Klik Klik..

Tuesday, March 04, 2008

05.03.08

“There are three types of friends: those like food, without which you can't live; those like medicine, which you need occasionally; and those like an illness, which you never want.”





Hari ini, akhirnya Sato dapat semula untuk duduk dengan selesa di meja kerja barunya.. Setelah melalui minggu yang penuh dengan kekecohan dekat opis.. huhuh.. Kitorang ada rombakan tukar-tukar bilik kat opis.. skang tak duduk ikut unit dah.. kena duduk ikut gred lak.. yg tak bestnya, bila dibuat penyusunan tu macam bias lak.. kesian kat senior sebab dapat bilik tak best... yang set-set junior lak ada yang dapat bilik kaca baru, ada yang kena amek bilik orang lain.. pendek kata, disebabkan pengagihan ni ditentukan oleh dua,tiga kepala sahaja dan tidak ada perbincangan secara demokrasi.. maka ramailah yang meletup.. tetapi hal kisah rumahtangga opis takkan nak bercerita lebih-lebih kan.. huhuh.. seb baikla akhirnya ok jugak untuk bilik aku la buat masa ni..




Ekcelli last weekend kena outstation pergi Kemaman, Ganu.. Ada bengkel pembangunan bahan kursus untuk e-learning.. not bad.. dapat belajar benda baru..huhuh..tp pecah kepala gak la nak berdiskas.. yang paling best sebab makanannya.. dengan ikan keli masak merahnya.. dengan ikan patin sangkar masak tempoyaknya... nyum nyum.. i loike.. memang balun abes-abesan sampai topup 2 mangkuk.. wahahahaa.. pastu pengsan termuntah tempoyak..




Then balik dari sana beli satar and keropok lekor sket..saja beli lebih nak bagi opismate ngan Hazie..Sebab Ahadnya tu, me and asben pi lepak umah Hazie kat Putrajaya.. Lama gak lepak dari tengahari sampai ke petang.. hahaha..sangat besh layan hazim yang semakin kiut.. cuma rugi tak bwk digicam.. dah jadik mls nak tangkap gambar skang.. Yang paling best Hazie telah bersusah payah masak macam2 kat kitorg...dengan butter rice speselnya, pastu fillet fish grilled, kek cokelat, bubur ca-ca lah.. huhuh.. (^_^) i loike it (suka ati jek aku bg nama resepi :P).. macih hazie.. cayang ko..memang sejak dh jadi mak ni, dah rajin betol memasak..hehehe.. thanks ya.. susah-susah je ko masak.. tapi memang takleh nak kata apa.. Sato, Hazie dan Makanan memang takleh dipisahkan.. :P




Oklah.. dah melampau-lampau karangan kali ni.. saya rasa macam nak demam..sebab meja baru saya ni betol-betol kat bawah air-cond.. huh (~_~).. have a gud day everybody.. esok seharian akan meeting di Putrajaya... buh-san.. daaaa..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...