Klik Klik..

Sunday, February 17, 2013

Trip Langkawi: [2] Flight Air Asia KL - Langkawi (Day 1)

Entri sebelumnya: Tentatif Program + Bajet Percutia Langkawi

Yeay..akhirnya hari yang ditunggu-tunggu untuk bercuti ke Langkawi kunjung tiba juga.. tapi frust sikitla sebab kebetulan time kitorang nak naik flight ni actually tadika Hazmi ada buat sambutan Maulidur Rasul.. :( frust sebab tak dapat la si Hazmi join sama..dahla diorang siap ada jamuan makan2 celebrate bestday anak2 bulan Januari.. haih.. sowi ye anak ibu..nak wat camna masa beli tiket ni tak bajet nak masukkan Hazmi ke tadika masa umur 4 taon..huhuh.. takpe yang penting kita pi jalan2 okeh..ekekeke..

Kuala Lumpur LCCT (KUL) 
Thursday, 31 January 2013, 1230 (12:30 PM)
Thursday, 31 January 2013, 1330 (1:30 PM)

Langkawi (LGK) 
Saturday, 2 February 2013, 1745 (5:45 PM)
Saturday, 2 February 2013, 1855 (6:55 PM)

Alhamdulillah.. cuaca pon baik dan takde sebarang masalah jadi flight kami berjalan mengikut jadual yang ditetapkan.. good job AirAsia.. :) .. plan asal nak gi LCCT ni ingat nak buat stail masa gi Kuching, Sarawak dulu..parking keta kat umah Hazie, then naik ERL kat Putrajaya - Salak Tinggi.. pastu naik bas ke LCCT.. tapi bila aku congak2 + fikir2 balik maca x sesuai sebab dah sure la target nak memborong macam2 kat sana tu.. confirm la huru-hara nak mengangkut barang bagai bertukar2 dalam bas + erl.. so kesimpulannya kami parking je kereta kat SCAF, LCCT (yang ni antara paling murah rm16 sehari + rm1 1 jam berikutnya..).. at least nak angkut barang senang.. cumanya kesian kat asben la dia kena jalan kaki jauh sket menapak dari parking keta ke airpot..kekeke.. takpe2 exercise.. :) alhamdulillah..selamat kereta tinggal kat sana.. tawakal banyak2 kat Allah..

Flight kol 12.30pm.. aku memang dah wat web check in siap2 senang takyah nak kalut sangat..pastu memang time pergi kitorang memang akan cuba elak amek luggage.. lagipon setiap sorg leh bawak naik 7kg ke kabin kan..so lepas je takat beg untuk 4 beranak..huhuh.. cam biasa stroller mesti bawak.. Kashaf adalah sama berat dengan 10kg beras untuk memikulnya.. :P Kami sampai kat airport kol 11.. awal jugak tapi takpelah biar menunggu.. banyak kes last2 minute kang AirAsia tak bagi naik lak..huhuh..naya jek..

nak bagi anak-anak tenang dan tidak membuat kecoh adalah dengan mengumpan melalui makanan aka 'coco crunch'.. :P
budak ini memang dikenali seorang yang kuat makan dan taglinenya 'makan sehingga comot' :P
yeay dah boleh masuk dalam flight..
berpusu-pusu, semuanya nak pi langkawi uolss..
yes, one down.. Kashaf tidur setelah kekenyangan.. 
jarang2 naik flight, camnila...mesti posing..kakaka..
confius nak ikut tangga depan ke tangga belakang..
tengok tu anak bujangku nak naik sendiri okeh..  tanak pimpin tangan.. :'( huhuh...
beli 4 seat tapi lagi 1 seat kat tempat lain..so berpangku jelah si Kashaf tu..
mujurla ada ipad menenangkan si Hazmi nih dalam flight..tapi huru hara juga bila time nak mendarat dia tanak tutup ipad.. (T_T)..
Subhanallah... dah nampak Pulau Langkawi..cantikkkkkk.. (^_^)
akhirnya tertidur selepas kepenatan menangis nak main ipad lagi..huhuh..
Kashaf yang pengsan sepanjang perjalanan.. :D
yeah... dah sampai Pulau Langkawi uolsss.. sambil tunjuk perut dia.. (*_*)
Sudah sampai.. dah janji ngan owner keta sewa nak amek keta kat airport... :) tunggu episod seterusnya..



2 comments:

Zura Lee said...

lebat betol rambut anak2 sato...

~SaTo OrEo~ said...

ahahaha zura...

boleh pulak dia perasan part rambut.. memang lebat pon.. balik dari Langkawi dah anta potong kat kedai dah sebab serabut sangat..huhuhu..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...