Klik Klik..

Sunday, December 30, 2012

Bersantai di Dataran Masjid Putrajaya


Salam.. :)

Jumaat lepas kitorang sempat berpiknik malam dengan kengkawan BFF dekat Dataran Masjid Putrajaya.. hehehe... terbaik sebab tak plan pon alih2 chit-chat2 malam sebelum tu kat fesbuk terus pakat reramai nak berkumpul borak2 kat dataran putrajaya.. cuma Ita tak dapat join sebab nak uruskan anak dia Ira pagi Sabtu tu hal sekolah.. pastu Anisz pon tak dpt join sebab Zuhayr kena warded.. so kami berempat sekeluarga la yang berkumpul malam tu.. Family Sato (aku), Family Hazie, Family Don, Family Omei.. masing2 dah ada 2 anak..sepakat membawa berkat.. :p

Best sangat dapat kumpul ngan diorang.. huhuh..sambil2 bagi anak2 main kat situ.. mak2 nya dok bergosip ilmiah.. Omei kata la.. :P actually, ni la antara kengkawan yang kitorang boleh mengadu nasib susah senang, gembira sedih ngan sesama..:) thanks jugak kat hubby2 yang masing2 sangat sporting.. :) 

Rupa-rupanya memang dataran masjid putrajaya ni dah jadi port lepak pon macam kat Dataran Merdeka..untung orang2 yang dok Putrajaya..huhuh.. seronok sebab view cantik plus kawasan pun luas dan terang untuk anak2 main... ramai je anak2 dok praktis main basikal, roller blade.. main bola.. macam2 la.. 

view dataran mengadap bangunan Jabatan Perdana Menteri..
3 ahli jemaah terawal.. dengan makanan2 beli kat pasar tani putrajaya.. :P
Hazim dan ayahnya..main mainan lampu terbang.. 
Hazmi and Kashaf seronok berlari-larian..
tiga sekawan.. Kashaf - Hazmi - Hafiy
siap bawak mainan Thomas dia...huhuh..
excitednya lah budak ni..
anak beranak happy go lucky.. :D
ok ahli jemaah dah cukup korum.. apa sajala yang diborakkan..uhuhu..
time ni tengah citer drama swasta accident kereta edisi gerak khas.. :P
BFF dunia akhirat..insya Allah.. :)
tu dia siap bentang 3 tikar..huhuh..
Hazie cuba mengorek rahsia Omei yang semakin kurus dan comei.. :D oopps..
tiga sekawan.. Anis - Iman - Adam.. :)
ayah mithali. :p
anak-anak kami.. :D
Hazmi dan peace..x dapat dipisahkan.. :P
sebok peace lagi... adik dah nak curi bola dah..hahaha..
belajar main beskal.. (^_^)v.. 
seronok main beskal Adam.. ok pasni ayah boleh beli beskal..:D
borak yang tak berkesudahan.. :P

Hehehe.. kalau jumpa geng2 ni...borak lama mana pon tak ingat.. budak2 pon main sampai menguap2... dalam 3 jam jugakla berkumpul.. 11.30pm masing2 pon beransur.. sempat bincang plan macam2 untuk tahun 2013... hopefully menjadi la.. kita tengok jadi ke tak aktiviti Mak Jah bulan Januari neh.. hehehe..

Zam sempat capture gambar bulan malam tu..Subhanallah... cantik.. :)

gud nite everyone!!

Thursday, December 27, 2012

Gold Coast Morib - [4] Breakfast Buffet


Sambungan Part 4.. last entry untuk Gold Coast Morib pasal breakfast buffet.. :p

Standard kalau beli guna offer ni slalunya diorang bagi free set breakfast skali.. :) aku suka tambah2 lagi kalau breakfast buffet.. ada pilihan makananla untuk kai2 yang memang sedia suka makan neh.. :P teringatlak kenangan buruk lagi pahit lemau breakfast kat Lost World Tambun ari tu..huhuh.. jadi, walaupon buffet spread kat Gold Coast Morib ni taklah semewah mana..tapi bersyukur jugakla.. consider ok ye.. :P

gold coast morib
pagi-pagi charge energy dengan susu dulu..
abang Jemi suapkan makanan utk adik.. (^_^) how sweet..
Ada macam2 gak.. koew teow goreng dia sedap.. siap ada yong tau fu..pastu scramble egg, baked beans, hot dog itu side dish wajib kat mana2 pong.. agak kagum sebab diorang sediakan nasi dagang as main dish.. hehehe besa jumpa nasi lemak je kan.. cuma nasi dagang tu aku rasa belom mencapai piawaian nasi dagang terengganu yg sebenar.. tapi kira bolehla setakat nak telan.. :P.. owh dan yang terbaik sebab ada dim sum.. ye..macik akan bias jika diorang sediakan dim sum..sedap sedap sedap.. ngan ada muffin, pau kaya mini.. macik sukoooo.. ihiks.. ada macam2 lagila tapi aku sebut yg aku amek je... huhuh..

gold cost morib
antara pilihan menu buffet breakfast di Gold Coast Morib..
Queue panjang betol nak mengambil makanan.. peak season, kami paham.. huhuh..
tu dia berapa ramai orang nak breakfast tu..seb baik kami turun awal.. time ni dah lepas makan dah....
buat lawatan ke tepi pantai lagi.. :)
posing lagik depan The Pier neh..uhuhu..
apakah gaya yang cuba dilakukan itu wahai incik suami? :P

we had fun.. Gold Coast Morib.. :)

Alhamdulillah..so far rasa sangat puas hati ngan cuti-cuti kat Gold Coast Morib ni.. sesuai gak nak wat family day.. boleh masuk dalam list geng2 ronggeng uum neh.. :P oopppss. .tapi ada gak review yang tak berapa best oleh kengkawan aku yang stay kat sini.. macam bau2 yg busuk di waktu malam..huhuh... kitorang ada gak bau tapi bila keluar kat area bawah la.. masuk dalam bilik dah tak bau dah.. sebab kawan aku kata dekat ngan Gold Coast Morib ni ada tempat pemprosesan ayam..ke bab* aku pon tak sure.. huhuh.. pastu takyahla mandi kat pantai tu... air dia mcm keruh semacam tak terjamin.. anyway, mujurlah masa kami bercuti kat sini takde apa2 problem sangat... kemudahan bilik semua ok.. :) boleh datang lagi pasni.. yosh!!


Entri berkaitan:

Gold Coast Morib - [3] Water Theme Park + Jakuzzi

Sambungan Gold Coast Morib (Part 3)

Water Theme Park kat Gold Coast Morib ni walaupon tak se-gah macam kat Sunway Lagoon atau Bukit Merah LakeTown Resort, tapi pada aku dah cukup ok dah untuk famili yang nak bersuka ria berendam dalam air.. consider besar gakla kawasan jajahannya.. sangat mesra kanak2.. :) aku rasa ada lebih kurang 4 jenis slide kot.. tapi ada certain tu memang kena pakai  swimming suit baru leh naik, kalo pakai tshirt biasa je takleh naik..tp yang mcm kat dlm gambar ni boleh je.. :p tempat untuk kekanak2 riang pon ada jugak cuma Hazmi ari tu taknak main kat situ..sebok nak main air je..so takdela aku snap gambar kat area kekanak tu..uhuhu..

ni pandangan water theme park dari bilik kitorang.. :D
Kashaf time ni mood tak berapa ok sebab baru bangun tido agaknya..huhuh..
muka stress Kashaf..hahah..
seronok main air.. :)
Hazmi siap dapat member main perang2 air lak.. lol :P
hehehe..ibu pon tanak lepaskan peluang mandi-manda juga. berenang ngan jemi.. (^_^)
peace yo.. :D
Anak-beranak nak turun slide.. (O_o)
Kashaf muka pasrah dah.. kesian..huhu..
nampak tak keseronokan melampau si Jemi tu.. :P
gigih budak ni berendam.. sorang2 pon layan..

cubaan nak slide jugak.. gayaaaaaatttt sangat okeh.. (T_T)
amek feel nak berendam..
ibu with Hazmi n Kashaf.. hepi moment.. (^_^)
Kashaf kena buli..ngeh ngeh ngeh..
buaian air bergerak untuk kekanak riang..best best..
ok dah penat berendam.. 
Dah habis berendam kat water theme park.. leh sambung private session kat bilik lak..berendam dalam jakuzzi..leh bubble-bubble gitu..hahaha.. bestla jakuzzi ni...sebab ada button2 ko leh tekan nanti air tu kuar dari bawah and tepi ala2 urutan terapi kat badan ko..hahah.. jarang nak jumpa menda2 camni besala terkesima sket..huhu..kalo kaya n bilik air kat umah tu besar aku dah beli dah satu.. :P

besar meh.. leh muat 4 orang la satu family..
Hazmi yang tak pernah bosan ngan air.. :D
operasi penghasilan bebuih yang sedang menggelegak.. (^_^)
sangatla enjoy budak jemi neh..
prince of bubble.. :D
Tips untuk memaksimakan aktiviti di Gold Coast Morib ni.. kalau stay 2 hari 1 malam.. aku cadangkan petang dan pagi esok tu pi berendam kat water theme park... jakuzzi ni leh layan lepas2 balik dari main water theme park ataupon layan time malam2 guna hot water..pergh.. memang sangat release tension.. (^_^).. sangat2 berbaloi...  

Entri berkaitan:



Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...