Klik Klik..

Monday, October 31, 2011

Kashaf meniarap @4months !!

Saya dah boleh meniarap..yeay!
Sambil mengangkat kening.. "kau ada?" :p
Adeh penat..lepak jap..
Alhamdulillah.. Kashaf dah boleh meniarap sendiri.. Mengikut jejak langkah abangnya, Kashaf meniarap masa umur 4 bulan.. Tapi kelakar selalu tersangkut part kepala bila nak bergolek..tak larat nak angkat sebab besar..hahaha..tapi skali dah meniarap excited..
Gud job anak ibu.. !! :)

Sunday, October 30, 2011

BuFfday Party @K.Mareld's house!

Petang semalam pergi buffday + housewarming kat umah k.Mareld kat seksyen 15..kitorang dah jadik jiran se'daerah.huhuh.. Baru lagik kawasan perumahan kat umah dia tu..

Anak dara k.Mareld share buffday date sama ngan asben dia..sweet sgt anak n ayah kongsi date.. Lagik kiut bila ada maskot minnie mouse dtg memeriahkan majlis siap ajak bebudak neh sumer chicken dance..


Cake buffday anak dan ayah!
Siap import maskot datang tu!!

Anak saya si Hazmi hanya mampu terkesima tgk maskot tuh menari sambil malu2 nak join menari jugak sbenarnya..huk3.. Happy buFfday Adini!


Adini get ready nak tiup lilin..
Dalam umah k.Mareld..cantik!

Dah abes makan2 n chitchat ngan kengkawan kitorg balik umah solat n mandikan bebudak neh pastu terus shoot ke Alamanda.. Ada beli satu barang adik beradik kepada Squito.. :D saya sangat suka!
Yosh, hepi weekend!

Friday, October 28, 2011

Sweet Chat with Best Friend!

Hari ni deting dgn my bestpren Hazie.. Motif asalnya nak dptkan semula jam tangan yang tertinggal kat rumah dia masa raya dulu..huh3.. Plan dari minggu ke minggu asek tertangguh je..

Hazie is like my twin fren.. :p satu hari nanti aku kena buat posting khas utk ceritakan betapa 'twin'nya kitorg dari segala aspek.. Huk3..

Salah satunya adalah "suka dan cintakan makanan?" ..hehehe.. X-opismate masa kat In*aN gelar saya MTS a.k.a Maria Tunku Sabri atas kefanatikan saya ngan makanan.. Trust me, Hazie mmg lebih sikit dari saya.. :p
Hahaha.. Suka sebab dia slalu promote tempat2 makan yang best..

Hari ni kitorang makan kat Sweet Chat@ Mines..not bad at all! Saya telah disuggest utk amek set lunch Spagethi Spicy Smoked Beef (daging masak salai) + ice lemon tea.. Sangat sedap hokehhh!! Tak sangka daging masak salai tu sesuai ngan spagethi..versi Asia gitu..Sebenarnya spagethi tu boleh pilih samaada nak daging salai ke, bolognese ke, atau blackpepper..

Hazie lak pilih set lunch Mee Kari + tong yeoong kow (podiaa tah tak reti nak eja).. SuperrrrLIKE.. Mmg terbaik jugak mee kari dia..siap ada wantan isi udang tuh.. Rasa sikit Hazie punya tadi mcm nak amek sumer..muhahaha..

Pastu makcik ni jugak telah mengorder Pancake Durian ada 3 ketui yg mmg lah sangat lembut enak berkrim disukai ramai.. Bak kata Hazie, makanan neh tagline dia " setiap gigitan adalah durian.." Hahaha.. Benci!!

Kesimpulannya.. Kalo korang pergi Mines.. Sila lawati Sweet Chat untuk mengisi perut.. Mmg tidak salah pilihan anda.. Menu2 lain banyak gak, sandwich ke burger ke bbq chicken ke.. Tapi aku tak dan nak belek lama menu dia..hohoho..

Sekian untuk kali ini..Berjumpa lagi di lain masa..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, October 20, 2011

Dinner ala Western!

Since microvawe terbakar fius plug.. Tiba2 baru saya ternampak selama ni ada oven kat sebelah microvawe tu yang jarang digunakan.. Huhuhu.. Hadiah kawen dr osmet tercinta Anisz n Fisya..

Dua hari sebelum dh berjaya panggang ikan buat ikan masak percik.. So malam tadi mcm teringin nak masak western.. Taraaaa.. Akhirnya saya berjaya panggang chicken blackpepper n kentang bakar. Hmm, memang best rupanya guna oven neh.. Orang lain dah seronok sakan utilize oven..hik hik..

Dengan harapan lepas ni boleh cuba buat kek / cookies pula.. :D .. Okay, saya sudah mula ketagihan memasak guna oven.. Makcik Google, tlg sediakan resepi yg best2 okeh.. :p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 18, 2011

Resepi Kerabu Mangga Sotong

Malam tadi teringin nak makan kerabu mangga sotong.. Since kat kedai runcit belakang umah tu jual sotong fresh..meluap2 rasa nak memasak..huhuh.. So this is my kerabu mangga sotong simplenya version:

Bahan2:
- sotong 3-4 ekor (sdrhn besar)
- sejibik mangga muda (diracik halus)
- 1 bawang besar *
- bunga kantan *
- batang serai *
- sejibik tomato *
- 1 lada besar *
- 2-3 cili padi *
- air asam limau kasturi
- sos ikan
- sedikit gula melaka dihancurkan
- garam secukup rasa

Cara2nya:

1. Sotong yang dh dipotong tu rebus dulu dengan sedikit garam..tak lama dlm 3-4 minit je.

2. Bahan2 yg bertanda (*) dipotong halus dan diasingkan di tepi.

3. Sotong yang dah direbus tadi ditoskan airnya kemudian digaul bersama bahan yg dah dihiris tadi..

4. Gaulkan bersama gua melaka, garam, sos ikan sket..n pastu perah air asam limau kasturi..kalo xde letak cuka pong ok..

5. Taraaa.. Dah siap n boleh dimakan bersama nasik yang panas..walla!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hepi 4th months old Kashaf!

Kashaf dah masuk 4 bulan hari ni! Alhamdulillah..harapan ibu Kashaf dapat membesar dengan sihat dan jadi anak yg soleh..

Sekarang dah sebok menggolekkan diri nak meniarap.. Suka buat muka ala2 comel sampai rasa nak gigit2 n kunyah2.. Kashaf anak ibu yang macho.. Selalu selsema atau batuk pon menten je tak meragam sangat.. Muka mmg ikut abang Khalif masa kecil..

Kami sayang kamu adik kecil! :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 11, 2011

Big Bad Wolf Book Sale 2011 - Part 1

Lama betol tak update blog.. Kemalasan yang menjadi-jadi.. This time aku nak berkongsi pasal sale buku.. Lately memang terdedah ngan banyak sale.. Last 2 weeks pergo warehouse sale Padini..pergh yg tu mmg pengalaman yg horror.. Aku rasa aku sendirik pon x sangka boleh bersesak pergi sale mcm tuh..huhuhu..kalo rajin nntla aku wat post khas citer..


Nak citer pasal BBWB sale neh.. Mmg aku tunggu gila2.. Aku mmg tersangat alah dgn buku.. family n sedara mara tau la aku camne.. Diorg kenal aku dari kecik as org yg kalau dtg rumah org x bercakap sgt tp pergi dok geledah carik buku or magazine n dok baca tepi dinding.. Heheh.. Dh besar ni baru tau bergaul sket.. BTW, aku tau sale neh dr blog shoppingnsales.com.. Mmg teruja giler2 tgk org komen pasal sale lepas2.. Rupa2nya taon ni dah kali ke-3 diorg buat sale besar2an mcm neh..tp sbelom ni diorg byk wat kt shopping complex..

First day..ramainya bookworms.

Beratur panjang nak bayar..masing2 bawak kotak penuh buku..

So ni lah antara hasil tangkapan aku pada hari pertama..huhuhu.. Jgn tak tau aku repeat lagik pergi BBWB.. :D hepi!


Hasil tangkapan hari pertama: 40 buku
Koleksi untuk Khalif n Kashaf

Koleksi untuk diri sendiri.. :)

So taon ni disebabkan sambutan yg melampau sgt kesan dr sale2 lepas plus sgt huru-hara buat kt shopping complex, diorg wat kat MAEPS.. Mmg kena bg tepukan berirama kat organizer sbb smooth n convenient giler sale neh.. X mcm sale padini yg horror tuh..hahaha.. Disebabkan ni first time pegi.. So aku xleh nak aspect camne situation dia.. Memula tu igtkan nak aim buku2 utk studi jek.. Skalik bila dh smpi.. Mak aih.. Mmg dalam bookworms' heaven.. Segala jenis buku segala jenis topik ada dgn rege yg mmg nak nangis jek tgk.. No wonder ada org komen diorg abes beratus n ada yang beribu gak abes soping kt sini.. Mmg pembaca tegar diorg neh..


Nantikan sambungan part II akan datang... :p
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...