Klik Klik..

Saturday, December 17, 2011

i.for.Sato (Happy birthday to me) ..

Alhamdulillah. dah bertambah lagi satu angka. terima kasih Ya Allah.. semoga aku dapat menjadi hambaMu yang lebih baik dari semalam dan sebelumnya.

Tak sangka tahun ni dah bertukar angka kat depan.. huhu rasa macam dah tua pulak. Tahun ni tak celebrate apa pun Hazmi still tak sembuh sepenuhnya dari chicken pox.. sian tengok dia.. Zam pon kena kerja kat opis.. Maghrib baru sampai umah.. tapi dia masih buat little surprise beli 2 slices kek @Secret Recipe.. :) i love him for the effort.. Hazmi yang nampak excited nak tiup lilin ibu dia.. heheh..

hepi birthday to me! ;)
saya dah ada i.for.Sato. untuk  hadiah birthday saya tahun ini (bagi diri sendiri..hahah).. yeay!




Thursday, December 15, 2011

Furniture Hunting - Katil anak-anak!

Banyak sangat hal-hal penting yang tak sempat nak update kat sini.. Kali ni nak bercerita al-kisah mencari katil untuk anak-anak bujang kami.. Since Hazmi dah mencecah umur 2 tahun, so kitorang decide ada baiknya ajar dia tidur asing and ada katil sendiri.. Lebih afdal dan senang nak mendisiplinkan dia.. huhuh.. Tambahan pulak Hazmi neh memang tido sangatlah buas siap posisi asek bertukar 360 darjah.. kalo tido skalik ngan dia tuh dah biasa dah kaki atas muka kitorang la..takpon dia conquer space katil tu la..huhuhu.. Maka bermulalah edisi mencari katil bebudak ni..

Target kitorang kalo boleh nak yang double-decker sebab diorang dah berdua so bila Kashaf dah besar nanti dapatla tido sesama.. space pon agak jimat sebab katil bertingkat.. untung jugak dok BB Bangi sebab banyak kedai perabot kat situ.. bulan lepas aktiviti weekend memang mencuci mata di kedai perabot la..

Memula kitorang pergi kat satu kedai perabot kat Seksyen 7, Bangi ni.. boleh tahan choice dia dan harga pun agak murah juga.. katil yang pertama ni paling aku suka sebab macam comel dan agak praktikal jugakla siap ada rak pastu tangga dia pon boleh simpan barang.. pastu kaler kita boleh decide nak pilih kaler apa dan tak silap aku tak kena charge.. tangga dia pon nampak selamat jugakla bebudak ni nak memanjat..
katil anak
katil 1: harga around rm1200 tak masuk tilam.
Katil kedua ni pulak saja snap gambar sebab Hazmi dok melompat2 atas tu suka hati dia jek..huhuhu.. nampak klasik jugak tapi macam sesuai untuk gurl kot..tak masuk dalam list pon sebab agak makan space  dan tak bertingkat..
katil budak
katil 2: harga tak ingat, maybe around rm500-600 tanpa tilam..
Katil ketiga ni cam best sebab design keta sesuai untuk budak lelaki.. kalau betul-betul nak deko bilik anak tuh memang cam menarik tertarik da bomb jugak.. tapi sekali lagik dislash sebab tak bertingkat..hahaha..
katil anak lelaki
katil 3: harga around rm499 tanpa tilam
Katil keempat ni cam murah sikit pastu design agak sama dengan katil1. Tapi Zam tak suka sebab tangga dia nampak cam agak bahaya.. pastu sebab tangga dia macam tu memang murah 2-3 ratus la dari katil1..

katil 4: harga around rm900-rm1000 tanpa tilam.
Kitorang macam pangkah katil1 tu.. so nak round kedai-kedai lain dulu kot-kot leh dapat lagik murah.. boleh tahan jugak rege katil budak-budak neh.. kalah katil mak ayah..huhuhuh... Pastu kitorang round lak kat area seksyen 8, BB Bangi dekat ngan stesen minyak Shell n Petronas.. memang berderet kedai perabot kat situ siap Cavenzi pon ada.. tapi diorang kebanyakannya yang ada untuk display unit tu tak banyak la..banyak kena tengok kat katalog.. so takleh nak feel lebih..huhuhu..
katil 5: harga rm1599 sekali dengan 2 tilam
Katil keenam neh cam comel jugak sebab ada cartoon rio tuh.. consider murah sebab sebab katil dia macam berkualiti.. memang berat, means tak berubah tempat dengan sesuka hatinya.. tapi masalahnya takde pagar risau Hazmi senang jatuh ke bawah lak..pastu sapa yang tido kat bahagian bawah tu mesti rasa downgrade sebab sampingan jek..hahahaa.. 
katil 6: harga dapat mintak sampai rm600 sekali tilam 2 tak silap aku..

katil 7: harga rm1499 termasuk 3 tilam.
Katil kelapan ni simple tapi klasik giler bila pandang jatuh cinta kali pertama..hahaha..sebab warna dia sangat klasik pastu kayu dia memang solid wood so memang tahan lama la..plus, design adalah simple dan sesuai untuk semua jenis golongan tak kira umur.. yang ni kat kedai perabot 66 sdn.bhd.. memang dekat area umah aku la.. yang ni aku tengok sorang je tak bawak zam.. tunjuk kat dia gambar tapi dia macam tengok gitu2 je sebab dia tak berkenan tangga tu macam susah nak panjat untuk budak kecik..huhuhu..
katil 8: harga rm899 tanpa tilam (harga paparan)

katil 9: harga around rm1100 tanpa tilam.
Huhuh.. ada certain kedai tak bagi snap gambar.. giler kedekut ntah apa yang dia risau.. So, agak-agak mana pilihan yang akhirnya kitorang beli..huhuhu.. Kalau ikut perbincangan awal aku dengan zam.. memula kitorang macam nak beli katil 1 tuh... tapi aku macam dah terminat dengan katil 8 jugak.. So, Zam pon pergi tengok sendiri katil 8 tuh.. tak sangka dia pon jatuh cinta pandang pertama.. hahahha.. antara reason2 kuat kenapa kitorang pilih katil 8:
  1. Material solid wood so dijamin tahan lasak dan berkualiti tinggi insyaAllah boleh la nak bertahan at least 10 tahun kot.
  2. Design simple and smart pastu warna katil tuh coklat klasik gelap matching sangat dengan set master bedroom kitorang pastu matching gak ngan meja opis Zam kat bilik study.
  3. Yang terbaik katil ni boleh separate sama ada ko nak combine biar jadik double decker atau pon ko nak pecahkan jadik dua katil berbeza ikut kesukaan ko.. ni reason kuat kitorang pilih sebab agak2 bosan leh ubahsuai kedudukan ikut keperluan..huhuhuh..
  4. Harga memang kitorang mintak diskaun kow-kow pastu mamat kedai tuh willing nak bagik discount yang kitorang rasa sangatlah reasonable.
Kesimpulannya, katil 8 telah menjadi pilihan kami...huhuhu.. kitorang dapat harga FINAL rm1000 (katil rm800 dari harga asal rm899, termasuk 2 tilam single berkualiti yang berharga rm299 setiap satu dapat diskaun tinggal rm100 satu dan juga bantal rm29 2 bijik diberikan PERCUMA).. :D sukerrr sukerr... So buat masa ni kitorang separate dua katil tu.. satu letak kat bilik atas tempat Hazmi tido.. Kashaf still tido dalam playpen kat bilik kitorang.. pastu lagi satu katil tuh letak kat bilik bawah consider bilik studi... nanti bila Kashaf dah besar and nak kena tidur asing baru kitorang gabung balik jadik double decker.. Hazmi pon nampak ok je tido katil tu..
(^_^)v

Okesh..sekian saja perkongsian maklumat kita pada hari ini..huhuhuh..


Saturday, December 10, 2011

Kashaf dah tumbuh gigi!

Petang semalam masa mandikan Kashaf baru realize rupa2nya dah ada 2 batang gigi kat bawah baru muncul.. Patotla demam tak elok2 bercampur ngan gigi nak tumbuh agaknya..

Consider awal jugak Kashaf tumbuh gigi sebab baru 5+ months.. Khalif dulu umur 8+ months baru tumbuh.. The best thing was, gigi Khalif tumbuh on the day kitorang celebrate anniversary.. :) Kashaf lak tumbuh awal seminggu dari buffday ibu.. Easy date to remember.. :)

Yeay, dah ada gigi boleh bagi Kashaf makan lepas ni..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, December 08, 2011

Pureen Warehouse Sale 2011

Last weekend seperti yang diplan berjaya untuk pergi ke Pureen Warehouse Sale kat Seksyen 19, PJ.. Pergi sorang jek sebab nak pegi tunggu depan pagar pepagi so tinggallah asben menjadi mr.mama dgn 2 anak bujang itu di rumah..

Ni address warehouse sale tu amek dari shoppingnsales.com

Sampai2 lagik 15minit kol 10am, memang dah ramai yang menunggu depan pagar.. aku sesambil menunggu tuh sesambil baca novel omputih konon nak menghargai masa..tapi dalam hati dah tak tenang menunggu pagar tu bila nak bukak..huhuhuh..

Pukul baper la diorang yang kat depan neh datang..
Agak berbaloi juge untuk stok2 setahun keperluan budak2 neh.. Baju pon murah2 tapi aku tak pulun sangat sebab kualiti dia biasa2 aja..sesuai untuk wat baju basahan kat umah.. Kalo nak aim baju aku suggest Hytex Warehouse sale.. :)


Yang memang aku borong sakan adalah botol susu BPA free n puting.. Mmg murah n comel designnya.. Kesedaran sivik tu datang sebab semua botol Kashaf sebelum ni adalah botol avent recycle dari abang dia dan aku baru perasan non BPA free.. Bahaya bukan! Pastu borong gak pampers sket, sabun mandi, sabun baju sumer.. Pastu beli stok makanan untuk Kashaf juge..murah2.. Mak memang rambang mata.. :D Kesimpulannya, warehouse sale ini adalah berbaloi2.. Kat bawah ni hasil pemborongan pada hari tersebut.. tiga ratus ++ jugak la habis.. tapi mmg dah banyak saving kat situ.. :)

botol Heinz tuh rm10 utk 4 botol + 1 free. biskut rusk tuh rm11 utk 2 kotak
Pampers premium L nih jatuh rege rm31, pastu sabun mandi rm9 kot, wipe tissue rm9 utk 2, yg kecik rm3 utk 2.
yang ni matlamat utama, botol free BPA mostly rm7-8 sebotol, puting rm5 utk 2 bijik, cuma botol susu yg ada Gold tuh mahal sket rm14.. still murah compare ngan Avent..

baju murah2 selai jatuh rm1-rm5..berbaloi2..

towel ni kain dia memang kualiti terbaik rm8 selai, kasut comel tuh rm5 sepasang.. :D
Bedak neh 3 botool jatuh rege rm9.. mandi bedak lepas ni..huhuh..
Kesimpulannya, kalo korang nak aim keperluan baby yg murah2 jangan lepaskan peluang menyerbu warehouse sale Pureen neh..dengarnya diorg wat 4x setahun..aku baru pest time pergi.. :)

Thursday, November 10, 2011

Breakfasto for today!

I'm getting addicted to western style.. Pengaruh Hazmi la neh..

Monday, October 31, 2011

Kashaf meniarap @4months !!

Saya dah boleh meniarap..yeay!
Sambil mengangkat kening.. "kau ada?" :p
Adeh penat..lepak jap..
Alhamdulillah.. Kashaf dah boleh meniarap sendiri.. Mengikut jejak langkah abangnya, Kashaf meniarap masa umur 4 bulan.. Tapi kelakar selalu tersangkut part kepala bila nak bergolek..tak larat nak angkat sebab besar..hahaha..tapi skali dah meniarap excited..
Gud job anak ibu.. !! :)

Sunday, October 30, 2011

BuFfday Party @K.Mareld's house!

Petang semalam pergi buffday + housewarming kat umah k.Mareld kat seksyen 15..kitorang dah jadik jiran se'daerah.huhuh.. Baru lagik kawasan perumahan kat umah dia tu..

Anak dara k.Mareld share buffday date sama ngan asben dia..sweet sgt anak n ayah kongsi date.. Lagik kiut bila ada maskot minnie mouse dtg memeriahkan majlis siap ajak bebudak neh sumer chicken dance..


Cake buffday anak dan ayah!
Siap import maskot datang tu!!

Anak saya si Hazmi hanya mampu terkesima tgk maskot tuh menari sambil malu2 nak join menari jugak sbenarnya..huk3.. Happy buFfday Adini!


Adini get ready nak tiup lilin..
Dalam umah k.Mareld..cantik!

Dah abes makan2 n chitchat ngan kengkawan kitorg balik umah solat n mandikan bebudak neh pastu terus shoot ke Alamanda.. Ada beli satu barang adik beradik kepada Squito.. :D saya sangat suka!
Yosh, hepi weekend!

Friday, October 28, 2011

Sweet Chat with Best Friend!

Hari ni deting dgn my bestpren Hazie.. Motif asalnya nak dptkan semula jam tangan yang tertinggal kat rumah dia masa raya dulu..huh3.. Plan dari minggu ke minggu asek tertangguh je..

Hazie is like my twin fren.. :p satu hari nanti aku kena buat posting khas utk ceritakan betapa 'twin'nya kitorg dari segala aspek.. Huk3..

Salah satunya adalah "suka dan cintakan makanan?" ..hehehe.. X-opismate masa kat In*aN gelar saya MTS a.k.a Maria Tunku Sabri atas kefanatikan saya ngan makanan.. Trust me, Hazie mmg lebih sikit dari saya.. :p
Hahaha.. Suka sebab dia slalu promote tempat2 makan yang best..

Hari ni kitorang makan kat Sweet Chat@ Mines..not bad at all! Saya telah disuggest utk amek set lunch Spagethi Spicy Smoked Beef (daging masak salai) + ice lemon tea.. Sangat sedap hokehhh!! Tak sangka daging masak salai tu sesuai ngan spagethi..versi Asia gitu..Sebenarnya spagethi tu boleh pilih samaada nak daging salai ke, bolognese ke, atau blackpepper..

Hazie lak pilih set lunch Mee Kari + tong yeoong kow (podiaa tah tak reti nak eja).. SuperrrrLIKE.. Mmg terbaik jugak mee kari dia..siap ada wantan isi udang tuh.. Rasa sikit Hazie punya tadi mcm nak amek sumer..muhahaha..

Pastu makcik ni jugak telah mengorder Pancake Durian ada 3 ketui yg mmg lah sangat lembut enak berkrim disukai ramai.. Bak kata Hazie, makanan neh tagline dia " setiap gigitan adalah durian.." Hahaha.. Benci!!

Kesimpulannya.. Kalo korang pergi Mines.. Sila lawati Sweet Chat untuk mengisi perut.. Mmg tidak salah pilihan anda.. Menu2 lain banyak gak, sandwich ke burger ke bbq chicken ke.. Tapi aku tak dan nak belek lama menu dia..hohoho..

Sekian untuk kali ini..Berjumpa lagi di lain masa..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, October 20, 2011

Dinner ala Western!

Since microvawe terbakar fius plug.. Tiba2 baru saya ternampak selama ni ada oven kat sebelah microvawe tu yang jarang digunakan.. Huhuhu.. Hadiah kawen dr osmet tercinta Anisz n Fisya..

Dua hari sebelum dh berjaya panggang ikan buat ikan masak percik.. So malam tadi mcm teringin nak masak western.. Taraaaa.. Akhirnya saya berjaya panggang chicken blackpepper n kentang bakar. Hmm, memang best rupanya guna oven neh.. Orang lain dah seronok sakan utilize oven..hik hik..

Dengan harapan lepas ni boleh cuba buat kek / cookies pula.. :D .. Okay, saya sudah mula ketagihan memasak guna oven.. Makcik Google, tlg sediakan resepi yg best2 okeh.. :p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 18, 2011

Resepi Kerabu Mangga Sotong

Malam tadi teringin nak makan kerabu mangga sotong.. Since kat kedai runcit belakang umah tu jual sotong fresh..meluap2 rasa nak memasak..huhuh.. So this is my kerabu mangga sotong simplenya version:

Bahan2:
- sotong 3-4 ekor (sdrhn besar)
- sejibik mangga muda (diracik halus)
- 1 bawang besar *
- bunga kantan *
- batang serai *
- sejibik tomato *
- 1 lada besar *
- 2-3 cili padi *
- air asam limau kasturi
- sos ikan
- sedikit gula melaka dihancurkan
- garam secukup rasa

Cara2nya:

1. Sotong yang dh dipotong tu rebus dulu dengan sedikit garam..tak lama dlm 3-4 minit je.

2. Bahan2 yg bertanda (*) dipotong halus dan diasingkan di tepi.

3. Sotong yang dah direbus tadi ditoskan airnya kemudian digaul bersama bahan yg dah dihiris tadi..

4. Gaulkan bersama gua melaka, garam, sos ikan sket..n pastu perah air asam limau kasturi..kalo xde letak cuka pong ok..

5. Taraaa.. Dah siap n boleh dimakan bersama nasik yang panas..walla!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hepi 4th months old Kashaf!

Kashaf dah masuk 4 bulan hari ni! Alhamdulillah..harapan ibu Kashaf dapat membesar dengan sihat dan jadi anak yg soleh..

Sekarang dah sebok menggolekkan diri nak meniarap.. Suka buat muka ala2 comel sampai rasa nak gigit2 n kunyah2.. Kashaf anak ibu yang macho.. Selalu selsema atau batuk pon menten je tak meragam sangat.. Muka mmg ikut abang Khalif masa kecil..

Kami sayang kamu adik kecil! :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 11, 2011

Big Bad Wolf Book Sale 2011 - Part 1

Lama betol tak update blog.. Kemalasan yang menjadi-jadi.. This time aku nak berkongsi pasal sale buku.. Lately memang terdedah ngan banyak sale.. Last 2 weeks pergo warehouse sale Padini..pergh yg tu mmg pengalaman yg horror.. Aku rasa aku sendirik pon x sangka boleh bersesak pergi sale mcm tuh..huhuhu..kalo rajin nntla aku wat post khas citer..


Nak citer pasal BBWB sale neh.. Mmg aku tunggu gila2.. Aku mmg tersangat alah dgn buku.. family n sedara mara tau la aku camne.. Diorg kenal aku dari kecik as org yg kalau dtg rumah org x bercakap sgt tp pergi dok geledah carik buku or magazine n dok baca tepi dinding.. Heheh.. Dh besar ni baru tau bergaul sket.. BTW, aku tau sale neh dr blog shoppingnsales.com.. Mmg teruja giler2 tgk org komen pasal sale lepas2.. Rupa2nya taon ni dah kali ke-3 diorg buat sale besar2an mcm neh..tp sbelom ni diorg byk wat kt shopping complex..

First day..ramainya bookworms.

Beratur panjang nak bayar..masing2 bawak kotak penuh buku..

So ni lah antara hasil tangkapan aku pada hari pertama..huhuhu.. Jgn tak tau aku repeat lagik pergi BBWB.. :D hepi!


Hasil tangkapan hari pertama: 40 buku
Koleksi untuk Khalif n Kashaf

Koleksi untuk diri sendiri.. :)

So taon ni disebabkan sambutan yg melampau sgt kesan dr sale2 lepas plus sgt huru-hara buat kt shopping complex, diorg wat kat MAEPS.. Mmg kena bg tepukan berirama kat organizer sbb smooth n convenient giler sale neh.. X mcm sale padini yg horror tuh..hahaha.. Disebabkan ni first time pegi.. So aku xleh nak aspect camne situation dia.. Memula tu igtkan nak aim buku2 utk studi jek.. Skalik bila dh smpi.. Mak aih.. Mmg dalam bookworms' heaven.. Segala jenis buku segala jenis topik ada dgn rege yg mmg nak nangis jek tgk.. No wonder ada org komen diorg abes beratus n ada yang beribu gak abes soping kt sini.. Mmg pembaca tegar diorg neh..


Nantikan sambungan part II akan datang... :p

Thursday, September 08, 2011

Kisah Khalif dan sampah!

:) Antara keseronokan menjadi parents bila dapat tgk perkembangan anak2 mereka.. Benda yang simple tapi besar maknanya kepada kita..

Khalif sekarang dah nak hafal huruf2 hijaiyah, berkat dengar cd Alif Ba Ta hari2 dalam keta.. Lagik lancar nak baca alif ba ta compare to abc or numbers..walaupon sedikit pelat.. Ya, saya sebagai ibu sangat hepi.. :)

Yang paling best sekarang Khalif dah belajar buang sampah.. Everytime dah abes minum vitagen ataupun salin pampers baby, bila kita sebut "eeeeEee.." mcm geli sikit, pastu suruh dia buang, dia dah paham n pergi gigih ke dapur buang sampah.. Dah selesai tugas tu puji dia sket n kasik high five.. :) mudah sebenarnya nak train anak kalau kena caranya..

Tapi part paling kelakar adalah semalam, bila dia tgk Kashaf isap susu dlm botol Medela.. Dah abes susu tu, suruh Khalif simpan letak atas meja.. sebab besanya kalo Khalif, botol susu dia dah abes minum dia letak atas meja.. Tapi Khalif guna botol Avent.. So semalam lama dia tenung botol Kashaf sebab lain mcm sket bentuknya.. Alih2 dia amek botol tu terus berlari ke dapur nak buang dlm tong sampah.. Dia igt botol vitagen agaknya..huhuhu.. Adoilaa, seb baik sempat kejar..kalo tak, selamat botol adik dia masuk dlm tong sampah.

:) Arghhh, anak ibu dah 2 tahun 12hb ni.. Cepatnya kamu membesar wahai anak!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, August 24, 2011

Iftar with EpSa families!

Alhamdulillah.. Kali ni berkesempatan lagi nak iftar sesama ngan kengkawan EPSA.. Dah 4 tahun berturut2 berjaya beriftar sesama ngan 'adik-beradik' saya ini walaupon x semua yg dpt attend.. Start masa 2008 first time buat kat Ayam Golek Nara.. Pastu 2009 wat kat IKEA. 2010 vendor belanja wat kat Hotel apotah kat BremMall n KLGCC. And semalam untuk 2011 skali lagik vendor sponsor wat kat KGPA.. TQ PakKu.. :) .. Tapi yg dpt join smlm F41 ke bawah je.. Sato, K.As, Nizam, Fiza (4 org ni adalah muka2 wajib), Iwan, k.Leli, Nadhirah, Jamalia n Shahman.. considered ramai jugak yg dpt join.. :D

Saya akan rindukan moment-moment ini nanti.. Hopefully taon depan dapat gather reramai lagik camni.cuma next year kena organize sendiri sebab saya dah x layak nak join kalo ada invitation by vendor.. Huhuhu..

Lusa dah nak balik kampung.. Tak sabar nak jumpa Hazmi! <3




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, August 02, 2011

Puasa oh Puasa..

Alhamdulillah.. Hari ni masuk hari kedua Ramadhan.. Agak mencabar jugak berpuasa dengan baby kecik ni.. Sbb baby still bergantung breastfeeding 100%.. Harapnya dipermudahkan dan cukup susu untuk baby.. Tapi nampak gaya macam xleh nak wat stok susu bulan2 posa ni..

Harapnya tahun ni berjaya untuk puasa penuh sebulan.. X pernah lagik dapat puasa penuh ni kecuali time belum akil baligh dulu la.. Huhuh..

Yosh..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan kembali lagi..

Esok dah nak tengok anak bulan.. Dijangka 1 Ogos ni umat Islam kt Malaysia akan start berpuasa..apa2pun kena tunggu keputusan esok mcm mana..nampak anak bulan ke tak..

Sedar x sedar dah nak masuk bulan Ogos.. Lagik sebulan pastu raya pulak.. Bukan excited sgt nak raya..lebih kepada saspen sbenarnya sbb lepas raya aku akan jadi student balik.. Tak tahulah boleh ke tak dgn condition anak dua org yg still kecik neh.. Hopefullah dipermudahkan olehNya..amin..

Tahun ni puasa kat kampung.. Nampaknya x dpt nak bukak posa sama2 ngan incik asben.. Risau lak boleh bangun sahur ke tak laki aku ni.. Huhuh..

Salam Ramadhan untuk semua.. Semoga bulan yg penuh barakah ni membawa lebih keberkatan dalam hidup kita.. I'Allah.. :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kashaf sudah botak!

Malam tadi buat majlis kecik untuk cukur jambul Kashaf.. Panggil org2 surau n sedara mara terdekat je..boleh tahan penuh gak satu rumah..

Hubby x dpt balik sebab last week dh cuti lama masa Kashaf sakit..so he missed the event.. Melepas nak makan lauk sedap katanya.. :p .. Mmg sedap jugaklah smpi aku makan pon xleh nak berenti..mcm mana nak kurus neh.. Huhuh..

Pagi ni botakkan Kashaf pulak..dah lama nak botakkan tp tertangguh nak tunggu majlis cukur jambul.. Seb baik Zam tinggalkan mesin rambut dia..so senang sketlah nak mencukur..

Terasa bangga lak sebab berjaya botakkan rambut Kashaf sendirik.. (^_^).. Walaupun agak tak kemas sket..bolehlah.. Nnt ayah dia balik kasik licin bebetol lah..kui3


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, July 28, 2011

Certificate of Confinement

Alhamdulillah.. Semalam merupakan hari ke-40 aku berpantang.. Akhirnya berjaya gak menamatkan sesi pantang secara formalnya walaupun tak se'strict mana aku berpantang untuk yang second ni..

Masa hari ke-39 pergi umah tok bidan buat pelepas pantang.. Biasalah duduk kampung ni ada adat pantang larang dia tersendiri.. So bila dah wat pelepas pantang barulah dikira abes waktu pantangnya.. Dah boleh nak berjalan jauh sket or makan makanan2 yg sebelum ni xleh mkn..

Cuma berpantang kali ni agak mencabar ditambah dengan hal lil Kashaf masuk hospital.. (T_T)..belum ada kekuatan nak bercerita.. alhamdulillah Kashaf cuma warded 4 malam.. Ada masa lain kali aku cerita..

Apa-apapun..aku sudah abes pantang..Yehuuuu!! Malam ni nak layan bola.. Go go TiGeR..aumMmM!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, July 17, 2011

Testing dari kampung!

Line asek on-off jek kat sini..kejap 3G, kejap Edge, kejap GSM..

Testing jap..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, June 01, 2011

Wordless Wednesday 2#

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...