Klik Klik..

Thursday, September 08, 2011

Kisah Khalif dan sampah!

:) Antara keseronokan menjadi parents bila dapat tgk perkembangan anak2 mereka.. Benda yang simple tapi besar maknanya kepada kita..

Khalif sekarang dah nak hafal huruf2 hijaiyah, berkat dengar cd Alif Ba Ta hari2 dalam keta.. Lagik lancar nak baca alif ba ta compare to abc or numbers..walaupon sedikit pelat.. Ya, saya sebagai ibu sangat hepi.. :)

Yang paling best sekarang Khalif dah belajar buang sampah.. Everytime dah abes minum vitagen ataupun salin pampers baby, bila kita sebut "eeeeEee.." mcm geli sikit, pastu suruh dia buang, dia dah paham n pergi gigih ke dapur buang sampah.. Dah selesai tugas tu puji dia sket n kasik high five.. :) mudah sebenarnya nak train anak kalau kena caranya..

Tapi part paling kelakar adalah semalam, bila dia tgk Kashaf isap susu dlm botol Medela.. Dah abes susu tu, suruh Khalif simpan letak atas meja.. sebab besanya kalo Khalif, botol susu dia dah abes minum dia letak atas meja.. Tapi Khalif guna botol Avent.. So semalam lama dia tenung botol Kashaf sebab lain mcm sket bentuknya.. Alih2 dia amek botol tu terus berlari ke dapur nak buang dlm tong sampah.. Dia igt botol vitagen agaknya..huhuhu.. Adoilaa, seb baik sempat kejar..kalo tak, selamat botol adik dia masuk dlm tong sampah.

:) Arghhh, anak ibu dah 2 tahun 12hb ni.. Cepatnya kamu membesar wahai anak!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...