Klik Klik..

Wednesday, January 30, 2013

Tiket parking kereta hilang? Jangan panik.. :P


Salam pagi Rabu.. apsal tajuk posting hari ni cam saspen je..huhu.. al-kisahnya.. petang semalam lepas aku balik dari lunch dengan besties aku Hazie n Anis.. Aku menyinggahla kejap ke Jusco Mahkota Cheras. Ada nak beli barang sikit... Dipendekkan cerita... dah seronok mencuci mata dan menyopping sikit, aku pon siap2 la nak balik... Skali bila dah kat depan parking ticket machine tuh.. dushhh tak jumpa pulak tiket parking.. (*_*).. fuh memang menggelabah la kejap.. pergi tengok kat keta memang takde tercicir.. sebab aku memang ingat aku ada masukkan dalam handbag.. tapi selongkar mau sepuluh kali tak jumpa2 jugak.. (T_T).. tak pernah hayat hilangkan tiket parking ni.. Ades..dah terbayang duit bakal melayang dalam rm30-50 neh..huhuh.. rasa macam tak larat pulak nak mencari balik kat dalam Jusco tu.. dahla merata2 pergi..surau la, bahagian pompuan la bahagian kekanak la abeh aku round.. :P

Pastu amek masa bertenang kejap, ternampak la ada kaunter pertanyaan dekat2 situ.. Ada sorang adik pompuan ni.. aku tanya la camne kalau terhilang tiket parking.. (T_T).. dia cakap kalau hilang memang kena bayar gantirugi rm20.. Tapiii.. Tapii....

Wah.. dengar perkataan tapi yang saspen sket ni..huhu.. adik tu pon cakap.. "Tapi kalau kat Jusco Mahkota Cheras ni..kalau akak hilang tiket parking first time cuma bayar rm1 je.. nanti kitorang akan masukkan data dalam sistem.. kena tunjuk ic akak + bagitau details keta apa.. cuma lenkali kalau hilang lagi kena bayar rm20 la.. ni ada kat Jusco Mahkota Cheras je tau... kat jusco lain takde.."

Jusco Mahkota Cheras (sumber gambar: pacik Google)

(*_*) Ya Allah.. bersyukur betul time tu.. rasa cam tak percaya ada option bayar rm1 je.. (T_T) nangis terharu.. rezeki aku la smalam Allah nak bagi.. jadinya, selesaila kes hilang tiket parking semalam.. kus semangat.. kesimpulannya.. jangan panik, silalah rujuk ke kaunter pertanyaan dulu option2 yang ada..huhuh.. :P tapi papehal pon yang penting kena make sure tiket tu disimpan dengan betol okeh..

ok la sampai sini dulu.. nak kemas umah.. nak packing2 barang.. esok kami nak bercuti insha Allah.. semoga urusan perjalanan dipermudahkan..amin.

Jha neh.. (^_^)v.

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...