Klik Klik..

Thursday, September 06, 2012

Menjejak meatball IKEA

Yeayy.. alhamdulillah... akhirnya hajat nak makan meatball IKEA dok mengidam dari sebelum puasa ari tu akhirnya tercapai..ewahhh.. tambah2 lagik bila k.mareld lagi dok bikin panas tayang gambar meatball kat fesbuk, lagila aku dok tergoda..huhuhu.. pastu adik2 master pong excited nak join sama so kitorang pon dah plan la nak pegi semalam.. :) macik suko macik suko... this time kuar bawak Hazmi skalik..saja nak bawak dia jalan2 sebab so far mcm dah tak buat perangai.. tp terpaksala tinggalkan adik dia kat taska.. rasa mcm x berani lagik nak bawak dua2 keluar kalo ayah diorang takde..huhuh..next time ye dik.. cian Kashaf kena tinggal.. :p

Kat IKEA ni memanjang ramai orang kot... bak kata k.Mareld, kalo dh memang tak kijer tu pergila hari biasa so takyah nak berebut ngan org ramai..hahhahaha..betol2.. saya ikut nasihat tu kak.. kitorang sampai2 memang terus target cafe IKEA tu..sampai kol 12pm..tak crowded sgtla tempat tp agak penuh jugakla setiap meja..
sampai-sampai terus beratur order makanan..
cop tempat...excited budak nih..
posing sementara tunggu makanan sampai..huhu..
Akhirnya yang ditunggu-tunggu dah tiba.. (T_T) makan sambil nangis terharu..huhuhu..
Aku beli meatball set 10 bijik pong rasa mcm tak cukup..huhuh.. tapi control jekla makan... kang makan bebanyak kang muntah bebola pulak..huhuh... ada promo, kalau 10 biji = rm10, 20 biji = rm17 jek... :p tp utk bebudak 5 bijik = rm4..huhuh.. dengan rasa bebolanya yang sungguh gebu dan sgt mencairkan di dalam mulut bila disaluti sos itu dan dicicah sedikit bersama jem beri itu... maka saya sahkan harga ini adalah berbaloi-baloi untuk meatball ini.. (T_T)...cuma cam tak puas hati sebab mcm dah makin kecik kot bebola tuh.. (hahaha psiko diri sendirik..)

chicken wings.. 2 ketui = rm3.80
spagheti untuk Hazmi..tanak makan lak dia. rege kekanak rm3 sepinggan
partners in crime yang terpaksa rela melanggar diet..hahaha..
two of us.. :) 
dah ada port utk kanak2 tgk cartoon sambil mak bapak meratah meatball..nice!!
ada mainan pulak kat belakang tv neh... sukala Hazmi..sampai tanak balik..huhuh..
dah abes makan...solat zohor jap..pastu kitorg round sekali lalu jek IKEA tuh..huhuh..takde target nak membeli barang..mmg datang nak mengadap meatball semata-mata.. kagum jugak sebab kuar dr IKEA tak beli barang..huhuhu..
berenti posing dulu... :) 
auntie2 muda yang sporting giler dok melayan Jemi..
bersantai kejap..kalo rumah corner lot sgt bestla beli set khemah ni utk bersantai.. (T_T)
Hazmi dok sebok mengeja apo tah..huhuh..
yeah... enjoy makan esklem.. :p
Sebelum balik sempat singgah Curve jap.. huhuhu...singgah beli air bubble-bubble kat Chatime.. first time aku try Chatime neh..orang lain dah berkoyan-koyan bubble masuk dalam perut diorang kot..hahaha.. ok la.. sebab tatau apa flavour yang best so try Pearl Milk Tea jek dulu.. erm, rasa mcm teh ais tambah bubble jek.. :p agagagaga.. 

Thanks Hazmi teman ibu makan meatball walaupon anak ibu tanak makan langsung.. hehehe.. :p nanti bila2 kita kuar jalan lagi yer.. (^_^)v

jhaa..

3 comments:

Mrs. Norrie said...

pergh...dah lama pi pekena meatball...mkn banyak2 muak pulak..

~SaTo OrEo~ said...

norrie,
aku kalo ngan meatball ikea neh memang tatau muak..huhuhuhuh..

Sheikh Papa-NtiQ said...

Hi Suzi....cakap pasal meat balls IKEA nih...saya baru jer upload gambar2 masa makan kat sana baru2 nih di blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com

Senang2 tu jenguk la ye....topik blog saya nih pasal tempat2 makan menarik yg saya visit seperti restoren, warung,gerai,foodcourt, hotel buffets dan lain2....100% topik makan jerrr tak de topik lain hehe.

Suzi Jangan lupa follow jugak yer blog saya kalu sudi...TQ TQ

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...