Klik Klik..

Sunday, December 30, 2012

Bersantai di Dataran Masjid Putrajaya


Salam.. :)

Jumaat lepas kitorang sempat berpiknik malam dengan kengkawan BFF dekat Dataran Masjid Putrajaya.. hehehe... terbaik sebab tak plan pon alih2 chit-chat2 malam sebelum tu kat fesbuk terus pakat reramai nak berkumpul borak2 kat dataran putrajaya.. cuma Ita tak dapat join sebab nak uruskan anak dia Ira pagi Sabtu tu hal sekolah.. pastu Anisz pon tak dpt join sebab Zuhayr kena warded.. so kami berempat sekeluarga la yang berkumpul malam tu.. Family Sato (aku), Family Hazie, Family Don, Family Omei.. masing2 dah ada 2 anak..sepakat membawa berkat.. :p

Best sangat dapat kumpul ngan diorang.. huhuh..sambil2 bagi anak2 main kat situ.. mak2 nya dok bergosip ilmiah.. Omei kata la.. :P actually, ni la antara kengkawan yang kitorang boleh mengadu nasib susah senang, gembira sedih ngan sesama..:) thanks jugak kat hubby2 yang masing2 sangat sporting.. :) 

Rupa-rupanya memang dataran masjid putrajaya ni dah jadi port lepak pon macam kat Dataran Merdeka..untung orang2 yang dok Putrajaya..huhuh.. seronok sebab view cantik plus kawasan pun luas dan terang untuk anak2 main... ramai je anak2 dok praktis main basikal, roller blade.. main bola.. macam2 la.. 

view dataran mengadap bangunan Jabatan Perdana Menteri..
3 ahli jemaah terawal.. dengan makanan2 beli kat pasar tani putrajaya.. :P
Hazim dan ayahnya..main mainan lampu terbang.. 
Hazmi and Kashaf seronok berlari-larian..
tiga sekawan.. Kashaf - Hazmi - Hafiy
siap bawak mainan Thomas dia...huhuh..
excitednya lah budak ni..
anak beranak happy go lucky.. :D
ok ahli jemaah dah cukup korum.. apa sajala yang diborakkan..uhuhu..
time ni tengah citer drama swasta accident kereta edisi gerak khas.. :P
BFF dunia akhirat..insya Allah.. :)
tu dia siap bentang 3 tikar..huhuh..
Hazie cuba mengorek rahsia Omei yang semakin kurus dan comei.. :D oopps..
tiga sekawan.. Anis - Iman - Adam.. :)
ayah mithali. :p
anak-anak kami.. :D
Hazmi dan peace..x dapat dipisahkan.. :P
sebok peace lagi... adik dah nak curi bola dah..hahaha..
belajar main beskal.. (^_^)v.. 
seronok main beskal Adam.. ok pasni ayah boleh beli beskal..:D
borak yang tak berkesudahan.. :P

Hehehe.. kalau jumpa geng2 ni...borak lama mana pon tak ingat.. budak2 pon main sampai menguap2... dalam 3 jam jugakla berkumpul.. 11.30pm masing2 pon beransur.. sempat bincang plan macam2 untuk tahun 2013... hopefully menjadi la.. kita tengok jadi ke tak aktiviti Mak Jah bulan Januari neh.. hehehe..

Zam sempat capture gambar bulan malam tu..Subhanallah... cantik.. :)

gud nite everyone!!

4 comments:

Ita said...

huwaaa..siyes..jeles tgk gmbar2 kowang..x de rezki nk join korang bergosip..hehe:) activity penutup 2012..

~SaTo OrEo~ said...

hehe.. ala ita.. takpe2.. banyak dah aktiviti utk 2013 ni kitorang plan.. nanti boleh join.. ekeke.. :P

aku along said...

waaaaaa....sronoknye gambo2 ni. mmg tak cover2. huhu. insha-Allah sahabat dunia akhirat (+_+)

~SaTo OrEo~ said...

Along,

:D hahaha macik lupa nak censored mana2 gambar yg tak cover2 tuh.. :P

in sha Allah..sahabat dunia akhirat.. :)

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...