Klik Klik..

Thursday, March 20, 2008

17.03.08



~It's the treasure hunt that makes it fun,
in a way, and you're a detective..~



Date: 16 mac 2008
Location: Petaling Jaya-KL
Occasion: Discover Smiles Treasure Hunt (Esso-Mobil-TV3-Channel9)



Ahad yang lepas..sehari selepas balik dari PD, saya dan hubby sekali lagi menjebakkan diri ke dalam aktiviti mencari harta karun untuk pertama kalinya pada 2008 ini setelah kami terlepas beberapa siri lain sebelumnya..


Ye, ini bukan kali pertama aku join venture dalam games treasure hunt ni.. kalo nak diikutkan taon lepas agak aktif jugak la and then yg paling best bila kitorangnye pakatan tuh dapatla gak menyambar satu-dua hadiah saguhati.. walaupon cam belom sampai tarap jerung-jerung lagik nak rebut top prize tapi this kind of game is really fun.. dan sangat membuatkan otak kita untuk bekerja dan berfikir.. heheh, ala-ala detektif la..


Macam besa selain kitorang mestila ada geng-geng pakatan wajib yang turut join skali.. kalo ikutkan, aku ni watak-watak picisan je.. paling core si kapel kak As-Arop dan yang turut join skalik ari tu si kapel Jebat-wife..


Yang beshnya... kali ni penyertaan adalah FREE sebab ekceli ni sebenarnya baru peringkat saringan.. daripada bebanyak team yang masuk.. diorang akan pilih 8 team finalist untuk bertarung peringkat akhir.. yang paling beshnya, peringkat akhir ni diorang akan buat secara rakaman 5 hari dan akan ditayangkan kat tv3.. setiap Jumaat petang kol 7pm... akan start tayang bulan April la.. huhuh..


Walau bagaimanapun, seperti biasa memandangkan sangat ramai jerung-jerung yang masuk, angan-angan kitorg untuk mendapatkan kereta Naza Kia itu dan memunculkan muka di tv tak berjaya..huhuhuh... kitorang byk hilang points kat challenges nya.. macam ampeh sebab aku ngan hubby tersilap dengar arahan..huhuhuh.. pastu soklan treasure hunt nye pon ada salah gak.. semakin tipis la harapan.. ari tu otak cam blur jek.. team kak As yang byk memerah otak..huhuh..


Anyway, yang penting dapat experience.. Lagipon dapat byk gak door gifts.. (^_^)v i loiikee it.. Enjoy the pictures.. tak byk tangkap pong..


"Logo Treasure Hunt..Masa ni tengah dengar briefing kat Pusat Sains Negara ari Sabtunya.."



"Hubby tekun membelek katalog Smiles Esso.. kena jadik member Smiles dulu baru leh join..seb baik free..huhu.. "


"Arop menunjukkan bonetnya yg bersepah ngan barang-barang kak As yg bakal dipindahkan ke opis barunya(opis akule tu..huhu) "


"Hubby sempat berposing ngan Elito yang dah siap ditampal mekap..wekeke.. hari pertandingan.. kol 6.30pg dah tercongok kat belakang parking Exxon Mobil. "


"Itu dia kak As sempat mengunyah roti sambil dengar short briefing sebelum start game.. "


"yaa..ini dia kemunculan pasangan yang ditunggu.... maaf, kami bukan jerung..huhu, sebab tu tak dapat masuk final.. :P "




p/s: Rancangan tu dah start tayang kat tv3 2,3 minggu lepas.. hubby excited gambarnya mencelah kejap dalam iklan kat tv3.. si botak yang sebok berlari2 masuk ke dalam keta..hubby sayala tu..huhu..ampes :P (Updated 18/04/08)
Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...