Klik Klik..

Saturday, July 30, 2011

Ramadhan kembali lagi..

Esok dah nak tengok anak bulan.. Dijangka 1 Ogos ni umat Islam kt Malaysia akan start berpuasa..apa2pun kena tunggu keputusan esok mcm mana..nampak anak bulan ke tak..

Sedar x sedar dah nak masuk bulan Ogos.. Lagik sebulan pastu raya pulak.. Bukan excited sgt nak raya..lebih kepada saspen sbenarnya sbb lepas raya aku akan jadi student balik.. Tak tahulah boleh ke tak dgn condition anak dua org yg still kecik neh.. Hopefullah dipermudahkan olehNya..amin..

Tahun ni puasa kat kampung.. Nampaknya x dpt nak bukak posa sama2 ngan incik asben.. Risau lak boleh bangun sahur ke tak laki aku ni.. Huhuh..

Salam Ramadhan untuk semua.. Semoga bulan yg penuh barakah ni membawa lebih keberkatan dalam hidup kita.. I'Allah.. :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kashaf sudah botak!

Malam tadi buat majlis kecik untuk cukur jambul Kashaf.. Panggil org2 surau n sedara mara terdekat je..boleh tahan penuh gak satu rumah..

Hubby x dpt balik sebab last week dh cuti lama masa Kashaf sakit..so he missed the event.. Melepas nak makan lauk sedap katanya.. :p .. Mmg sedap jugaklah smpi aku makan pon xleh nak berenti..mcm mana nak kurus neh.. Huhuh..

Pagi ni botakkan Kashaf pulak..dah lama nak botakkan tp tertangguh nak tunggu majlis cukur jambul.. Seb baik Zam tinggalkan mesin rambut dia..so senang sketlah nak mencukur..

Terasa bangga lak sebab berjaya botakkan rambut Kashaf sendirik.. (^_^).. Walaupun agak tak kemas sket..bolehlah.. Nnt ayah dia balik kasik licin bebetol lah..kui3


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, July 28, 2011

Certificate of Confinement

Alhamdulillah.. Semalam merupakan hari ke-40 aku berpantang.. Akhirnya berjaya gak menamatkan sesi pantang secara formalnya walaupun tak se'strict mana aku berpantang untuk yang second ni..

Masa hari ke-39 pergi umah tok bidan buat pelepas pantang.. Biasalah duduk kampung ni ada adat pantang larang dia tersendiri.. So bila dah wat pelepas pantang barulah dikira abes waktu pantangnya.. Dah boleh nak berjalan jauh sket or makan makanan2 yg sebelum ni xleh mkn..

Cuma berpantang kali ni agak mencabar ditambah dengan hal lil Kashaf masuk hospital.. (T_T)..belum ada kekuatan nak bercerita.. alhamdulillah Kashaf cuma warded 4 malam.. Ada masa lain kali aku cerita..

Apa-apapun..aku sudah abes pantang..Yehuuuu!! Malam ni nak layan bola.. Go go TiGeR..aumMmM!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, July 17, 2011

Testing dari kampung!

Line asek on-off jek kat sini..kejap 3G, kejap Edge, kejap GSM..

Testing jap..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...