Klik Klik..

Friday, December 07, 2012

Review: Big Bad Wolf Book Sale 2012 (Preview Sale)

Salam,

(p/s: Bear in mind.. posting ini berkemungkinan adalah panjang memandangkan banyak gambar2 dan penulis amat excited untuk berkongsi rasa + pengalaman beliau) ..(^_^)v

ok.. just nak share berikutan post aku mengenai Preview Pass Big Bad Wolf Book Sale 2012 yang lepas.. maka inilah harinya yang ditunggu-tunggu itu.. (^_^)v excited darab 1 juta kali okeh.. seperti yang telah tertera dalam preview pass, buat kesekian kalinya BBWB12 membuka tirai jualan bukunya secara besar-besaran hari ini... tapi hari ni special utk yg ada preview pass je... secara officialnya sale akan start esok 7 dec - 23dec 2012.. 18 hari beb...silalah pergi..

memandangkan aku lepas amek preview pass tu dah macam tak keruan, 2,3 hari before preview sale ni dah start explore web http://bigbadwolfbooks.com/ ni tengok sebahagian list buku2 yang dijual.. huhuh.. gigih seh.. search n tgk review buku2 tu ok ke tak.. so shortlistnya mcm kat bawah ni la..

shortlist buku2 yang nak dibeli n preview pass..
Preview sale ni start kol 12.30pm smpi kol 8pm je.. So, kol 11am dah gerak dari rumah..seb baik dekat je..macik sangat hepi.. :D .. lepak kat mines dulu nak isi perut..tapi hati dah berdebar2 (mengalahkan nak pi dating)..hahaha.. last2 tak tenang tapau je makanan tu terus gerak ke MIECC tempat sale Big Bad Wolf Book Sale tahun ni.. around 12.20pm sampai tengok2 pergh ramai sungguh rupanya yang terpacak depan pintu utama..huhuh.. sebab sapa yg dpt preview pass ni leh bwk teman lagi sorang.. tu yang jadi ramai tu.. masing2 bawak beg troli segala macam jenis dan design lah.. :P

dah ramai yang menunggu nak serbu masuk... mmg super monstrous betol masing2.. :P
pergh Lamborghini pon ada depan lobby ni.. kereta towkey kot.. (T_T) mampu menangis dalam hati je tgk keta tu..
ok ni floor plan dia.. ada 2 floor..
Venue kali ni agak best sebab aircond terasa sejuknya.. keluasan tempat pon lebih kurang besar sama cam taon lepas masa buat kat MAEPS tu.. pastu kali ni ada 2 floor.. Ground Floor memang tempat untuk buku2 semua.. pastu Mezzanine Floor tu macam tempat ala2 istirehat la.. best sebab kat sini diorang ada provide:

1. kerusi2 urut berbayar mcm yang selalu ada kat shopping complex.. kalau rasa2 lenguh dok memilih buku leh pi urut dulu kejap..huhuhu..

2. ada playland untuk anak-anak bermain atau habiskan masa.. bijak2... jd ibu bapa tak perlu risau anak cepat rasa bosan ke nak melalak menangis ke..huhu..tp salah sorang ibu/ayah kena pi monitor anak2 diorang la kot..

3. ada mini cafe jual makanan/minuman kalo2 pengunjung lapar..so takyah la nak menapak keluar pi Mines carik makanan.. :) (tp cam aku tadi bila belek buku langsung lupa makan dah)..

4. malangnya surau tak disediakan dalam ni..tapi memana yang nak solat boleh keluar dari main hall ni pergi ke Ground Floor..kat situ ada surau tapi kecikla ruangnya..pastu yang tak best kiblat mengadap pintu..

ahaha nak enterframe gak.. ini la peneman saya join preview sale tadi.. Seri Dewi mak buyung.. hehehe.. lepas ngidam mak buyung, rezeki dia hari ni.. :p
ok neh situasi separuh daripada hall tu kot... ni baru preview sale.. bayangkan bila weekend esok confirm sesak.. (*_*)
kat sini management BBWB12 ada sediakan port utk pengunjung2 ni simpan buku sementara nak sambung shopping.. huhuhu... banyak kotak2 disediakan jgn risau..tinggal nak berebut je esok.. :p
Tempat pertama yang aku tuju sudah semestinyalah bahagian CHILDREN.. memang tempat serbuan mak bapak tu... sangat heaven ok... (T_T) buku2 yang kalau kat luar cecah rm30-80 boleh tinggal jadi rm3-rm12 je kat big bad wolf book sale ni... kualiti buku pon bagus pastu banyak yang jenis hardcover + kertas keras lak tuh.. berbaloi sangat2.. kalau nak buat hadiah untuk birthday pon sangat2 best.. cikgu2 taska patot datang beli buku kat sini.. huhuh..

ruang legar bahagian buku kanak-kanak (children)..sangat besar (*_*)
rambang mata nak pilih..semua macam best je.. suka tengok bebudak ni duduk baca buku ramai2..
pilihan sangat-sangat banyak dan harga adalah murah.. (T_T) ..
harga kebanyakannya around rm3-rm12 sahaja... :D
Lepas tu section kedua yang wajib diserbu mestilah bahagian NOVEL..hehehe.. tahun ni menarik sikit sebab ada koleksi buku2 novel melayu.. harga memang rm8 jugak..tapi aku tak beli pon sebab pilihan tajuknye macam tak berapa best sangat.. novel yang tak berapa glamer.. kalau ada ADAM&HAWA tu confirm beli dah.. :p
koleksi novel2 melayu..ada 3 meja kot.. 
FICTION..sila pilih dengan rambang mata.. harga novel 95% adalah rm8.. ada la sikit2 yang harganya rm10..
yang ni section FICTION untuk genre Best Sellers.. (*_*) rambang lagik..
ni lak section untuk genre Sci Fiction, Fantasy, Thriller.. (*_*) pilih jangan tak pilih.. semuanya rm8 sahaja!! nangis*
Lepas tu untuk peminat2 manga/marvels/komik pon ada section khas untuk diorang jugak... boleh tahan banyak jugakla optionnya.. layan...

marvels collection.. Arop Kak As mesti suka neh.. :p
koleksi komik, manga dan yang sewaktu dengannya.. :P
Lepas tu banyak lagila genre2 yang ada.. tinggal rajin tak rajin je nak belek.. Business, Self Help, Photography, Business, Art/Military, Home&Garden, Puzzle&Games,Cookery... (T_T).. tak larat nak sebut semua.. pendek kata sesuai untuk semua lapisan masyarakat lah..huhuhuh.. mana2 buku yang hardcover kalau kat luar seratus lebih boleh drop smpi rm15-rm20 je.. (T_T) tengok sambil nangis..huhuhu..

section SELF HELP, SELF ESTEEM..saya sangat suka... :)
section BUSINESS, ART/HISTORY, SCIENCE
section HUMOR, PHOTOGRAPHY, PUZZLE&GAMES
section COOKERY, SPORTS, HOME&GARDEN

pendek kata jangan lepaskan peluang la pergi ke Big Bad Wolf Book Sale 2012 ni..tambah2 lagi time cuti sekolah ni..confirm akan penuh sesak especially weekend.. :) mana lagi nak dapat harga buku murah2.. kalau nak beli kat luar mesti kita cam berkira jugakkan (aku la tu..) sebab kebanyakan buku2 camni harga kat luar memang mahal..

:) Alhamdulillah... taon ni dapat kesempatan join preview sale.. yang bestnya dapat pergi awal2 ni pilihannya tu banyak lagi n buku pon lawa2 lagik.. tapi still akan repeat jugak next week ni.. :P saya adalah allergic dengan buku..huk huk..

Ok kengkawan selamat bershopping buku di Big Bad Wolf Book Sale 2012.. ;) esok diorang akan start misi 63 jam (63 hours).. maksudnya sale ni akan dibuka straight 63hours start kol 6.30 pagi esok sampai 9.30pm ahad nanti.. pergh..sangat best tu...bayangkan pukul 3,4 pagi duduk kat MIECC membelek2 buku.. tak pernah dibuat orang.. hehehe..

oklah..stop dulu..nanti nak update hasil tangkapan lak..
jha neh..

p/s: Kudos kepada management BBWB 12 ni..perancangan diorang sangat superb... so far tadi agak lancar untuk semua bahagian.. parking pon ok..tapi tataulah bila dah ramai yang datang esok lusa ni.. :)


LAIN-LAIN CERITA BIG BAD WOLF BOOK SALE:






5 comments:

puanseri said...

Sampai Skarg aku tak tido tau Lin asyik tenung buku senyum2. Btllah agaknya Teori "ngidam buku" tuh

Anonymous said...

Bestnyeee...trolley bag boleh bawak masuk ke?

~SaTo OrEo~ said...

anon,
memang lagi digalakkan bawak trolley bag.. senang nak round hall tu.. diorang ada sediakan kotak tp beratla kita nak mengangkut.. :)

| SUE | said...

awak thx sbb sharing yer.
dah tak keruan dah ni...hahaha

~SaTo OrEo~ said...

SUE,
no prob... :) memang sangat excited nak berkongsi ngan semua orang...hehe.. bila pergi? standby beg troli siap2 tau.. :D

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...