Klik Klik..

Wednesday, April 02, 2008

Ronggeng Mesra - Cameron Highland


"~With true friends...
even eating sour strawberry together is sweet enough..~"



Sesi Ronggeng Mesra - Cameron Highland
29-30 Mac 2008



Geng-geng Forum Mesra aku neh selalu sangat wat gathering.. So kadang-kadang bila bernasib baik tak clash ngan hal lain je kitorang dapat follow skalik.. seb baikla ronggeng Mesra ke Cameron kali ni kitorg dapat join.. Lagikpon aku dan hubby tak penah berjoget hindustan kat ladang teh lagik...hehe.. Sesi ronggengan itu melibatkan konvoi sebanyak 5 kereta.. 4 kereta dah gerak awal2 pagi lagik..tapi aku dan hubby gerak lambat sket sebab nak tunggu Incik Zam ni abes kijer dulu...


Perjalanan dari Tapah tu nak ke Cameron agak mencabar sketla sebab hujan turun dengan agak lebatnya.. seb baikla Incik Zam pandai mengontrol stereng dan menten membawa Elito itu naik ke puncak Cameron.. nyeh nyeh..


"Carnation Park Apartment, kitorang amek 2 buah lepak ikut jantina. rm200 per apt..boleh tahanlaa.."


"Jenjalan pasar malam Tanah Rata...syokkkk bangett.. rambang mata borong strobeli ngan bunga-bungaan..nyum nyum.."


"Sesi makan malam beramai-ramai sambil mengutuk performance bebudak AF6..uhuk.."


"Incik Zam menunjukkan bontot Elito yang dipenuhi dengan hasil tangkapan pasar malam..uhuk.."


"Posing reramai sebelum memulakan sesi ronggengan kedua..uhuk..ramai pulak yg korek idung time neh..:P"


"Singgah Strawberry Farm.."


"..uhuk, siapakah Mat Bunga itu? ;)"


"..Lagik sorang minah bunga sesat..lalala.."


"Singgah Hutan Lipur Lata Iskandar on the way balik.."




"Strategi baru Incik Zam yg ingin nampak slim dalam gambar..wekeke..tahan napas 10 saat.:p"

Kitorang sampai rumah dalam kol 6 lebih la..sangat penat..sebab sehari semalam jek berjalan..tapi banyak gak hasil tangkapan kitorang dpt..bukan saja strobeli ngan roses ngan teh sume, tapi kitorang pon sempat memborong petai bukit ngan org asli kat cameron tu..wekeke..anyway, kalo korang nak berjalan kat Cameron sehari dua pon dh cukup kot.. cuma target kitorg nak berjoget hindustan kat ladang teh ari tu tak berjaya sebab ujan gerimis..uhuk.. lenkali lah pulak..:p

have a gud day everyone!
Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...