Klik Klik..

Friday, February 22, 2013

Trip Langkawi: [7] Bersantai di Pantai Kok (Day 1)

Entri sebelumnya: Kereta Kabel Langkawi

Bersambung lagi.. panjang betul kisah day one kat Langkawi ni..huhuh.. balik je dari Oriental Village lepas naik kereta kabel tu.. kami pon menghala ke Chenang sebab nak cari pasar malam.. plan asal tentatif programnya konon nak mandi-manda kat Pantai Chenang.. keluar dari Oriental Village pon macam dah lewat around kol 6.15ptg pastu lak terlupa nak bawak baju mandi siap2.. so kensel je la plan  tu.. rugi gak tak sempat nak gi Pantai Chenang.. tapi on the way kami ternampak satu pantai ni.. memang aku teringa masa kitorang honeymoon dulu pernah singgah kat pantai ni gak..kalo tak silap Pantai Kok namanya. :) ..so kami pon decide stop jap kat situ tengok2 view.. heheh..

Hazmi dah tak sabar2 nak main pasir.. (-_-)
Pantai ni air dia tak sesuai nak buat mandi..so tak ramai orang lepak sini..
view Pantai Kok... ada kapal2 layar berlabuh... :)
yeah... masa untuk mandi pasir.. :P
best je tengok view macam ni...tenang..
excited sungguh si Kashaf dok mengais pasir... :P
adoi... dah start comot dah.. (*_*)
lepak2 sambil tunggu sunset.. :)
huhuhu.. pose tak bersedia.. :p
misi mencelup  tangan kashaf yang dah kotor main pasir..huk huk..
senja nan merah... ewahhh..
lama gak lepak sampai nak dekat kul 7 kot..tunggu sunset... (^_^)
Dah puas main pasir kami pon bergerak cari pasar malam.. aku jumpa kat Google, bawah ni jadual pasar malam kat Langkawi:


Isnin - Jalan Makam Mahsuri Lama (off Ulu Melaka)
Selasa - Kedawang
Rabu - Kuah
Khamis - Bohor Tempoyak (off Pantai Cenang)
Jumaat - Padang Lalang (Near Tanjung Rhu)
Sabtu - Kuah
Ahad - Padang Matsirat (1km from Airport)


Kebetulan time kami datang tu hari Khamis, so terus plan cari makan untuk dinner kat pasar malam je lah.. tapau bawak balik makan kat hotel..huhuh.. Memula cari tak jumpa.. sebab dok aim pasar malam Cenang.. rupanya bila dah tanya sorang adik yang dok kat area situ.. Pasar Malam Bohor Tempoyak..cuma tempat dia je dekat ngan Pantai Cenang.. :p .. aku pon lupa nak salin jadual ni masa pi sana..ekekeke.. okay jekla pasar malam dia..ramai gak foreiners aku tengok.. tapi makanan macam biasa2 jekla tak banyak choice sangat.. sempat beli pulut durian diorang jual rm5 sebungkus.. huhu..  

Pasar Malam Bohor Tempoyak
On the way balik ke hotel, kami lalu la kawasan deret2 gerai jual laksa tepi Pantai Airport ni.. aku baca banyak kat blog kata Laksa Power Pantai Airport ni sedap.. so try la tapau sebungkus kan.. 

ni la tempat kitorang beli laksa tuh..
adussss..tapi frust sungguh :( tak sedap pongg.. seriyes tak sedap..huhuh..ke aku salah aim gerai tataula kan.. agaknya kalo lepak makan kat situ sambil tengok flight terbang / mendarat baru rasa sedap sket kot.. :p.. malam tu aku rasa 2 sudu jek pastu takleh telan dah.. misi mencari laksa sedap gagal..huhuh.. sedap lagi laksa kedah yang makcik kat Bangi ni jual.. Malam tu kami lepak2 kat hotel je..restla sebab esok2 pagi second day tu nak pi island hopping lak.. huhuhu.. bersambung lagi nanti..

jha neh~


Entri seterusnya: Island Hopping Langkawi


5 comments:

Zura Lee said...

macam korang je yg ada kt pantai tuh... org lain tkde ker..?

~SaTo OrEo~ said...

haah.. takde orang pong.. kat bahagian yang ada gerai2 tu ada la org 2 lepak makan..sebab takleh mandi kot..so ramai yg pegi pantai cenang... :D

Anonymous said...

I will travel to this place next october

Anonymous said...

saya try makan laksa ikan sekoq.. not bad.. tq for info anyway.. sy rujuk blog awk sblm ke langkawi.. memang berbaloi :)

~SaTo OrEo~ said...

anon 1,
:) Have fun..you'll enjoy exploring Langkawi Island..

anon 2,
heheeh laksa tu beli kat ne? Pantai Kok ke? :) alhamdulillah kalau ada info2 dalam blog ni yang membantu..tq

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...