Klik Klik..

Monday, January 21, 2013

JJCM: Lunch di Red Card Cafe, Bangi (Seksyen 9)


Salam.. tak habis lagi jelajah kedai makan kat Bangi..heheh..actually ni sesi-sesi makan last week.. biasala kalo lepak kat faculty ngan adik2 ni tengahari mulala tak senang duduk nak cari port makan.. biasanya muka kitorang muka wajib kat Ayam Penyet Wong Solo.. tapi last week saja tukar selera la si Mardex suggest pi makan kat satu western food punya cafe.Namanya Red Card Cafe, Seksyen 9 Bangi..dekat area2 Wong Solo Bangi gak.. Kalo tak silap aku ni sebenarnya cawangan dia.. Kedai Red Card yang main brunchnya ada kat Seksyen 3.. kat situ yang famous rasanya.. Lupa lak nak snap gambar depan kedai ni.. tapi ambience dalam kedai ni okla..cuma bau kayu-kayuan perabot dalam ni kuat sangat ler..huhuhu..

Angah - Azila - Nedy
kak Sato :P - Mardex
Antara menu kat Red Cafe, Seksyen 9 Bangi
Mostly western food..tapi Asian Flavors pon ada juga.. :)
Air pelbagai rasa.. yang kaler kuning tuh memang mencengkam rasa dia.. lemon apa tah..huhuh..
Menu Angah - Olio Turkey spicy sket.. :D 
Menu cik Azila - Seafood Marinara .. ok la jugak rasanya..
Menu cik Nedy - Macaroni & Cheese.. sedap!!
Menu Cik Mardex - Creamy Bruschetta.. ok yang ni champion!! :D dah nak abes baru sempat snap gambar..huhuh..
Menu kak Sato - Mexican Style Roasted Chicken + 2 side dishes (mash potato & baked beans) ..so-so je..
So far ok la.. range harga dia pon standard harga western food kat kedai2 lain tapi portionnya banyak..makan berdua pon kenyang lagi... cuma aku rasa yang boleh ditambahbaik dari segi food presentation... amboi tak mudah kau nak presentation lebih..hahaha.. yela.. western food kan biasanya nampak cantik je bila dihias bagai..so nak makan pon makin selera.. :P salah satu attraction untuk pelanggan.. tapi ok je rasanya.. cuma aku lagik suka rasa makanan kat The Grato.. :)

Sesapa yang nak makan kat kedai ni leh la refer kat alamat di bawah:

Red Card Cafe
17 Jalan Medan Pusat Bandar 4A, 
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi , 43650 Selangor


Ada rezeki nanti kita review kedai2 lain pulak kat sekitar Bangi ni.. (^_^)v
Jha neh..

LAIN-LAIN ENTRI BERKAITAN MAKAN-MAKAN DI BANGI:

1. THE GRATO (ITALIAN & WESTERN FOOD)

2. PERANTAU HILL, SG. MERAB BANGI


4 comments:

puanseri said...

Cwgn d seksyen 3 dah tutup pindsh sini.

~SaTo OrEo~ said...

ohoo.... yang seksyen 3 tu dah tutup eh..aku igt dia bukak cawangan baru je kat sini.. :)maceh2 for info..

TOK SHAH said...

bangi mmg syurga makanan halal.. saya selalu ke bangi semata2 cari makanan yg best kat sana.. satu lagi ialah Red Wok.. best gak.. dekat dgn area JPJ tu.. tp layanan bdk2 dia lately ni x mcm main2 le..

keet said...

kalo boleh bagi pandu arah sekali cmna nk ke sana orait gak nih..hehe. Aku mmg lemah bab2 jalan ni (T_T)

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...