Klik Klik..

Wednesday, January 09, 2013

Hazmi dah masuk playschool.. :)


Bismillah.. sedar tak sedar kita dah masuk minggu kedua Tahun Baru 2013 ni.. hari ni baru berkesempatan nak bercerita kisah Hazmi masuk playschool... :) consider kami buat decision yang agak ad-hoc jugak la nak masukkan Hazmi ke playschool.. sebab sebelum ni kitorang memang hantar dia kat taska sekali ngan adik dia.. Umur Hazmi kalau ikutkan masih 3 1/2 tahun.. tapi kalau ikut tahun dah cecah 4 tahun la.. Bila tengokkan perkembangan Hazmi.. alhamdulillah dia dah lancar kenal huruf Hijaiyah, ABC, nombor 1-20, colors, animal & beberapa perkataan basic lain.. so, kitorang rasa better masukkan dia dekat playschool at least dia boleh asah lagi skill2 dia.. :)

Dipendekkan cerita akhirnya kami dapat register kan dia dekat Tadika Kristal Kreatif, Seksyen 8 Bangi.. Thanks to my master's colleague friend, Ina sebab dia yang bitau pasal tadika ni..dia mmg hantar anak dia and kebetulan memang dekat ngan rumah kitorang je.. rezeki Hazmi walaupon agak terlambat kitorang tanya masa tu dah 3 Januari kot.. seb baik still ada slot kosong.. So, teacher suruh Hazmi terus start 4 Januari tu sebab still dalam orientation week.. huhuhu.. menggagau gakla nak bayar yuran registration.. almost 1k ++ .. lepas tu monthy rm300... tapi kira ok la sebab memang hantar full day plus diorang akan ajar Qiraati.. 

first day nak pergi playschool..excited..  time ni tak dpt uniform lagi..:)
Tadika Kristal Kreatif, Seksyen 8, Bangi .. bersih environment dia.. :)
quite good syllabus.. :)
Hazmi terbaring ngantuk.. tak biasa bangun pagi sangat..huhu..  dah tukar uniform.. :D
time ni masa nak balik dah.. "ibu..saya dah jumpa kawan!" :D

Alhamdulillah.. Hazmi sangat behave.. teacher kata dia tak nangis langsung.. steady je.. ada budak2 lain dalam 3,4 orang gak yang baru2 nangis awal2 tu..huhuh.. maybe sebab Hazmi dah biasa dok taska before ni.. dah boleh coop la.. So, malam tu Asben decide nak celebrate 1st day Hazmi pergi playschool so banjer kami semua makan kat Sans Fransisco Pizza, Bangi.. yippie.. :D.. thanks ayah!
budak hepi seronok pergi tadika..
Kashaf yang sangat cheeky.. :P muka malu2 konon..huhu..
yum yums.. menu Sans Fransico Pizza..
Anak ibu dah besar.. sob sob.. (T_T) .. huhu..
second day dekat tadika.. pakai uniform sukan.. :)
get ready nak pergi school.. :)

So far bila tanya Hazmi suka tak pergi school..dia kata suka.. and teacher pon respon dia ok.. cuma still malu2 sebab baru lagik.. Yang bestnya dia tak meragam pon nak kena bangun n mandi pagi.. :) alhamdulillah.. satu perkembangan baik untuk kami..

Gud luck anak ibu.. :) Semoga cemerlang dunia akhirat.. 
Amin.!

Jha neh..

3 comments:

nurul said...

salam kak.... nk emel akak boleh? nk tnye pasal tadika ni kt akak..

~SaTo OrEo~ said...

salam nurul;

ni emel akak: sato17@gmail.com :)

ravitrellis said...

nice post Play School in Beeramguda

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...