Klik Klik..

Monday, October 01, 2012

Restoran Perantau Hill, Sg. Merab Bangi


Salam..

Nak berkongsi cerita, last weekend hari Sabtu malam kami pergi makan dekat Perantau Hill, Sg. Merab Bangi.. kedai ni dekat ngan area UNITEN.. dekat dengan Restoran Al-Sinni (steamboat BBQ yg sedap) jugak.. Asben ajak try makan kat kedai ni sebab lalu hari tu nampak meriah je plus kedainya pon agak besar jugak... lupa nak snap gambar kedai banyak2 sebab perot dah lapar masa ni..ahahah..

muka masing-masing kelaparan..
Kedai ni agak besar jugak... environment pon bersih.. bawak family makan2 sangat sesuai.. mula2 kami duduk dekat meja bulat...skali baru perasan ada port makan stail bersila kat hujung tu..jadi kami pon pindah kawasan..uhuhu.. sebab makanan belom sampai lagik..

ni kawasan santai makan bersila... cantik lukisan mural dindin neh..
Hazmi n Kashaf yang tak reti duduk diam.. :p
muka senyum yang tak berapa ikhlas sebab kelaparan.. nak dekat kol 10 dah kot time tu..uhuhu..
ini dia makanan yang ditunggu-tunggu... makannnnnnnnn!!!
Sebenarnya asben ada order main dish Ikan Siakap Bakar.. alih-alih rupanya ada miscommunication among staff kedai neh diorang boleh tersalah hantar meja orang lain lak..haisshhh..sabor jekla... last-last kami cancel order ikan bakar tuh.. biasanya nak naik hangin jugakla kalo jadi kes2 macam ni..nasib baikla Ketam Masak Kari dia sedappp gilerrrr.. (T_T) seriyess sedap sampaikan aku tak heran lah kalo takde ikan siakap bakar tuh pon..terus kitorang tak jadi marah.. ahahah... tomyam campur dia pon sedapppp...

Ketam Masak Kari yang sangat malatopss kesedapannya... (T_T).. makan sambil nanges terharu.. uhuhu.. 
Ini dia Ketam Masak Kari  tuh..Memang terbaikkk ah ketam neh... sedapppp sangatt.. rege pon aku rasa sangat berbaloi.. RM 12 untuk sekor mcm pinggan atas ni..besar lak tuh... uhuhuh.. terus balik umah tu google carik resepi ketam neh... nak try buat ah nanti.ehehehe..
makan jangan tak makan..
inila kejer bebudak ni dah kenyang sibuk melompat2 gangnam lak atas meja.. (T_T) seb baik staff kedai tak marah..
sama naik dua beradik neh.. :p
dah jumpa kawan pulak...tengok si adik tuh... (*_*)

the aftermath... memang sedap ahh.. :p
Alhamdulillah... mekasih en.asben..ngehehehe..
Pendek kata kami dah jumpa satu lagik port makan yang sedap dan best kat Bangi ni..lenkali kalo parents turun sini nak bawak diorang pi makan sini la.. terbayang2 lagik kesedapan Ketam Masak Kari tuh..uhuhuh... wajib cuba kalau pi kedai ni!! :P

1 comment:

TOK SHAH said...

Perantau Hill ni mmg selalu meriah.. dari segi rasa,mcm biasa je kot.. tp yg bestnya situ banyak pilihan makanan..nasi ayam lah.. sate lah.. ada ruang utk duduk bersila lak tu..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...