Klik Klik..

Tuesday, October 26, 2010

My Squito !!

Tahukah anda.. ketika saya sedang menaip ini kaki saya sedang diurut-urut dengan nyamannya oleh sejenis benda yang dinamakan uSqueeze Warm.. :) Saya sangat sookaaa... dengan sukacitanya saya mengalu-alukan kehadiran 'Squito' nama manja menda alah ni ke dalam family kami.. Selamat bertugas Squito..hehe..


Kitorang memang dok aim mesin urut ni..sebenarnya aim kerusi urut..tapi kerusi urut surelah budget lagi tinggi, plus kitorang pon nak pindah rumah so terpaksala KIV dulu.. tapi rupa-rupanya melepak sebentar di kawasan Osim di Jusco Maluri, Cheras memang membawa padah. Ditambah pulak promoter Cina yang rajin dok melayan kitorang bersembang (padahal sebenarnya nak rasa2 urut free jek.. hobi aku ngan hubby :D)

Since tengah ada sale special sempena Osim celebrate 30 tahun anniversary.. harga turun menjunam murah rm400 dari rege asal...Saya memang nak sangat Squito ni sebab sekarang badan saya sangatlah lemau..balik rumah asek penat rasa macam flat giler2.. So dengan adanya Squito, sedikit sebanyak bolehla membantu saya mereleasekan tension.. :) Plus menda alah ni ada teknologi 'heat' skali..memang sangat bagus dari segi medical..tambah pulak dok aim kaki yang mengumpulkan segala akar urat saraf organ2 badan yang lain.. Pendek kata, pelaburan untuk mesin-mesin urut adalah berbaloi-baloi.. Rege pon memang lagi murah dari Iphone4.. :p

Kitorang dapat buku ni skali.. sangat bagus..explain detail bahagian kaki yang mana kalu sakit refer pada organ badan yang mana yang tak sihat, dan makanan apa yang sesuai untuk sembuhkan sakit tu..


Terasa diriku begitu berharga...eceh!

Wednesday, October 20, 2010

Sleepy Mummy.. (~_~)

Saya sangat mengantuk di kala ini.. tersangat-sangat mengantuk.. sampai terasa nak update blog untuk mengelakkan tidur di atas meja opis..huhuh..ada baiknya jugak mengantuk ni..terupdated juga blog yang kuat bersawang ni.. (Mungkin saya sudah bukan blogger tegar..)

My little Caliph sangat2 menguji kekuatan mental ibu bapanya... lately dia suka berjaga malam.. ala-ala macam minum kopi je, mata bulat main dekat ruang tamu sambil melayan kartun, ke hulu ke hilir.. (@_@).. owhhhh.. biasanya si ayah yang berjaga malam melayan anak... Saya sudah semestinya pukul 10 tersadai pengsan.. Adush, baru anak 1.. seriyes badan terasa lemau..mungkin kena makan jamu kot..

Tapi disebabkan ayah telah kerap sangat berjaga malam melayan anaknya.. Ayah tewas akhirnya, demam..wekeke..terpaksala si ibu mengganti tugas... (@_@) adush... mula-mula gua pancing Caliph dengan kartun Noddy n Pororo (naseb baik ada Astro max, leh rakam..tayang banyak kali..haha..).. Pastu dia dah busan..ke hulu ke hilir dok main macam2.. Bila gua tertido sekejap.. Caliph pi tunggang gua terhenjut-henjut buat macam naik kuda.. (@_@) terpaksala berjaga main sama..hohohoh..sabor jekla anak ibu yang sangat pandai ini..

Takpela Caliph.. ibu tak kisah... :) yang penting Caliph membesar dengan sehat dan ceria.. ibu nak tido kat opis kejap.. :p

Tuesday, August 24, 2010

Alhamdulilllah..

Saya mendapat perkhabaran gembira semalam. Apa yang dicitakan kini dimakbulkan Tuhan.. Syukur sangat-sangat.. Ingatkan result keluar lepas raya.. Rupanya rezeki bulan Ramadhan.. Semalam petang J*A dah announce kat website.. Daripada 4 orang IM*TE* yang apply, 3 orang dapat termasuk saya.. :) Rezeki anak ibu..

Saya cuma pilih dalam negara.. Belum berkesempatan untuk apply oversea since hubby kerja private.. Memikirkan banyak kondisi-kondisi yang perlu diambil kira, jadi kita sambung belajar local je lah.. :)



Now dalam dilema pulak nak pilih course and uni. mana.. So far ada 2 options, UKM atau UTM.. belum buat final decision lagi.. Tuhan, ku mohon petunjuk dari-Mu.. (~_~)..

Till then.. jhaaa..

Monday, July 19, 2010

Saya suka Origami.. (^_^)

Hari ini hari Isnin.. sangatlah 'mandom' dan tidak produktifnya saya pada hari ini.. Mungkin penat ber'treasure hunt' last weekend tak hilang lagik.. citer pasal TH akan diblog kemudian.. tapi secara overallnya sangat best.. cuma ralat sedikit sebab ada certain soklan yang kitorang agak careless.. patutnya bleh dapat no.3.. tapi takde rezeki, dapatla no 4 dari 18 team... ada 2 team dapat perfect score tuh utk soklan TH.. ampes.. siap satu tea standby bawak laptop dalam keta.. siot siot..huhuh..kena tiru neh next time..

Untuk sesiapa yang keboringan, marilah kita melayan gambar origami neh.. (O_o) tersangatlah kretipnya..kagums kagus.. saya suka Origami.. plan nak ajar Hazmi yang simple2 nye once dia dah besar sikit nnt..takleh ajar skang sebab kalo bagi kertas dia akan cuba gigit dan telan..huhuhuh..

neh my favourite top 5 Origami..

1. ORIGAMI JEDI



2. ORIGAMI PEPATUNG



3. ORIGAMI IKAN PAUS



4. ORIGAMI PHEONIX


 

5. ORIGAMI BOLA RAGBI


Argh... sebenarnya semua pong cantik2... rambang mata nak pilih... kalo korang nak tengok lagi banyak koleksi Origami yang canggih2.. refer kat website neh.. Blogger ni dah listkan antara 70 origami yang cung-melecung.. enjoicee.. :D 70 Origami yang Cung-Melecung.

Thursday, July 15, 2010

Sato Kembali Lagi..

(Background music: Iklan Tora.. Tora datang lagi..)

Ahhhh.. sangat rindu untuk berblogging seperti dulu... kali ni memang pecah rekod.. lebih dari setahun tak update.. (*_*) Little Caliph pon dah 10 bulan... hmm.. hopefully dengan perubahan imej blog neh Puan Sato dapat semangat baru untuk update dengan lebih kerap... yoshh!!

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...