarrr wehhh.. Tapi yang paling ampesnya saya terlepas episod final pada malam yang sama suami saya ada tonomen dan saya terpaksa membengkelkan diri di PD.... arghhh... menambahkan lagik kekuciwaan, hotel yang saya lepak itu tak suscribe rancangan Astro.. arghhh..100x tensen.. huhuhuh.. thanks to Fiza Cute (my opismate) anyway sebab sanggup jadi tukang update info masa final tuh... hehehee..
Fakta: Nabil dapat Rm10K + kereta sebab jd champion.huk huk..


Congrats anyway!
Saya sangat sukaaaa Nabill.... erks.. silap.. Hubby saya...
huk huk... :P

Wednesday, March 12, 2008

12.03.08



~Kalau takut dengan risiko, jangan bicara soal perjuangan..~




Dah lebih seminggu tak update blog rupanya.. aku pon turut kena tempias ribut tsunami politik yang melanda kat Malaysia neh.. balik rumah, pergi opis pon, sampai sekarang topik-topik hangat tak abeh dibincangkan... huhu.. sumernya gara-gara adik aku yg sebok suruh baca satu blog nih.. demn..dari situ baru tau memang ternyata dunia politik neh memang sekotor-kotor alam..



Kita baca serba sedikit fakta seorang pengundi bernama SATO:



1. Beliau adalah anak jati sebuah negeri Pantai Timur yang sehingga kini masih berjaya ditadbir selama 18 tahun lamanya oleh sebuah parti yang memperjuangkan kerajaan dalam bentuk cara kepimpinan Islam. Walau bagaimanapun, beliau tidak mengundi di kampung asalnya tetapi mengundi di alamat IC barunya iaitu di tempat di mana seorang Bekas Timbalan Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri telah tewas kerusi parlimennya.



2. Sato buat pertama kali dalam sejarah hidupnya telah memangkah kertas yang kemudiannya dimasukkan ke dalam kotak undi lutsinar itu. Sebenarnya pada tahun 2004 juga sato telah layak mengundi tetapi kerana kemalasan untuk memikirkan hal politik menyebabkan Sato malas nak mendaftar. Nasib baiklah hujung tahun 2007 itu Sato akhirnya mempunyai kesedaran diri betapa besarnya kuasa sekeping kertas undi tu dalam membentuk kepimpinan kerajaan yang lebih adil dan dapat membela rakyat.



3. Buat pertama kalinya juga dalam sejarah hidup, Sato bersengkang mata bersama hubbynya sehingga ke pukul 3 pagi untuk mendapatkan keputusan pilihanraya sambil mencatatkan keputusan-keputusan yang dikeluarkan di atas sisipan khas suratkhabar.huhuh. Sato juga telah berjaya untuk menghafal sejumlah besar nama-nama wakil-wakil rakyat yang sebelum ini amatlah bengap otak Sato untuk mengingatkannya.. uhuk..




Ye.. saya sukakan perubahan politik yang berlaku dekat negara saya sekarang.. walaupun keputusan PRU-12 ni sedikit sebanyak telah mengecohkan keadaan, tapi sekurang-kurangnya perubahan ini membuatkan saya lebih sayangkan negara saya dan mempunyai rasa ingin ambil peduli dengan hal yang berlaku dalam negara.. moga perubahan ini lebih membawa kebaikan harap-harapnya. Amin..




Dengan semakin ramainya wakil-wakil rakyat yang lebih ber'otak' sekarang, nampak gayanya Sato juga akan menambah rekod peribadinya untuk mula mengikuti perbahasan di parlimen selepas ini, Tentu menarik kan? ;)




P/S: Sato akan otstesen lagi mulai esok hingga Sabtu ni. Kali ini destinasi ke Port Dickson pula untuk satu bengkel khas. Sian hubbyku asek kena tinggal..huhu.. take gud care everyone! jhaa neh..

Tuesday, March 04, 2008

05.03.08

“There are three types of friends: those like food, without which you can't live; those like medicine, which you need occasionally; and those like an illness, which you never want.”





Hari ini, akhirnya Sato dapat semula untuk duduk dengan selesa di meja kerja barunya.. Setelah melalui minggu yang penuh dengan kekecohan dekat opis.. huhuh.. Kitorang ada rombakan tukar-tukar bilik kat opis.. skang tak duduk ikut unit dah.. kena duduk ikut gred lak.. yg tak bestnya, bila dibuat penyusunan tu macam bias lak.. kesian kat senior sebab dapat bilik tak best... yang set-set junior lak ada yang dapat bilik kaca baru, ada yang kena amek bilik orang lain.. pendek kata, disebabkan pengagihan ni ditentukan oleh dua,tiga kepala sahaja dan tidak ada perbincangan secara demokrasi.. maka ramailah yang meletup.. tetapi hal kisah rumahtangga opis takkan nak bercerita lebih-lebih kan.. huhuh.. seb baikla akhirnya ok jugak untuk bilik aku la buat masa ni..




Ekcelli last weekend kena outstation pergi Kemaman, Ganu.. Ada bengkel pembangunan bahan kursus untuk e-learning.. not bad.. dapat belajar benda baru..huhuh..tp pecah kepala gak la nak berdiskas.. yang paling best sebab makanannya.. dengan ikan keli masak merahnya.. dengan ikan patin sangkar masak tempoyaknya... nyum nyum.. i loike.. memang balun abes-abesan sampai topup 2 mangkuk.. wahahahaa.. pastu pengsan termuntah tempoyak..




Then balik dari sana beli satar and keropok lekor sket..saja beli lebih nak bagi opismate ngan Hazie..Sebab Ahadnya tu, me and asben pi lepak umah Hazie kat Putrajaya.. Lama gak lepak dari tengahari sampai ke petang.. hahaha..sangat besh layan hazim yang semakin kiut.. cuma rugi tak bwk digicam.. dah jadik mls nak tangkap gambar skang.. Yang paling best Hazie telah bersusah payah masak macam2 kat kitorg...dengan butter rice speselnya, pastu fillet fish grilled, kek cokelat, bubur ca-ca lah.. huhuh.. (^_^) i loike it (suka ati jek aku bg nama resepi :P).. macih hazie.. cayang ko..memang sejak dh jadi mak ni, dah rajin betol memasak..hehehe.. thanks ya.. susah-susah je ko masak.. tapi memang takleh nak kata apa.. Sato, Hazie dan Makanan memang takleh dipisahkan.. :P




Oklah.. dah melampau-lampau karangan kali ni.. saya rasa macam nak demam..sebab meja baru saya ni betol-betol kat bawah air-cond.. huh (~_~).. have a gud day everybody.. esok seharian akan meeting di Putrajaya... buh-san.. daaaa..

Tuesday, February 26, 2008

26.02.08



~ They say that time changes things,
but you actually have to change them yourself.. ~
(Andy Warhol)





.Open Source E-mail Administrator Training.


Dalam 3 hari ni Sato sebok berkursus. Kursus pertama untuk taon 2008 ni kot..maklumlah.. kami pekerja gomen kena cukupkan hari berkursus at least 10 hari setahun.. Bagus sebenarnya, tujuan untuk memajukan personel tu sendirik.. Actually nama aku tak naik pon untuk trening ni, tapi cam seronok lak nak masuk since knowledge aku tentang hal-hal belakang e-mel ni pon memang zOrrO.huhuh..


So nanti kalo ada orang tanya pasal e-mel architecture setting ke buleh gak la aku menjawabnye.. eces. :p .. tapi baru sehari setengah ni dah rasa boring dah.. sebab yang mengajar tu banyak promote produk diorang jek.. and then bila masuk bab admin macam dah terlampau advance lak untuk aku.. tapi takpela.. dapat gak kenal vocab2 baru pasal e-mel admin.. (hidung berdarah..) :p




.Restructuring Penempatan Staff.


Panas panas.. berita panas tuk hari ni.. admin opis aku baru send mail skalik ngan peta kedudukan bilik-bilik staff yang terbaru.. perghh, memang rombak abeslaa.. kali ni diorang letakkan ikut gred staff tu lak.. so untuk masa kurang dari 8 bulan neh buat kali kedua aku akan pindah tempat lagik.. ades.. tak larat nak mengangkut barang.. aku dah buat galeri sikit punya cantik kat belakang kerusi aku neh.. (*_*).. malehnyaa..


Apapon, harap-harap perubahan ni dapat membawa kebaikan la pada kitorang.. egegege..... ada masa 2 hari jek nak kemas barang before outstesen neh.. (*_*) (pengsan sebab kepala terlanggar bucu meja nak kemas barang)

Friday, February 22, 2008

22.02.08



What flower are you?

I'm Daffodil


"You have a sunny disposition and are normally one of the first to show up for the party. You don't need too much attention from the host once you get there as you are more than capable of making yourself seen and heard."




Salah satu application Facebook aku cuba ari ni..huhu..
Korang nye lak?
Klik la sini test.
What Flower Are You?


....


Have a nice weekend everyone.
Minggu ni kami berdua ada misi:


1. Balik kampung kat Perak jumpa mak.
2. Hantar komputer kat Piepi kat Seri Iskandar nun.
3. Singgah Puchong antar kain untuk jahit baju..
(Yippie.. Sato ada 6 pasang kain nak suruh Kak Ngah jahitkan.. amek ko.. huhuh..kali ni nak wat pesen kebaya lak la.. arap2 badan tak cepat membesar..)


Till then, take gud care..
Jangan lupa layan Nabil dalam Gelanggang Raja Lawak malam ni.. alriteeee! :p

Tuesday, February 19, 2008

19.02.08


A Memoir of 19th February


~We are born once in lifetime..
we die once..
we marry once..
and we fall in love once..~




19th February 2006


Sesi YM di suatu malam sebelumnya;
-----------------------------------
.
Him: Esok pagi sebelum tonomen aku datang jemput ko..
Him: Ko tolong kejutkan ek.. takut tak terjaga
Her: Yelah.. nanti aku miskol..
Him: Weh, esok kalo rajin ko buatkan la bekpast skali..
Him: Tadek tenaga nak memboling nanti..
Her: Tu pasal..aku memang nak plan wat roti sardin sok pagi..
Him: Ok gak tuh..ko buatla.. kalo sedap nanti leh aku masuk meminang.. :P
Her: Ampes jek..
..







19th February 2007



Setahun berlalu..
dan kedua rakan seperbolingan ini sedondon berwarna hijau pada hari pertunangan mereka.. masin jugak kata-kata yang dulunya dianggap lawak je tu kan?






Today
19th February 2008


He's my best friend..
He's my hubby..
He's the one i love..





Hepi 2nd Special Anniversary my dear ;)
thank you for everything..

Friday, February 15, 2008

15.02.08


~ Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.. ~




Sato semakin ketagih dengan reality show.. dan malam tadi, sato sempat follow final show untuk Amazing Race Asia Season 2. Sangat menarik.. Pertembungan 3 kumpulan akhir antara 3 negara (Filipina)-(Malaysia)-(Singapura).. dan fakta baru yang Sato baru terima ialah rupa2nya wakil dari Malaysia tu adalah kakak-kakak si Vincent Juara Akademi Fantasia Season 1. Sungguh aktif dalam reality show rupanya family diorang neh.. hehe..






Malam tadi episod final dibuat dekat Singapure.. dan ironiknya... at last, team dari Singapore (Adrian and Collin) yang menang. Apa yang buat aku rasa best ialah time tu diorang sebenarnya dah tertinggal tempat ketiga dalam banyak2 challenge tu sampaila bila dapat tugasan final yang mana salah sorang dari setiap team kena susun bendera negara2 yang diorang penah pergi dalam show ni.. Adrian ngan Colling memintas team2 lain dengan tersangatlah padunya lantas menjadi juara.. huhuh..Pressure jek lagi dua team lain tuh, kalah disebabkan bendera jek.. Penting jugak pengetahuan bab geografi neh.. hehe..



Anyway, aku sebenarnya tak sabar nak tunggu reality show malam ni punya. Gelanggang Raja Lawak.. hahahhaaa... sangat besh weh.. try la layan untuk sesapa yang suka gelak.. saya sokong Nabil.. :P sokong je tapi tak undi pong.. hehe..

Tuesday, February 12, 2008

12.02.08


~ It's not flesh and blood.. but heart makes them father and son.. ~







Siapa yang tak pernah dengar pasal filem E.T? Antara filem-filem pemula yang memasukkan unsur2 hubungan antara kekanak dan makhluk angkasa luar dalam kehidupan manusia yang mana sangatlah box office ketika filem tu ditayangkan.. dan setelah dua dekad lamanya barula ada bollywood filem Koi.. Mil Gaya pulak mencedok sedikit unsur-unsur filem E.T.. pon box office kat India sebab pelakonnya Hrithik Roshan.. Sayangnya, saya tak pernah tengak full kedua-dua movie tu sebab saya rasa jalan ceritanya biasa-biasa aja.. tengok separuh jalan dah tak minat..


Sehinggalah malam tadi, saya dan asben hang out dengan kengkawan MB pegi layan wayang movie Stephen Chow.. turut memasukkan unsur-unsur yang sama dengan kedua-dua filem tu, kali ni version cina CJ7. unsur watak-watak utama seperti alien comel dan kanak-kanak dikekalkan... dan kali ni saya boleh berani jamin yg kata-kata Stephen Chow tu betol bila dia claim yang filem dia ni memang lagik best dari E.T..





Sangat berbeza dengan cerita-cerita lawak paknreas dia sbelom neh cam Kungfu Hustle, Shaolin Soccer n etc... Kali ni Stephen Chow menyerapkan mesej kekeluargaan sambil menekankan hubungan antara ayah dan anak.. walaupon nampak agak serius, tapi lawak-lawak mengong dia tetap dimasukkan sampaikan kitorang tak larat nak terbahak-bahak kat dalam panggung tuh.. dahla tengok time Raya Cina, penonton lak ramai orang Cina, tapi rasanya suara geng2 MB yang terlebih gelak dalam panggung tuh.. huhuh.. sangat best..


Cuma kali ni, tak seperti filem-filem dia yang lain yg cuba bagi korang gelak sampai terkeluar buah pinggang kanan... akan ada scene yang menyebabkan korang tangkap syahdu gilosnye... seriyesss... kalo pompuan memang confirmla dah meleleh-leleh, cuma yang lelaki akan coverline sketla sambil pandang2 tepi takut menangis.. :P tak gitu asbenku? tapi yela.. sedangkan saya sendirik kalo ada berlaku apa2 kat family jek memang sangat mudah untuk mengalirkan air mata..





Percaya tak yang watak budak lelaki kat atas ni dilakonkan oleh budak pompuan? huhuh.. sangatla superb lakonannya..


At last, kami keluar dari panggung tu dengan perasaan yang amat best dan rasa berbaloi dengan duit yang dah dikorbankan.. eheh.. still, hang out with MBians really made my day.. :) dan buat kengkawan yang sangat suka me'wayang di panggung.. this film is a must. two thumbs up from me.. tanak citer lebih2.. korang tengoklah sendirik.. wajibal ghunnah.. heheh.. dan saya percaya.. filem ini jugak akan turut box office sama dengan dua filem kat atas tu tadi..


Persoalannya.. bilala kita leh nengok filem camtu dari Malaysia ek? (*x*)v huhuh..
Antara ulasan lain: http://axa87.blogspot.com/

Monday, February 11, 2008

110208

~ Like most people I can be lazy, so it's nice to have a goal or deadline or reason to work out.. ~



Hi dearie,

Saya dilanda masalah ke'lemau'an diri di opis.. Semangat kerja yang meluap-luap masih tak muncul.. al maklum dah cuti panjang 10 hari.. and then datang opis pon tadek orang.. ramai yg masih cuti ato MC.. jadi suasana kesibukan tu takde.. huhuh..


Balik kampung sangat seronok.. Meluangkan masa bersama-sama keluarga adalah saat yang paling saya suka.. cuma masalah kami bila balik ke kampung, duit cepat abes sebab tergoda dengan pujuk rayu macik-macik yang mempromote barang di Pengkalan Kubor, Rantau Panjang, Wakaf Che' Yah.. huhuh.. arghhh... kali ni memang banyak hasil tangkapan kitorg.. :P


By the way dearie.. ingat tak misi saya 16/01 ari tu... (^_^)v misi saya dah berjaya.. sangat berterima kasih kepada incik presiden yang telah membantu merealisasikan misi saya ini.. i love my orange pet..i love my hubby too.. yippie..

Thursday, January 31, 2008

31.01.08




~ A vacation is what you take when you can no longer take what you've been taking.. ~







Sato akan mula bercuti balik kampung pada esok hari selama 10 hari..
Will be back only on 11th Feb..
jangan rindu sama Sato ya..
Selamat mengutip buah limau mandarin!! (^_^)v

Wednesday, January 30, 2008

30.01.08


~ Cooking is at once one of the simplest and most gratifying of the arts,
but to cook well..
one must love and respect food.. ~







My first trial fruity triffle..
not bad..
simple recipe but delicious...
yummy.. i loike it!!

Tuesday, January 29, 2008

29.01.08


~It's a strange sensation, I'm almost happy..
Well I believe I'm just plain tired, I'm tired
..~




"Bantal kecik saya di opis.. namanya mohio.. cute tak? hehe"



Hi Dearie...


Saya baru sahaja melepasi hari-hari yang sangat memenatkan.. cuma hari ini sahaja baru saya mampu untuk melepaskan lelah.. huhu.. seperti biasa, bila terlampau banyak tekanan dan badan saya tidak mampu lagi untuk menampung, maka sasaran yang dituju adalah kepala saya... penyakit headache itu datang lagik.. tak cukup rehat agaknya..



Kronologi hari-hari meletihkan:


Khamis Lepas:

Turun ke padang lepas opis hour untuk trening netball for the weekend.. First time turun padang lepas kawen.. byk bezanya... semakin pancit.. tiada lagik aksi2 melayang di udara menangkap bola.. yang ada cuma seorg budak yang sedikit berisi menunggu bola datang dengan malasnya..hahaha..Pada malamnya.. saya dan hubby pergi membuat onar pula di lane boling.. prektis untuk tonomen hari Ahadnya..


Jumaat Lepas:

Pergi ke PICC untuk persiapan booth pameran.. unit saya terlibat dalam MAJLIS MAPPA... sangat meletihkan nak siapkan booth pameran tu.. balik-balik rumah.. pengsan selepas makan malam..


Sabtu Lepas:

Pagi-pagi lagi dah pergi ke padang opis untuk perlawanan netball dan bola tampar 5 penjuru.. 'The suwey' is.. orang yang sama kena main netball dan bola tampar sedangkan jadual perlawanannya serentak.. so masing2 dah takleh fokus sebab kena berlari ke padang netball, pastu abes lak gi lawan volleyball.. pastu pindah netball balik..huh? surrender.. langsung kali ni team bidan terjun yg prektis hanya skali kalah sumer game..hohohoh.. paling best, sato buat aksi superman di atas padang netball, lalu melebam dan mencederakan kedua-dua lututnya di samping membakar kulit muka sehingga ke tengahari... giler penat..


Petang lepas Asar lak kena ke CM pegi amek hadiah + souvenir untuk Tournament Boling esoknya pulak... tumit kaki dah start sakit.. tapi kami boleh maintain lagik dan sempat bermain ps2 di malamnya..huhuh..miong..


Ahad Lepas:

Pagi-pagi itu juga kami berkejar ke CineLeisure untuk tournament tahunan boling kelab MalaysianBowlers.com..ye, untuk makluman saya dan hubby antara ajk tertinggi kelab tuh..sungguh gila kuasa kan? hahaha.. tapi kerana terpaksa demi kawan-kawan kami gigihkan juga.. kesan lutut hasil aksi superman sebelum tu dah effect kat permainan boling sato lalu jatuh ke no.11 dari 20 player pompuan.. sungguhlah teruk resultnya sebab taon lepas Sato champion.. :P takpelah, takde rezeki.. nak buat camne, yg penting semangat kesukanan tu ada.. hehe..


Habis tournament tuh kol 4 petang pastu gi sambung2 makan ngan kengkawan smpi kol 6.. kol 7 baru smpi rumah...sangat letihhhhhhhhhhhhh... dan kami berdua tertidor semasa mawi dan siti sedap2 berjoget untuk Juara Lagu... arghhh.. penatnya.. tiket free Juara Lagu orang offer pon tak amek..


Isnin semalam:

Pagi-pagi selepas subuh lagi saya dan hubby berkejar ke PICC, Putrajaya. Hubby kena hantar saya... dalam keadaan mengantok dan sempat lagik hubby tidor setiap kali dekat traffic light, akhirnya berjaya jugak saya sampai.. mujur la function berjalan lancar.. kol 4pm baru balik umah..
drop..
flat..


Selasa hari ini:

Hari ini adalah hari untuk saya menguap berjuta kali dan menyembah keybod barang sejam dua. huhuh..


Harap-harap esok dah recover semula lah..
yoshhh!!
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...