Klik Klik..

Sunday, January 22, 2012

Bubba Gump, The Curve: Lunch date wif geng ronggeng..

Ini kisah hari jumaat lepas. plan asal adalah pergi ke butik k.ema utk ambil baju yang dah siap dijahit bersama2 miera. k.ema neh consider tukang jahit tetap geng2 ronggeng neh especially miera n fizzo. aku br pest time antar. mahal doh upah. rm80 sepasang itk baju kurung moden n pesak gantung. tp sebab aku ada beli kain batik 2 helai so better antar kat tukang jahit pro kot. kalo x aku belasah je antar kt opismate Zam. rm28 jek spasang. hehehe.

so alang2 dah ke Intan, diorg ajak lunch sesama. harossslah. aktiviti makan2 bersama geng ronggeng adalah yg paling saya rindukan di opis lama. :) k. leli pon ada sama. heheheh. cuma k. as yg xde. sakit perut. sian k.as. semoga cepat sembuh.

Fizzo ajak pi makan bubba gump kat the curve. dia mmg expert kalo area situ. (^_^).. yummmeh! mmg sedap. saya adalah pencinta western food sejati. ewahhh!!

so, mari kita layan gambar2 yg menyelerakan ineh. nyum2..

combo set rm43.90: ada 1 bbq chicken + 3 rib eyes..best giler leh share 2  (fizz + fatoh's order)
Set bbq chicken rm23.90 (mira + nad's order)
dowry fish + shrimp..sedap gakk.. harga tak igt rm28++ kot? (yuha's order)
boneless chajun chicken.. terbaik gak..tp mcm tak cukup utk aku..huhuh..rm28.90 (sato + k.leli's order)
Geng ronggeng masa dok order makanan..
Muka masing2 puas hati kekenyangan..sayangnya brother Nino neh tak reti amek gambar..blurr!!

Pendek kata, harus repeat gakla Bubba Gump neh... tapi agak mahai jugak.. tax dia jek dah sorang rm5++.. skali-skala boleh la.. Thanks fizzi sbb introduce tempat neh.. :)

Thursday, January 19, 2012

SketchMee ~ i'm lovin it~

Image created with SketchMee 4.4 for iPhone by Studio Mee

Technique: Color Pencil, Detail: Higher, Color Layers: 32, Color Overlap: 8, Color Opacity: High, Color Tip: Wider, Paper: Canvas, Color Precision: Balanced




Sent from my iPhone

Sunday, January 15, 2012

Bersantai di Taman Tasik Cempaka

Tasik Cempaka tu sebenarnya sekangkang kera je ngan umah kami. nak jalan kaki pon boleh. hehehe. tapi dah hampir setahun jadi orang Bangi baru hari ni berkesempatan nak jenjalan bawak kiddos ke sini.

Best jugak. kawasan luas and bersih. masa dok cheras dulu selalu pergi taman tasik permaisuri. dah ditakdirkan umah dok dekat2 ngan area tasik. eheh.

paling best sebab banyak kawasan lapang siap ramai yg buat port main layang2 tu. dah mcm kat pantai lak. huhuh. hazmi sakan la suker. berlari ke sana sini sampai tak larat ayah dia nak kejar. ;) cara berlibur famili yang sihat dan murah tapi masih menggembirakan. enjoy the pictures!

view Taman Tasik Cempaka

rehat sebentar bersama limau mandarin..

anak ibu wat muka comel excited.. :p

Ayah penat kejar Hazmi..hik hik..

tatau apa motif bebatu bulat tuh..

Kashaf muka boring jek dok dlm stroller.. :p

nak balik dah.. bye bye!!


Monday, January 09, 2012

Mood Exam!

Adeh.. dah sembilan hari di tahun 2012 tapi belum sempat nak wish tahun baru kat blog ni..uhuk.. tengah serabut n bizi di hujung2 sem ni dengan projek, assignment ngan final exam.. ye.. esok saya exam last paper.. tak sabar rasanya nak merdeka semester 1.. :p

nanti saya update pasal Recap 2011 ye blog... skang tuan awak tengah bizi..
Doakan saya dapat jawab exam dengan cemerlang.. amin.. :)

Monday, January 02, 2012

Happy Birthday uncle !!

Hari ini birthday uncle saya. atau selalu saya panggil pak ngah. pak ngah saya ensem kan? hik hik. ramai org kata muka saya nak sama dgn uncle saya. adakah bila besar nanti saya pon hensem? hohoh.

Happy birthday ye pak ngah. semoga berjumpa 'mak ngah' yang sesuai utk kami. sayang selalu.

- khalif dan adik kashaf-

Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...