Klik Klik..

Wednesday, May 11, 2011

Hazmi digigit budak..aduss!!

Kejadian ni terjadi semalam.. X sampai seminggu aku hantar Hazmi ke taska Int*N.. Dah bila balik semalam dalam kereta baru perasan kat betis dia mcm ada kesan gigitan budak.. Menyirap darah kejap sebab bbsitter tak cakap apa2 pulak masa amek dia.. Aku pon drive sambil tak tenang.. Terus selamba call sambil drive (amalan ini adalah dilarang) nak tanya bbsitter pasal gigitan tuh..

Bbsitter tu mcm terkejut gak sbb dia kata so far mcm xde nampak Hazmi elok je main n x kena gigit sbb Hazmi x nangis pon..pastu terus mintak maaf kalo terlepas pandang. Dia cita anak dia pon mmg kena gigit smlm..takpalah, aku malas nak tanya pepanjang pulak tgh2 drive tuh..

Balik umah tunggu Zam pulak nak suruh dia spotcheck badan Hazmi.. Siap leh jumpa ada gak kesan2 gigitan lain kat tgn n kaki Hazmi cuma tak seteruk kat betis tu.. Ada lebih kurang 4 gigitan lah.. Lagik berasap kepala aku tgk..huhuh.. Zam suruh tanya betol2 n mintak bbsitter monitor.huhuh..

So pagi tadik masa antar terus tanya. Bbsitter yang lagik sorang, dia pon citer mmg smalam ada kes sorang budak ni dah gigit 5,6 orang..budak ni mmg agresif sket.. Cuma bbsitter tu tak sangka Hazmi pon kena sbb dia takde pon menangis smlm..elok je main pastu tido..

Takpelah, aku mintak diorg monitor je sbb Hazmi bukan jenis kasar, dahla antara yang paling kecik kat situ.. (*_*) kalo tak berperikeibuan mmg aku piat jugak telinga budak yang menggigit tuh.. Egege.. Tapi xpelah, ni risiko antar taska..kadang2 depan mata kita pon terjadi jugak menda nih.. Untuk first case, aku sabar jela.. Jangan ada kes2 lain lagi sudah..sian anak ibu.. Uhuk..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

Along said...

wei lin..siannye hazmi. aku pun speechless. nka bg tips tak elpas lak kotak komen ni. hehehhee... tp itu mmg atr salah 1 dugaan dia. tiap2 bulan mc nanti stand by je laa...tp hazmi dah besar skit insya-allah.

Zallyna said...

Anak aku dua2 klu balik cnfirm ader kesan gigit...ader sorang yg pengasuh aku jaga tuh hyperaktif sgt....tapi aku malas nak bising2, takut org tuh taknak jaga...sekarang semua org demand nak mintak byaran mahal2 ..pening2,selagi anak aku kata ok..maka oklah tuh....

~SaTo OrEo~ said...

hazie:
itulah pasal.. tawakal je la..antar kat taska ni bertahan smpi aku bersalin je.. huhuhu.. pasni bila dah start master baru carik dekat area umah..

norrie:
aku pon malas nak bising2.. kecuali kalo terjadik lagik mmg nak kena la..muahaha.. sbb ada sorang budak tu mmg terlebih agresif sket.. so hopefully bbsitters neh pantau budak tu lebih sket..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...