Klik Klik..

Tuesday, November 06, 2012

Jalan-Jalan ke Aquaria KLCC

Sabtu lepas kami jalan-jalan ke Aquaria KLCC.. saja nak bawak Hazmi n Kashaf tengok-tengok ikan.. :) tiket ni dah beli awal masa MATTA FAIR awal tahun hari tu.. since dapat diskaun sikit so belilah.. lagipon indoor.. sesuai untuk bawak anak jenjalan sini musim2 hujan ni.. :)

siap-siap masuk dalam kereta.. off we go!
Gerak lepas solat Zohor.. tapi belum isi perut lagi.. so singgah dulu ke Grand Pacific Hotel.. ada beli voucher kat MyDeal utk set lunch kat situ.. rm13.90 per person je.. kira okla sebab dia bg 4 meals.. soup of the day + main meal + ice lemon tea + dessert ice cream.. :)

dah sampai Pacifica Cafe.. Jemi suka wat muka camtu tau.. :p
muka masing2 dah kelaparan.. agak lambat servis makanan kat sini.. 
yeay..makanan tiba akhirnya.. lupa snap makanan incik asben..
overall so-so je makanan dia.. aku tgk ada blogger cakap boleh tahan sedap.. tapi agaknya ari tu kittorang tak bernasib baik sket kot.. Grilled Fish asben masin gilos.. seb baik Chicken Chop aku boleh tahan la rasanya.. tapi sos hijau tu mcm pelik sket..huhuh.. hujan sangat lebat.. around pukul 4pm baru kami sampai ke Aquaria KLCC. Aquaria ni letaknya dekat ground floor dekat Convention Centre tau..jangan pergi dekat Suria KLCC tempat shopping complex tu pulak..huhuh..

kaunter tiket Aquaria KLCC.. asben nak tunjuk tiket yg dah beli kat MATTA FAIR ari tu..
Kami beli dekat Matta Fair ari tu 2 tiket dewasa je.. dapat la rm28 sorang.. bebudak ni takyah bayar lagik sebab bawah 3 tahun masuk FREE.. kalau harga biasa untuk warga Malaysia (adult) rm35, (children) rm25.. beli kat Matta Fair dapatla jimat rm7 sebab jatuh pada rm28 (adult), rm16(children).. rasanya kalau tunjuk student card pon ada diskaun khas..

kawasan reptilia + serangga
belut elektrik.. kalo terpegang time dia kuarkan renjatan letrik tu leh mati woo.. 
Hazmi excited tengok koleksi butterfly
ibu..frog..frog... :D
ular sawa putih - mengkarung - kura-kura - pari-pari (first time tgk muka pari2 ni..huhu)
cantik sungguh ikan-ikan ni
orang yang paling excited masuk dalam Aquaria ni semestinya Hazmi.. :)
Hazmi n Kashaf... (^_^)v
antara spesis-spesis ikan yang ada kat Aquaria..
masuk terowong akuarium ni.. best!!
cubaan Kashaf nak memegang ikan..hahaha..
ikan jaws yang besar itu selamba lalu atas kepala.. (*_*)
wajah ikan .. (O_o)
sapa kat dalam tu? :p
ibu.. look, fish!! (~_~) ye nakk..huhuh..
selamba jek Kashaf dok tunjuk kat ular tu..agagagaga..
jeng jeng jeng..jaws lalu.. (O_o)
singgah beli fridge magnet kat Gift Shop..
Family pose.. :)
kami masuk magazine.. hahahah..

Dah habis menjelajah Aquaria.. kami jalan2 kejap ke Suria KLCC.. hujan pon dah berhenti..seronok bebudak ni berjalan kat taman.. 
berlatarbelakangkan KLCC..apsal pudar semacam gambar ni tah..huhuh..
sesi fotografi di tengah jalan.. :P
Kashaf get ready nak berlari..huhuhu..
jejak kaki pertama Kashaf di KLCC..ewah..
melepak di tepi kolam air pancut berirama KLCC.. :D
tak lepak lama sangat pon dalam shopping complex.. tak tau nak beli apa.. huhuhu.. solat Maghrib dulu lepas tu baru gerak balik..

ramainya orang dekat KLCC ni..
sempat main seround dua sementara tunggu ayah solat..
KLCC.. :)
on the way balik tu hujan bersambung lagi..lebat betul.. budak2 ni pon dah tertido kepenatan dalam kereta.. .alhamdulillah.. really have fun.. :) silalah berkunjung ke Aquaria KLCC bawa anak2.. 

jha neh..

2 comments:

Arinie Ghazali said...

bestnya.saya pun plan nak pergi aquaria cuti nanti

~SaTo OrEo~ said...

:) arinie,

silalah.. mesti anak suka sgt..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...