Klik Klik..

Friday, October 12, 2012

Progress Hazmi setakat umur 3 tahun :)

Salam..

posing kat kampung.. :)
Hari ni ibu nak catat progress Hazmi setakat umur dia dah tiga tahun ni.. kena catat sebab at least ibu leh monitor perkembangan Hazmi.. nanti kang lupa..uhuhu.. alhamdulillah... Hazmi dah nak start banyak mulut walaupun tak semua yg dia cakap tu kita paham lagik..ada masa keluar bahasa german tah apa2 dia membebel.. :)

- dah pandai tulis n baca ABC sampai habis siap dgn contoh perkataan (ramai kata slang dia ni ala omputih sikit..ahaha..boleh study kat oversea la ko nak..)





- dah pandai kira 123 in english dan bm sampai nombor 20

- kenal semua huruf hijaiyah..

- dah pandai baca doa tidur

- tahu sebut setiap karakter utama kartun kat disney junior channel (ye...anakku ini hantu tv... :p)

- dah pandai eja dan tulis nama sendiri, ibu, ayah, kashaf n opah (owh ibu rasa terharu... huhuh..)

- dah pandai eja certain simple words (paling best bila ejar "apple" .. (a - two p - l - e) ..uhuhuh.. 
sempat memasukkan unsur2 matematik kat situ.. kretif betol anak ibu..)

- dah banyak vocab dia tahu part haiwan, bebuahan, warna, bentuk... (tapi kebanyakannya dalam bahasa inggeris.. :p sebab dia ni banyak layan cartoon n vclip.. tapi ada jugak yang ibu ajar dalam bahasa Melayu.. slow2 lah nak. ajar byk bahasa serentak pon pening juga..uhuhu..)

- sangat suka menyanyi... dah pandai nyanyi lagu We are Young? (dengar kat mana budak ni..uhuhu)

- sangat mudah hafal irama lagu... (wahh.. ada darah seni ke? :P)

- bila rasa buat salah cepat2 datang minta maaf dengan ibu sambil hulur tangan.. (ibu mana tak cair nakk..)
moga jadi abang yang baik..jangan buli2 adik.. :p

:) Alhamdulillah.. setakat ni ibu puas hati walaupon Hazmi still tak petah sangat lagi percakapannya.. tapi apa yang dia dengar dia banyak absorb..sometimes macam terkejut sendiri sebab dia tahu words tu..uhuhu.. moga ibu dapat bentuk Hazmi jadi anak yang bijak bukan saja dari hal duniawi tapi hal ukhrawi.. amin.

anak ibu yang stylo.. :p
Buat masa ni itu je yang teringat..nanti next time ibu take note lagi untuk adik Kashaf pulak..

Hazmi ~ anak ibu yang bijak.. insyaAllah.. :)

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...