Klik Klik..

Monday, February 04, 2013

Cendol Bakar Drive Thru, Kuala Selangor

Korang biasa dengar pasal cendol bakar tak? huhuh..dengar nama je cam dah pelikkan.. biasa dengan jagung bakar, burger bakar.. ni cendol bakar lak.. cendol tu dibakar ke? :P itula yang slalu kitorang bincangkan kalo nampak banner Cendol Bakar ni tiap kali lalu on the way balik dari kampung kat Perak nak ke KL.. yang paling uniknya ada service drive thru okeh..huhuh..canggih canggih.. So last two weeks masa balik dari kampung, asben plan nak singgah try beli cendol bakar tuh.. tapi aku tak order pon time tu sebab cam batuk takde mood lak nak bercendol dalam keta.. :P so asben jekla beli untuk dia punya sendiri.. boleh tahan ramai gak pelanggan masa kitorang datang ni..time ni dalam kol 6.30pm kalo tak silap.. Since Hazmi n Kashaf tido, so drive thru jekla.. kalau nak makan kat situ pon boleh je sebab diorang sediakan port makan..

kereta Q panjang nak dapatkan cendol bakar..huhuh..
ok turn hampir tiba.. :P, sambil2 leh skodeng menu..
menu + harga cendol bakar.. sayangnya time kami pergi ni tinggal menu 1 & 2 je..huk3..
port kalau nak dine-in.. ewahhh.. :D
siap masuk paper lagik.. best jugak baca.. bitau pasal asal usul idea cendol bakar drive thru ni. :)
akhirnya, cendol bakar di tangan.. :) rasa ok la.. not bad..
Pada aku rasanya biasa2 aje..tapi pekat gakla santannya.. cuma rasa gula merah dia pekat sangat.. huhuh.. yang kelakarnya cendol tu dimasak cam biasa je bukannya dibakar okeh.. :P tertipu macik.. Cendol Bakar ni   namanya kalau ikut kat stori-mori banting Berita Harian tu sempena nama datuk tuan punya kedai namanya Bakar.. :D huhuhuh.. tapi takdela gimik semata-mata nama tuh.. still keunikan resepinya sebab diorang bakar dulu gula merah tu before diguna untuk cendol tuh.. patotla rasa gula merah tu kuat sangat..huhuh.. tapi kira strategi promosi tu menjadila.. siap ada konsep drive thru lagik.. sapa tak tergoda.. :D

lenkali boleh try lagik.. teringin nak try cendol yang ada durian skalik..huhuhu.. cuma ari tu dah sold out.. :P

Jha neh..

No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...