Klik Klik..

Wednesday, November 28, 2012

Wordless Wednesday: Malang Tidak Berbau

Dugaan kecil Allah nak bagi..
kami redha..

Wednesday, November 21, 2012

Home Sweet Home: DIY Wall Sticker Deko


Hari ni skip tak pergi lepak kat fac pon..kepala pening agaknya sebab makan ubat resdung pagi-pagi kot..huhuh.. jadinya hari ini aku telah mendeko dinding bilik bawah yang agak kecomotan itu.. bilik tu berconteng ngan pen marker semua.. tapi contengan tu bukan hero-hero aku yang buat.. memang masa kitorang beli rumah ni dah ada dah contengan tu.. anak tuan umah lama kot yg menconteng..

Bilik bawah ni kecik so kami jadikan bilik office cum bilik mainan budak.. 2 in 1 la.. sebenarnya mcm plan nak cat baru.. tapi asben dah siap bertukang lekat para n mini kotak kat dinding..so aku rasa cam leceh sket nak cat.. jadinya kena guna alternatif lain lah.. semestinya wall sticker..huhuhu.. Tengok kat internet ada gak yang jual tapi cam mahal la..satu set mau rm45-rm65.. takde kejer la makcik..huhu..

Last2 semalam terjumpa sticker2 kartun yang agak comel pada pandangan aku untuk ditampal.. pastu yang bestnya rege rm2 jek sekeping satu set tu.. :p aku beli 3 set total rm6 je la.. ngehehehe.. 

contengan dinding sebelum tampal wall sticker

3 set wall sticker kartun yang comei.. aku suka mario brothers tu.. (^_^)v
Nak pasang wall sticker ni senang je tapi agak leceh jugak....senang sebab diorang ada letak sample design kat belakang tu..so kejer kita tinggal tiru je kalau tanak design sendiri.. Cara-cara pasang wall sticker:

1. Lap la dulu kawasan dinding yang nak ditampal tu.. arahan suruh lap dgn air sabun sedikit pastu lap bagi kering.. aku lap je tak guna air sabun pon..huhuh.. yang penting dinding takde bahan2 cela yang boleh mengganggu kesan tampalan tu nanti..

2. Cabutlah dengan berhati-hati wall sticker tu sebab mudah koyak..tambah lak yang rege murah ni..

3. Tampal dan dekolah mengikut kesukaan hati anda.. huhuhu.. aku deko memang betol2 tujuan nak menutup cela contengan dinding tuh.. :p

4. Lepas tampal, gosok2 balik ngan kain supaya takde ruang2 angin kat sticker tuh.. kalau agak2 tersalah tampal nak adjust balik..boleh cabut balik dengan syarat kena slow n steady la.. gam sticker ni agak ok..

5. tampal lah sehingga semuanya habis digunakan.. (^_^)v.. amek masa 2 jam gak la aku nak menampal 3 set ni..huhuh..

taraa.. dah siap tampal wall sticker..dah tak nampak sangat kesan2 contengan tu. hehehe..

sudut ruang mainan Khalif n Kashaf yang telah diberi nafas baru..ewah.. :p

Rasa cam best lak..so far puas hati la.. sebab bebudak ni pon mcm tak teringin nak kikis2 ngan kuku cabut sticker tu.. :P lagipon boleh jadi learning tool gak belajar pasal color n animal.. ;) bijak tak bijak tak? muhahaha.. nanti nak survey2 lagik la design2 yg sesuai tampal kat dinding tepi tangga ke..huhuhuh..

jha neh..

Wordless Wednesday: Wall Sticker Deko

dekorasi wall sticker :) untuk menyorokkan contengan2 dinding.. (^_^)v

Wednesday, November 14, 2012

Wordless Wednesday: One day.. insyaAllah!

Bismillah.. moga dipermudahkan olehMU untuk kami jejakkan kaki ke rumahMU ya ALLAH.. (T_T)..amin.

cr: instagram-Drhalina

Thursday, November 08, 2012

Wedding Anak Mantan Boss @ Dewan Merak Kayangan, Felda



Hujung-hujung tahun ni memang banyakla jemputan kenduri kahwin. Ahad lepas, kami dapat jemputan untuk majlis kahwin anak kepada x-bos aku masa kat opis lama.. (^_^) terharunya x-bos masih ingat lagi kat anak-anak buah dia..salah satu bos yang memang sangat2 aku respect dari segi kerjanya.. ni perkahwinan anak sulung dia.. buat kat Dewan Merak Kayangan, Felda.. layankan gambar2 di bawah.. malangnya gambar pengantin tak snap pon..huhuh... maklumlah takde majlis bersanding, ada makan beradap je..lagipon anak bos, bukan kawan sendiri..segan pulak nak gi tangkap gambar.. :p

Invitation card.. :)
MC malam tu sudah semestinyalah diimport khas dari opis juga.. :P (Kak As & Safwan)
dapat duduk Meja 33, sangatlah hadapan kedudukannya..betol2 mengadap geng gamelan..
Hazmi tutup telinga kononnya sebab bunyi gamelan kuat sangat..huhuh..
ahli kumpulan gamelan.. sampai tertidur Kashaf mendengarnya.. :D
MC get ready nak mengacarakan majlis..
Hazmi dah kebosanan menunggu makanan..asek tunjuk kenapa pinggan kosong..huhuh..
Arop, Fatoh n suaminya..
incik asben + suami Fizz
Fatoh n Fizz
cenderahati dari ibu bapa pengantin.
yang ditunggu-tunggu telah tiba.. yummy!!
sambil makan ditayangkan video multimedia kisah pengantin.. sweet.. serupa kan muka diorang..:)
dessert yang sedap..rasa mcm nak mintak lagi semangkuk je..huhuh..
MC pose lagi.. :p tugas yang berjaya..
wakil2 EPSAnian.. Mira balik awal lak..huhuh..
posing berlatarkan stage.. kitorang je yang excited bergambar kat sini..hahaha..
as usual family pose.. Hazmi dengan telur pindangnya..Kashaf ketiduran lagi sampai habis majlis..


Semoga pengantin berbahagia selalu dan berkekalan hingga ke akhir hayat.
Amin.. :)

Wednesday, November 07, 2012

Wordless Wednesday: Happy 1000 Days YongSeo!

a beautiful first love story.. (",)

Tuesday, November 06, 2012

Jalan-Jalan ke Aquaria KLCC

Sabtu lepas kami jalan-jalan ke Aquaria KLCC.. saja nak bawak Hazmi n Kashaf tengok-tengok ikan.. :) tiket ni dah beli awal masa MATTA FAIR awal tahun hari tu.. since dapat diskaun sikit so belilah.. lagipon indoor.. sesuai untuk bawak anak jenjalan sini musim2 hujan ni.. :)

siap-siap masuk dalam kereta.. off we go!
Gerak lepas solat Zohor.. tapi belum isi perut lagi.. so singgah dulu ke Grand Pacific Hotel.. ada beli voucher kat MyDeal utk set lunch kat situ.. rm13.90 per person je.. kira okla sebab dia bg 4 meals.. soup of the day + main meal + ice lemon tea + dessert ice cream.. :)

dah sampai Pacifica Cafe.. Jemi suka wat muka camtu tau.. :p
muka masing2 dah kelaparan.. agak lambat servis makanan kat sini.. 
yeay..makanan tiba akhirnya.. lupa snap makanan incik asben..
overall so-so je makanan dia.. aku tgk ada blogger cakap boleh tahan sedap.. tapi agaknya ari tu kittorang tak bernasib baik sket kot.. Grilled Fish asben masin gilos.. seb baik Chicken Chop aku boleh tahan la rasanya.. tapi sos hijau tu mcm pelik sket..huhuh.. hujan sangat lebat.. around pukul 4pm baru kami sampai ke Aquaria KLCC. Aquaria ni letaknya dekat ground floor dekat Convention Centre tau..jangan pergi dekat Suria KLCC tempat shopping complex tu pulak..huhuh..

kaunter tiket Aquaria KLCC.. asben nak tunjuk tiket yg dah beli kat MATTA FAIR ari tu..
Kami beli dekat Matta Fair ari tu 2 tiket dewasa je.. dapat la rm28 sorang.. bebudak ni takyah bayar lagik sebab bawah 3 tahun masuk FREE.. kalau harga biasa untuk warga Malaysia (adult) rm35, (children) rm25.. beli kat Matta Fair dapatla jimat rm7 sebab jatuh pada rm28 (adult), rm16(children).. rasanya kalau tunjuk student card pon ada diskaun khas..

kawasan reptilia + serangga
belut elektrik.. kalo terpegang time dia kuarkan renjatan letrik tu leh mati woo.. 
Hazmi excited tengok koleksi butterfly
ibu..frog..frog... :D
ular sawa putih - mengkarung - kura-kura - pari-pari (first time tgk muka pari2 ni..huhu)
cantik sungguh ikan-ikan ni
orang yang paling excited masuk dalam Aquaria ni semestinya Hazmi.. :)
Hazmi n Kashaf... (^_^)v
antara spesis-spesis ikan yang ada kat Aquaria..
masuk terowong akuarium ni.. best!!
cubaan Kashaf nak memegang ikan..hahaha..
ikan jaws yang besar itu selamba lalu atas kepala.. (*_*)
wajah ikan .. (O_o)
sapa kat dalam tu? :p
ibu.. look, fish!! (~_~) ye nakk..huhuh..
selamba jek Kashaf dok tunjuk kat ular tu..agagagaga..
jeng jeng jeng..jaws lalu.. (O_o)
singgah beli fridge magnet kat Gift Shop..
Family pose.. :)
kami masuk magazine.. hahahah..

Dah habis menjelajah Aquaria.. kami jalan2 kejap ke Suria KLCC.. hujan pon dah berhenti..seronok bebudak ni berjalan kat taman.. 
berlatarbelakangkan KLCC..apsal pudar semacam gambar ni tah..huhuh..
sesi fotografi di tengah jalan.. :P
Kashaf get ready nak berlari..huhuhu..
jejak kaki pertama Kashaf di KLCC..ewah..
melepak di tepi kolam air pancut berirama KLCC.. :D
tak lepak lama sangat pon dalam shopping complex.. tak tau nak beli apa.. huhuhu.. solat Maghrib dulu lepas tu baru gerak balik..

ramainya orang dekat KLCC ni..
sempat main seround dua sementara tunggu ayah solat..
KLCC.. :)
on the way balik tu hujan bersambung lagi..lebat betul.. budak2 ni pon dah tertido kepenatan dalam kereta.. .alhamdulillah.. really have fun.. :) silalah berkunjung ke Aquaria KLCC bawa anak2.. 

jha neh..
Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...