Klik Klik..

Saturday, September 29, 2012

Trip Kuching Sarawak (Day 1): Lime Tree Hotel, Kuching


Cuti di Kuching ni kami stay dekat Lime Tree Hotel, 3H 2M.. malas nak tukar2 hotel.. lagipun dah survey2, hotel ni kiranya agak menepati bajet dan ciri-ciri yang aku prefer la.. :p yang penting skali breakfast kena sedap.. uhuhuh.. rata2 komen aku baca dekat Agoda.com memang ramai puji breakfast dia ok.. lepas tu, sebelum korang book mana2 hotel online, better call hotel tu dulu tanya dia ada offer goverment staff rate tak.. (ni untuk staff2 gomen cam aku la.. kita kena gunakan kemudahan yang diberikan.. :p) alhamdulillah.. Lime Tree Hotel ni ada special rate utk staff gomen.. lagi murah dari aku book online kat Agoda.. so aku pon bookla utk 2 malam terus.. :) untuk Deluxe King Room, dengan government staff rate, dpt rm138 semalam including breakfast for 2.. consider murah la pada aku.. :)

Hotel ni boleh dikategorikan sebagai baru lagik.. dekat town Kuching, Jalan Abell.. nak makan pon senang jugak ada kedai2 berdekatan..pastu dekat jugak dengan kedai RJ Ayam Bakar, yang glemer dengan pisang goreng cheese nya tu.. :) cuma kalau nak pergi waterfront memang jauh sketla kena drive..memandangkan kami sewa keta...tak perlu risau semua tu..ehehe..hotel ni pon ada sediakan basement parking.. pastu yang paling best jugak, ada wifi free dalam bilik.. tu antara sebab utama jugak kitorang pilih hotel ni.. :p

trip kuching
Lime Tree Hotel - Lobby
Lime Tree Hotel ni yang aku perasan memang peminat setia IKEA kot.. uhuhuh.. sebab mostly barang2 dia guna dari IKEA...barang2 IKEA kan smart n simple..sesuai la nampak modern + chic hotel ni.. :) cuma bilik dia tu pada aku agak sempit sketla untuk kami yang ada anak2 kecik ni.. kalo nak lagi selesa better korang topup duitla amek bilik besar sket.. uhuhuh.. tapi ok je utk kitorang ni sebab bukannya nak duduk dalam bilik sangat kan.. konsep hotel ni pon lawa menggunakan lime green theme.. kata dah Lime Tree Hotel.. memang sabun2 sumer pon berasaskan limau nipis.. :p
trip kuching
view dalam bilik - Deluxe King Room ..budak2 ni kejer melompat atas katil jek (T_T)
Petang tu kami lepak dekat Rooftop Lounge hotel ni kat tingkat atas skali.. sebab hotel bagi welcome drinks so leh claim n minum kat sini.. best port ni sebab leh lepak2 santai sambil makan/minum la.. hotel ni takde swimming pool so rooftop lounge ni consider cam salah satu attraction dia la.. :p air dia sgt masam okeh.. huhuh.. pure air limau nipis + sprite sikit aku rasa.. memang segar bijik mata minum.. :D
trip kuching
Rooftop Lounge.. cantik view dari atas ni. :)
Lagi satu yang boleh puji hotel ni pasal breakfast dia..memang benarlah bagai dicanang-canang orang.. aku recommend hotel ni kalau korang mengutamakan breakfast.. walaupon tak berapa mewah sgt macam hotel2 besar tapi makanan dia sumer sedap2.. paling terbaik siap ada laksa sarawak sekali... sedapppp!! :)

breakfast buffet
breakfast buffet Lime Tree Hotel..puas hati!! :)

trip kuching
enjoying their meals..time ni breakfast on 2nd day.. :)
Overall, kami puas hati la stay kat Lime Tree Hotel ni.. servis pon bagus.. cuma part bilik tu je kecik sket.. sebab standard room kan.. tp lain2 sangat ok.. ;)

Stop dulu.. next entri nak citer pasal jalan2 kat Kuching lak.. (^_^)v
have a nice weekend!

ENTRI BERKAITAN:

Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Dari Bangi ke LCCT Air Asia 
Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Air Asia & Kereta Sewa Kuching
Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Lime Tree Hotel, Kuching
Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Kopi O Corner - Taman Sahabat - Topspot Foodcourt
Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Sarawak Cultural Village
Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Cat Museum (Muzium Kucing)
Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Kek Lapis Dayang Salhah + Fort Margherita + Pasar Malam Satok

3 comments:

Zura Lee said...

memang best betol The Lime Tree Hotel ni kan.. dlu masa otstesen ke Kuching zura stay kt sini jugak.. tp tk naik plk ke rooftop lounge dia tuh...

~SaTo OrEo~ said...

zura,

tu la memang best hotel ni.. :D paling suka breakfast dia..hehehe.. next time kalau pergi lagi tryla naik rooftop dia mmg sangat best.. :)

btw, thanks follow blog kita..hehehe..

Efy@Yatie said...

blh bagi details x psal nk naik train ke lcct tu...email pada saya di efy_yatie@yahoo.com.my

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...