Klik Klik..

Monday, October 08, 2012

Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Cat Museum (Muzium Kucing)

Sambungan kisah jalan-jalan di Kuching..

Destinasi kami seterusnya di hari kedua ni adalah Muzium Kucing (Cat Museum).. kat Kuching ni ada banyak jenis muzium sebenarnya.. tapi memandangkan hero2 kami ni masih kecik..aku tak rasa diorang menghargai secukupnya bila kitorang bawak jenjalan muzium neh..uhuhu..cuma muzium kucing je aku confident sikit sebab diorang mmg minat giler ngan kucing.. bebudak confirm suka.. :p .. 

Muzium kucing ni terletak dekat ground floor, dalam Dewan Bangunan Bandaraya Kuching (DBKU).. memang atas bukit sikit la nak pergi sini.. kawasan persekitaran pon cantik... boleh nampak view bandar Kuching dari atas.. :)

posing depan bangunan DBKU.. :)
Muzium kucing ni rasanya buka setiap hari dari pukul 9pg - 5pm. lepas tu nak masuk free je tapi akan dikenakan bayaran kalau nak bawak masuk kamera/handphone yg ada kamera la.. dah sah2 kita nak tangkap gambar kan.. uhuhu.. kami bayar utk kamera dslr (rm4.00) je.. kalau untuk kamera biasa / handphone (rm3.00).. 
pintu masuk Muzium Kucing
Kashaf dah posing senyum comel dah..si Hazmi pulak alihkan kepala..uhuhu..
akhirnya nampak kepala Hazmi..ahaha..
Hazmi sangat excited bila tengok beribu-ribu kucing ada dalam muzium tuh.. :P
ahaha cubaan untuk masuk dalam poster sama.. jadi tak? :P
sekali lagi cubaan meniru posing kucing.. :P
bergambar dengan kucing gergasi
gerai2 kecil jual souvenir pon banyak..harga tak mahal sangat.. :)
antara koleksi pameran kucing yang ada dekat muzium ni..
ada gua kucing jugak.. terbaik!! siap ada sound effect.. :)
kucing ni nampak hidup sungguh.. (O_o)
kat ruang legar pintu masuk DBKU.. nampak tak budak2 tu tgh buat apa.. (T_T)
pemandangan luar kawasan DBKU.. cantikkkk... :D
Puas hati la masuk muzium kucing ni..budak2 pon suka sangat... tempat wajib kalau datang dengan anak2 ke Kuching ni.. :) agaknya sapa2 yg minat kucing tu lagik suka la kot.. aku penggeli sket ngan kucing ni..minat tgk gitu2 je..uhuhuh..

ENTRI BERKAITAN TRIP KUCHING:

Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Dari Bangi ke LCCT Air Asia 
Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Air Asia & Kereta Sewa Kuching
Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Lime Tree Hotel, Kuching
Trip Kuching, Sarawak (Day 1): Kopi O Corner - Taman Sahabat - Topspot Foodcourt
Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Sarawak Cultural Village
Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Cat Museum (Muzium Kucing)
Trip Kuching, Sarawak (Day 2): Kek Lapis Dayang Salhah + Fort Margherita + Pasar Malam Satok

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...