Klik Klik..

Thursday, September 27, 2012

Trip Kuching Sarawak (Day 1): Air Asia + Kereta Sewa Kuching

Okay.. sambungan kisah sebelumnya.. dah selesai breakfast di McD.. kami pun bergegas nak check in untuk flight ke Kuching..sebelum tu call Hanna owner kereta sewa Kuching yang kami dah nak naik flight.. memandangkan ini percutian bajet, aku cuba meminimakan sebanyak mungkin kos2 sampingan yang tak berapa perlu.. macam untuk pergi Kuching ni, kitorang tak check in luggage pon.. sumer dah packing stock untuk bawak naik dalam kabin.. uhuhu... lagipon setiap 1 seat korang leh bawak naik beg maksimum 7kg + handbag / beg laptop.. kalo beg korang menepati ciri2 macam kat bawah ni, bawakla naik atas..takyah susah2 nak check in luggage.. jimat rm25 :p..



Lagi satu kelebihan kalau ada anak kecik... korang leh bawak stroller.. senang nak jalan2 ada stroller ni..plus memang tak dikenakan charge bawak naik kapal terbang.dgn syarat stroller tu jenis yang boleh lipat payung la.. nanti dah nak naik flight diorang suruh tinggalkan je kat bawah tangga.. stroller tu diorang akan tampal tag nanti... :)

trip kuching
menuju ke flight AK5204 :p
trip kuching
stroller dah siap lipat nak tinggal kat bawah tangga.. :p
trip kuching
Jemi tak puas hati ibu dia kat tangga pon nak posing lagik..ahaha..
terpaksalah jemi pon memposingkan diri juga.. (^_^)v
trip kuching
dalam flight... time ni Kashaf dah start meragam nak tido.. (*_*)
Tips korang kalau ada anak2 kecik nak bawak naik flight ni:
- make sure perut diorang dah kenyang supaya diorang tak meragam..uhuhu..
- standby la buat susu siap2 sebelum naik flight..kang satu kerja nak membancuh susu dlm flight pulak..
- tukar lampin/diapers siap2 sebelum naik flight, walaupon baru 2,3 jam diorg pakai diapers..sebab kemungkinan utk bocor dlm flight tu tinggi..ahaha.. (kes kitorang la tu).. 
- kalau ada gadget yang boleh melekakan diorang... bawak jgn tak bawak... uhuhuh.. (Jemi meragam tanak pakai seatbelt dlm flight..silap tak bawak tablet bg dia main2)..

flight dah bukak sayap siap2 nak berlepas..
pramugara sibuk kira penumpang.. ensem kan? :D
trip kuching
menu makanan dalam flight Air Asia.. nasi lemak dia terbaik ok!!

dah berada di udara... :) Hazmi sebok nak menggapai awan..
Subhanallah.. ciptaan Ilahi (O_o)
Flight KL - Kuching amek masa 1 jam 45 minit.. Alhamdulillah sharp on time jugak flight kali ni.. cuma agak mencabar sebab bebudak ni meragam dalam flight.. dengan si Kashaf mengamuk nak tido.. ngan si Hazmi mengamuk tanak pakai seatbelt..siap nak guling2 atas lantai..ahahaha..kecoh suara diorang dalam flight tu.. seb baik ada budak lain buat perangai jugak.. kira cam normal la.. macam dalam bas ekspres pon ada..wakaka.. sabor jeklaa.. pastu paling best, bebudak ni bantai bocor lak.. padahal pampers baru jek pakai..sejuk kot.. abes baju asben kena skalik bocor kencing Kashaf.. ayayayai.. (*_*).. kitorang paling last keluar dari flight sebab nak tukar pampers bebudak ni dulu..ahahaha.. pengalaman sungguh..

dah sampai di bumi Kenyalang, Sarawak (^_^)v
 Yeay!! dah sampai Kuching.. aku dah book keta sewa siap2 ngan si Hanna ni.. (carik info pasal keta sewa dgn pacik Google..) dapatla contact ngan budak ni..agak murah la compare ngan orang lain.. kami sewa kereta MyVi untuk 2 hari setengah..dapat dalam rm200.. consider murah kan? :) korang kalo nak sewa keta kat Kuching leh contact Hanna ni.. sapa nak leh mintak kat aku, nanti aku bg no tepon.. kitorang amek keta kat airport, pulang pon kat airport jugak.. :)

Best dapat keta Myvi still baru lagik..so condition kereta sangat ok.. meter minyak pon berfungsi baik so ko takyah nak risau nak tau minyak tinggal paras mana.. (pengalaman sewa keta kat Langkawi dulu kebanyakan meter minyak dh rosak, tatau nak agak camne bila nak isi..huhu).. pastu korang leh request GPS skalik... perhatian: GPS amat penting nak berjalan2 kat Kuching kalo drive sendirik neh..boleh sesat kalo hentam kromo jek.. :p tapi si Hanna ni lupa bawak lak GPS so, dia pinjamkan Gtab Samsung utk kitorang guna Google Maps dlm tu.. Pastu dah ada kupon parking dalam kereta untuk kitorg guna.. best best.. ;)

Senang sewa keta ni.. puas hati nak meround sendirik.. jimat pon jimat.. total damage dekat transport utk 3 hari kitorg kat Sarawak ni around rm250 la.. rm200 utk sewa + rm50 utk minyak.. :)..

trip kuching
tengok si Kashaf tu excited.. ;)

 Seterusnya kami pon menuju la ke hotel dulu untuk check in... tinggal kat hotel mana? Tunggu entri seterusnya..... (^_^)v


update:

memandangkan ramai yang e-mel n komen untuk dapatkan nombor Hanna ni..so saya letak kat sini jelah senang sebab risau lambat reply.. :) Hanna pon ok rasanya publish nombor dia..

Hanna Kereta Sewa Kuching: 0128952003

kalau dia tanya dapat dari mana, just mention blog ni ok.. :) TQ

66 comments:

Ita said...

wah best bc entry jalan2 nih.. kasyaf dh sihat ke ms kat Kuching tu leen...:) standard weh bdk2 meragam atas flight.. aku Ira dulu from Langkawi ke KL..dok cranky..nk go back, nk go back.. plg tak tahan Ira speaking london tu..haha..cm la bahasa ibunda kat umah bahasa tu kan.. class tak anak aku..:)

~SaTo OrEo~ said...

Ita:
hehe.. tu la bersemangat lak nak bercerita pasal trip kali neh.. :p kenangan weh..nnt boleh belek2 baca balik..huhuh..

kelas Ira spekong London.. comel betol "nak go back" ..ahahahaha.. kalo org kampung dgr igt nak gobek pinang apa.. :P

Anonymous said...

Salam. Saya nak minta nombor telefon sewa kereta tu boleh tak.?

~SaTo OrEo~ said...

Salam Anon,

boleh tinggalkan emel? atau emelkan pada sato17@gmail.com. nanti saya bagi awak contact owner n no. phonenya skali.. :)

Anonymous said...

eka9_1@yahoo.com
Terima kasih ye

fadhil ( fjenterprise012@gmail.com) said...

Salam.. Nk mintak no tel sewa keta kt kuching boleh....email sy fmaisha @ymail.com..terima kasih

Anonymous said...

mzulmk@yahoo.com

untuk no tepon hanna

Anonymous said...

salam..boleh mintak mo. phone hanna car rental tu tak? tq..

jamilah2509@yahoo.com.

Anonymous said...

bleh x minta no phone hanna car rental.

aishahsariff@gmail.com

Anonymous said...

Salam, boleh bg no phone hanna car rental to waws710@yahoo.com.. Tq

Anonymous said...

Kak boleh sent number car rental tu skali? Balqisrudy@ymail.com tq ;)

Anonymous said...

sy nk contact number kete sewa tu pls.
emel to mew_ito@yahoo.com

Anonymous said...

boleh minta no hanna kereta sewa tu plss ?
saiful.surf@gmail.com
terima kasih

Nur said...

Assalam..

Mohon beri no telefon Hanna utk sewa kereta yg best tu di kuching.

~SaTo OrEo~ said...

nur,

tinggalkan emel ye. TQ

Anonymous said...

Salam. Sy nk minta no tel kereta sewa kt kuching boleh? Email sy

myazara1780@yahoo.com.my

Terima kasih

Anonymous said...

Assalam...saya nk mintk contact num kete sewa kt kuchng tu blh? email : cekodokbasi85@yahoo.com

Anonymous said...

boleh emailkan pada saya no hanna sewa kereta.

mohd.ashriq@gmail.com

Anonymous said...

emelkan saya contact no keta sewa tu..
suzyana_2468@yahoo.com.my

Fazida Aziz said...

Bole bg contact hanna

Fazida@hotmail.com

Tq

Fazida Aziz said...

Bole bg contact hanna

Fazida@hotmail.com

Tq

Norakliliriana said...

salam akak...nak number kereta sewa my vi...tu..hehehe..m110_haziq1904@yahoo.com.sg

Anonymous said...

Salam . boleh minta contact number hanna tak?
email saya : anne_syima@yahoo.com.sg

Lumos said...

Salam, boleh mintak contact kereta sewa tu tak?

lumosny@gmail.com Terima kasih

Anonymous said...

Salam..blh mintak no phone hana..car rental
kutan_hilir@yahoo.com
Wan

Anonymous said...

boleh dapat contact kereta sewa?

email: speedcrazy_02@yahoo.com

Anonymous said...

salam..nak no hanna tu boleh.. azzi_lurun085@yahoo.com

Anonymous said...

salam..nak no hanna tu boleh.. azzi_lurun085@yahoo.com

Anonymous said...

salam... boleh tak nak no. contact kereta sewa.

Email: nurshidahm@gmail.com

Anonymous said...

Salam. Bg sy no phone hanna utk car rental tu. Tq email: deela_6786@yahoo.com

Anonymous said...

Salam. Emailkan no telefon hanna car rental di ammarikhwan@mediaprima.com.my

Terima kasih

Alia said...

Salam. boleh Emailkan no telefon hanna car rental di alia.daud@me.com.
Thanks in advance

Anonymous said...

Assalam, boleh tolong emailkan no telefon hanna car rental pada email saya
parabola_azi@yahoo.com
terima kasih ye

Anonymous said...

assalam..sy nk mntk phone number hanna kete sewa 2. blh forward kt sheer_a86@yahoo.com.time kaseh hehe

iN_fiNaZ said...

As salam...

Saya berminat nak dapatkan contact no. Hanna Car Rental...since my family pun akan bercuti di sana this year... my email in.finaz1602@gmail.com

Most TQ... :)

Anonymous said...

hai, boleh send pada saya no kereta sewa tu?

darkyheart90@yahoo.com

izzul said...

Tringin nak bawak wife jalan2 kat sarawak..tapi tak reti plak nk bajet total cost..huhuhuhu

~SaTo OrEo~ said...

salam semua,

yang mana dh bg emel tu saya dah emelkan contact no dah.. kalau ada yg x dpt inform ye..tq :)

~SaTo OrEo~ said...

izzul,

:) bajet boleh dirancang huhu..nak ke? bg emel nnt saya share baper total cost bajet masa pi sarawak hari tu..

Mohd Norafiq Mohd Razak said...

Assalam, boleh tolong emailkan no telefon hanna car rental pada email saya: norafiq@gmail.com
terima kasih ya..

Anonymous said...

As salam.. bleh emailkan saya no phone hanna kereta sewa kereta?
Email sy arechu_nanie@yahoo.com..
Tqvm

Anonymous said...

Assalam... sungguh menarik berita melancong tuan puan... boleh email kepada saya no hp hanna disana... sbb sya akan ke kuching pada Mei ini.... terima kasih
Email : mazlanalwee@yahoo.com

Anonymous said...

Salam, blh tlg fwdkn no kete sewa x? Email uyaaz1208@gmail.com thanks

Anonymous said...

Salam..bley emelkan no hanna kereta sewa kuching ? Terima kasih...... purple_cupidmaze@yahoo.com.my

Anonymous said...

Salam....Nak mintak contact number sewa kereta...nak pegi kuching bulan 6 nie...tolong email kat nikraihanjaafar@ymail.com...thanks...

Anonymous said...

nk pg kuching sabtu ni. Boleh share contact no kereta sewa x?
angel_purplez01@yahoo.com
thank you

Anonymous said...

slm..nk mintak contact no hanna kereta sewa blh...
mohdfesolfesol@yahoo.com
tq..

nizza said...

Boleh tak emelkan saya no phone hana car rental tu sbb bln 9 nanti kami sekeluarga nak ke kuching.. tq.. emelkan ke nizza78@yahoo.com ye.. tq

siti ninaharyani dzulhaij said...

Salam, saya nak jugak no fon penyewa kereta di sarawak, email saya ninaharyani@agc.gov.my , terima kasih.

Anonymous said...

salam,
mtk tlg email kan no tel hanna yang buat perkhidmatan sewa kereta tu..tq.
ni email saya nygteen_85@yahoo.com

darwish said...

Salam,

Saya nak minta nombor telefon kereta sewa Hanna. Saya nak sewa tuk Sabtu depan.

Emel saya darwisyah79@gmail.com

TQ

Anonymous said...

Salam.
Tolong bagi nombor sewa kereta halim.abas@gmail.com

Anonymous said...

deanna_diyana@yahoo.com

JayJay said...

Salam..tumpang lalu..kami ada menyediakan kereta untuk disewa. Sila lawati kami di http://jayjaycarrental.blogspot.com/

Anonymous said...

salam.. akk sy nak no tipon hana.. nsabariahna@gmail.com

Anonymous said...

hi..tlg bg contact kereta sewa hanna...

khaty1412@gmail.com

tq

Anonymous said...

Salam.bole bg no hanna..masmizi2007@gmail.com..tq

Anonymous said...

Salam..kak,sy nak contact num kereta sewa hanna tu.. boleh emailkan ke astagona751@gmail.com..

tiasugarmilk said...

Slm akk
Sy nex month nk ke sarawak 1st time...blh x bg contact kereta sewa tu...pls..tq

Tiasugarmilk@gmail.com. .

Anonymous said...

Salam.blh bg no kereta sewa? nurf18@gmail.com

Anonymous said...

Salam boleh tlg bagi number contact Hanna kereta sewa kat kuching tak thank you..

thirtyfirst said...

Hai. Boleh email pd saya no telefon kereta sewa tuh? thanks. nice experience. nak jalan2 sana jugak nanti. :)

~SaTo OrEo~ said...

salam anon + thirtyfirst,

ni nombor Hanna: 0128952003

Anonymous said...

saya ada bad experience dgn hanna car rental ni... mungkin nasib saya xbaik... terpaksa tunggu sejam di airport.. last sekali kereta lain pulak yg dia cuba bagi... walhal deal dah 2 minggu awal... terpaksa tunggu lagi 1 jam setengah untuk dia dapatkan kete seperti yg dijanjikan... kemudian masa nak pulang... langsung tak dtg pun kat airport..suh main tinggal jer parking kat airport... pastu buat2 lupa deposit minyak kete RM50... mintak no acc sebab katanya nak bank in.... sehari dua hari 3 hari... sampai seminggu menunggu.. xder juga... kita ingtakan lah balik... ok dia janji nak masukkan malam.... last2 sampai ke sudah.... so pada saya.... dia ni tak jujur... perjanjian sewa kereta pun tak ada black and white.. harga memang murah xdinafikan... tapi kalau ada apa2 berlaku???...

kereta sewa said...

Sapa yg nak cr Keta sewa kat kuching sarawak bleh hubungi 0194534933 (EN IQBAL)...

yns car rental said...

Salam...
kalau nak cari sewa keta kat bintulu sarawak...

boleh hubungi saya :
yns car rental 0146909608

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...