Klik Klik..

Monday, April 25, 2011

UKM - Submitted!

Hari ni cuti.. Memang saja amek sbb nak bawak Hazmi checkup n injection utk setahun stengah bulan. Tu pon dh lewat sebulan sbb baru tukar klinik.. Alhamdulillah, Zam dpt teman skali n cuti sama. Pest time dia join check up Hazmi. Besanya aku sorang jek handle. Serius mmg kena ada Zam sbb Hazmi dh makin lasak n aku yg dah membuyut ni x larat nak berkejar2an dlm klinik.huhuh.

Akhirnya Hazmi berjaya dicucuk. Menangis skejap pastu langsung tertidur. Pasni xyah checkup dah.. Doc pon dah bagi ubat cacing siap2. So lagi 6 bulan baru amek ubat cacing balik..Yosh..

Selesai urusan di klinik, lantas kitorang ke UKM sebab aku nak submit borang permohonan Master.. Perghh.. Ramai gak bebudak beratur nak antar borang.. Mostly bebudak freshie baru abes grad. Pass borang kat akak kaunter. Disemak-semak, katanya ok xde problem. Alhamdulillah, selesai satu urusan. Result keluar Julai/Ogos.. Harap2 lepas la. Malas nak apply Uni lain..

Amin. :)

Friday, April 22, 2011

Bowling IMATEC 2011

Hi Diary,

Just nak update cerita hujung minggu lepas.. huhuh.. sungguh lah hampir basi sedangkan esok dah nak masuk hujung minggu yang baru.. Minggu lepas hari Sabtu adalah sangat happening sebab dekat opis ada buat pertandingan boling sesama opismate.. Yang bestnya, kali ni format tak sama mcm tahun lepas, fomat kali ni bleh buat team ajak family join sama dgn syarat dlm satu team tu at least ada staff IMATEC..

Tapi saya adalah sedikit sedih sebab tak dapat join sama memboling tahun ni, disebabkan telah tertelan boling a.k.a mengandung..hohohoh.. Tetapi hepi jugakla sebab dpt importkan laki saya sbg salah sorang player.. geng ngan si Fizo n Fatohah.. ;p .. Plus saya pon dilantik lah untuk jadik Team Manager neh memandangkan 2 orang lagik tuh nan hado tak besa berboling..huhuhuh... So, kerja gue adalah mencarikkan baju team dan kasik trening sama ituh 2 budak.. :p

Tonomen hari tu sgt happening sebab 20 team join..buat pulak kat Brem Mall, Segambut.. memang havoc la semua lane tu dikerjakan ngan staff2 IMATEC ditambah ngan ahli keluarga, anak cucu yang dihangkut segala.. menangis staff boling centre tu kot tgk budak2 berlarian kat lane.. huhuhu..

Ada byk jenis hadiah diorg sediakan, hadiah team terbaik, individu lelaki/wanita terbaik, juara longkang lelaki/wanita, ngan best dress team..hik2.. Kitorg asalnya plan nak pulun gak best dress tuh, dah siap plan nak pakai baju taekwando lah, pakai topi koboi + spek mata itamlah.. tapi last2 minute mcm pyh nak carik accesories, so beli t-shirt sama jela... tema kaler IJAU.. satu2nya team kaler IJAU..tapi kalahla sebab ada team lain lagik menyerlah..:p caishh..


Team Berapi: Fiza-Zam-Fatihah, CheerLeader:Hazmi

Team bersama Mak Buyung selaku Team Manager dan Fio selaku penyokong ;D

Cuma yang paling best, laki ku ituh berjaya membolot piala Pemain Lelaki Terbaik. wahaha.. tak aci gak sebab yg dia sorg jek lelaki yg memang kaki liga boling..org len suma amatur.. :p Tapi ok lah kan.. itupon skor dia teruk gak time tuh.. Pemain Wanita Terbaik pulak cam besa k.As la.. seb baik saya tak main kan..kalo tak laki bini nak rebut piala tuh. p..Lagi terbaik, si Fizo dapat piala Juara Longkang Wanita pulak... :D Menangissss gue sbg team manager tgk..Kiranya team kitorg buat fakta menarik time tuh, daripada result 60 orang pemain keseluruhan, Zam ranking No.1, Fiza ranking :p paling corr-ot No.60, Fatihah pulak kat tgh2 No.30.. hahaha.. i loikeeee...


Best Player - Individu (L)


Juara Longkang (W) - hepi sungguh.. :p


Lama gak event.. start kol 3, habis kol 6.30.. pastuh saya cam besa melepak makan bersama dgn family k.As n Nizam di foodcourt belakang soping mall tuh..mmg sedap giler makanan, cuma servis lambat nak mampuih..sabor jekla..

Ini kali terakhir nampaknya dapat join event boling kat opis.. start taon depan dah jadi student.. dah tak dpt nak join dah event2 macam ni.. (T_T)...sedihhnyaaa... huk huk huk..

Monday, April 11, 2011

Another little Caliph - 28 weeks

Saya jarang berkesempatan untuk share pengalaman saya semasa mengandung Khalif Hazmi dulu.. Same goes to this second baby.. Entahlah, masa mengandung jadik malas nak berceloteh dlm blog kot..heheh..

Sedar tak sedar, 2nd baby ni dah 28 minggu dalam perut ni.. Kalau ikutkan kiraan doktor, due hujung bulan Jun insyaAllah..Yang kedua ni saya tidaklah se'excited dulu..mungkin sbb still terkejut sbb agak rapat dgn yg first..tp apa2pun, rezeki Allah bagi, saya bersyukur.. :)

Kali ni kitorg decide malas nak rahsiakan jantina..hahaha..plus member2 pulak yg lelebih nak tau boy ke gurl..saya tak kisah sgt pon.. Yg penting baby sihat..cuma kalo girl rasa mcm experience baru la pulak.boleh sopping baju baby gurl tomei2.. :p..kalo boy, confirm jimat la sket sbb baju abg2 dia dh byk.hehehe..


Little baby - 28 weeks.. :)
 
So last week, saya n asben plan wat detailed baby scan. Saspen gak sebab yg ni mmg dr. akan check details. Kitorg wat kat Az-Zahra sbb dkt ngan umah..murah lak tuh rm100 je.maybe sbb 3D je kot.kalo 4D confirm lg mahal. Alhamdulillah, baby sihat dr semua segi buat masa ni.. N yg confirm, mmg boy lagik..:p huk2..

Detailed baby scan info..

Maka bersiap sedialah ayah, kerana sudah pasti anda akan lebih kurus mengejar dua hero dalam rumah nnt.. :D Semoga dipermudahkan segala urusan.
Amin..

Tuesday, April 05, 2011

Maharaja Lawak.. Jom layan!

Sesiapa yang mengenali Sato especially opismatenya sangatlah paham yg Sato merupaka seorang yang gilakan reality show.. Bab nyanyian x berapa sgt tp yg jenis masak2, gumuk nak jadi kurus, kuiz2n dan lawak2 amatlah Sato suka.

Kalo program Melayu saya paling suka Raja Lawak, sebab saya suka gelak-gelak.. Ihiks.. Paling best skang memandangkan RL musim 5 baru abes.. Astrojabat dgn bijaknya buat program Maharaja Lawak yg menggabungkan finalis2 kesemua musim..

Tentulah saya sokong JOZAN.. Ngeh3.. Tapi ari tu first episod R2 pon lawak gila gak..I loikee.. Tp nyampas sbb Astrojabat pancing suruh langgan Astro Warna lak kalo nak layan.. Diorg igt boleh untung lebih kot.

Silapla korang sebab mmg aku akan langgan Astro Warna, tp aku potong lak Astro Movie.. Baper byk korang rugi? Ekekeke.. :p

Oleh itu, sesapa yg tensen adalah diharuskan menonton Maharaja Lawak..confirm ilang ketensenan korang ituh..:D


Anak bertuah saya yang ikut sama beraksi lawak ketika ibu bapanya sedang syok layan Maharaja Lawak.. (T_T)
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...