Klik Klik..

Tuesday, January 22, 2008

220108


~I carry the weight of the world as the past is unfurled,
but I won't stop to wonder~



Halo dearie..


Tinggal saya seorang di dalam bilek pejabat ineh.. saya memang selalu jadik mak guard tak bertauliah.. tapi sampai kol 6.30pm je la.. yang lain2 sume dah cabut awal... sungguh berdedikasi terhadap rumah dan keluarga diorang neh.. uhuh.. saya masih menunggu drebar saya datang mengambil.. sungguh bosan duduk sensorang sebeginih.. uhuk..


Dua hari lepas sewaktu menyopping souvenir di CM, saya telah mencuba satu permainan yang tidak berapa digemari oleh kaum wanita.. iaitu main timbang-timbang berat badan.. :P guess what.. berat Sato naik 2kg lagik.. jeng jeng jeng.. giloslah... dulu masa bujang trang tang tang bukan senang berat badan nak naik.. betollah kata orang-orang tua.. nak gemuk senang jek..kawen..hoho.. saya macam terkebil-kebil sedikit melihat permainan itu.. macam rosak jek.. huhu.. hubby di belakang dah tergolek-golek gelak.. ;( no wonder lah kain baju saya banyak yang tak muat skang.. ingatkan mesin basuh telah mengecilkan baju saya.. aiseh.. tapi takpe.. saya target maksimum boleh naik pon lagik 3kg.. pastu kalo terlebih pasni kena start exercise lah.. wekekeke..


Bercerita pasal exercise... masuk tahun baru... seperti biasa pon aktiviti-aktiviti sukan di opis pon kembali aktip... dah dpt call from k.Yati, this Saturday ada game 5 Penjuru.. INTAN-DPA-Bomba-Polis-JPA.. Sunday lak ada MB Annual Tournament.. hohoh... selamat men'atlit'kan diri sato.. kempiskan secepat mungkin perutmu yang cuba membuncit itu.. :p


Rumusan yang saya dapat lakukan pada hari ini ialah:
Sato baru kawen 7 bulan..
Dalam 7 bulan ituh Sato telah naik 7kg untuk berat badan..
Purata penggemukan Sato adalah sekilo sebulan..

Oh nooo.. (*_*) Perlu pemantauan yang serius neh..


Have a nice day everyone..
Esok cuti.. yeay!

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...