Klik Klik..

Thursday, May 05, 2011

Al-kisah stunt Little Caliph

Terlambat sket nak stori-mori pasal incident Hazmi yg jatuh tangga kat kampung Hubby Isnin lepas.. Kisahnya, kitorang dah siap2 packing nak balik kl petang tu.. Umah kampung Hubby kat Perak tu umah kayu bertingkat.. So ada tangga kayu jenis yang berlubang kat depan laman umah. Ayahnya dah susun barang2 nak bawak masuk dalam keta depan pintu..Aku lak kat ruang tamu bawah.rupa2nya si Hazmi dah laju naik ke atas rumah pergi nak kejar ayah dia ke ruang tamu depan tuh.. Dapat pulak si Hazmi yg tgh ligat baru dpt berlari tu laju jek naik atas rumah.. Aku yg tgh membuyung neh slow jekla nak mengejar..

Alih2 Hazmi dah turun tangga depan. Zam pulak rilek susun barang dlm keta igtkan aku sempat tarik dia.. Time tu depan mata, mampu jerit je kat Zam ckp Hazmi dh turun tangga, suruh tahan takut jatuh.. Memang terus tertonggeng jatuh budak tu sbb kaki dia terperosok sket dkt kayu berlubang tuh.. (*_*) Takleh nak buat apa, tengok2 dia dah nangis, Zam angkat rupanya dah berdarah kat dahi.. Dahla simen luar umah depan. Tangga tu jenis kasar sket.. Nak menanges aku tgk..Memang besar telur benjol kat dahi.. Seb baik adik Zam ada first aid kit.. So laju la dia tolong cuci n tampal luka tu sementara.. Pastu terus kitorg singgah klinik kat Sabak. Bagus doktor tuh explain detail n siap cucikan semula luka Hazmi. Tapi ngeri jugak sebab dia suruh monitor takut ada pendarahan dalam ke. In case dlm masa 24 jam ada muntah2 or demam kena cepat2 bwk gi spital.. Doktor bagi antibiotik,ubat demam utk kurangkan rasa sakit n ubat utk sapu luka..


Melalak masa kena cuci luka kat klinik..

Tapi budak lelaki mmg tak reti serik agaknya..Dalam keta on the way nak balik KL dia aktif terjal balik..sabor jekla.. Esoknya aku amek EL sehari sbb nak monitor dia ok ke tak. Alhamdulillah, so far ok x muntah n x demam.. Pastu memang buas cam besa.. Cuma kol 4.30 pg tadi terjaga tgk2 badan Hazmi dah panas mcm nak demam. Amek suhu upanya dah 38c.Risau la pulak..terus lap2 badan dia n bagi ubat demam. Zam kata bwk je ke opis dulu. Kalau x kebah gak baru antar spital.


Second day lepas incident..bagus ubat sapu tuh, cepat surut benjol n luka dia
Antar taska tadi pon melalak dia sekejap bila nak kena tinggal.. Pastu kol 9pg tadi call balik bbsitter tanya nangis lagi ke tak..rupanya dah ok.. Badan pon mcm dah kebah sket.. Harap2 x sambung demamla.. Risauuuu.. (T_T)..


Cepat sembuh ye anak ibu..

2 comments:

Zallyna said...

biasalah anak teruna...camtuh..klu dapat geng lagi dasat....anak kedua ko nanti nih laki jugak kan..ko taulah camner...mau tak ko jadi gaban nanti....aku kedua aku pompuan pun sama lasak jer....jadi otomen lah...jadi ben10 lah...jaga2ko nanti....hehheheheh!!!!

Book Charms said...

aduhaiii..kesiannya dia...hopefuli cepat baik...ibunya pun hati2, tgh bawak adik tu...jgn stress2 sgt...

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...