Klik Klik..

Wednesday, October 03, 2012

Joging petang di Tasik Cempaka, Bangi

Ini cerita Ahad lepas.. incik asben ajak joging2 petang dekat Tasik Cempaka Bangi..dekat ngan rumah.. dah lama tak joging dari sebelum puasa kot..huhuhu.. lagipon takde aktiviti baiklah kita mengeluarkan peluh... lagipun Kashaf dah pandai jalan.. so ini akan jadi sesi joging pertama dia secara rasminya.. Sebelum ni ibu dia tolak guna stroller jek..uhuhuh.. :)

Kashaf comel yang gigih berjoging tanak orang pegang tangan dia..
Memandangkan Kashaf tak pandai berlari lagi... jadi kami berdua kena tinggal jauh ngan ayah n abang Hazmi... laju betol diorang berjoging.. bukan berjoging dah..dah jadi sesi ayah kejar anak sebab Hazmi berlari tak berhenti..excited...ahahaha.. punya semangat sampai diorang boleh patah balik la lepas round satu tasik tu jumpa kitorang yang terkedek-kedek ni.. :p biasala joging ngan kashaf banyak stop-stop..sebok nak kutip daun la.. masuk ke padang rumputla..huhuhu..

time ni dah penat berjoging..topup minyak jap..abes satu botol fresh mango tu Hazmi abeskan (T_T)
Pastu kitorang tukar turn... si ayah joging ngan Kashaf lak, ibu joging ngan Hazmi... huhuh.. memang penat berjoging ngan Hazmi ni sebab laju dia larik..semangat2..bagus nanti anak ibu masuk sekolah leh join pertandingan lumba lari.. asben kata dia siap kena sound dgn Hazmi..bila lambat sket, Hazmi jerit "come on Ayah..come on"... wakakakaka gelak guling2..
kalau joging dengan ibu semestinya ada sesi posing2..ahaha..
sesi training ahli gimnastik pula.. :p
tatau apa fungsi sebenar kawasan neh..macam tapak untuk gerai pon ada..
mini wall climbing.. :p trening untuk daki Gunung Kinabalu..ahaha..
sambil beriadah sambil beramah mesra dengan kawan2 baru.. :p
Kashaf sibuk nak wat peace jugak... (^_^)v ahhh..melihat mereka ini sahaja sudah cukup membahagiakan.. ewah...
Alhamdulillah... aktiviti beriadah bersama keluarga memang best..patut diamalkan selalu ni.. tambah lak tasik tu dekat sangat ngan rumah..tiada alasan okeh..hehehe..

:) Jha neh..

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...