Klik Klik..

Thursday, February 21, 2013

Trip Langkawi: [6] Kereta Kabel Langkawi (Day 1)

Entri sebelumnya: Oriental Village Langkawi

Ok sedikit warning sebab posting pasal Kereta Kabel Langkawi ni sangat banyaklah gambarnya..huk huk.. itupon dah sehabis daya pilih gambar + combine..uhuhu..ikutkan rasa nak letak semua gambar jek.. :P ..Seperti yang diceritakan sebelum ini.. Kalau nak naik Cable Car Langkawi..kenalah pergi dekat Oriental Village.. :) Kami bertuah hari tu sebab pengunjung time tu tak ramai so takyah nak beratur pon masa beli tiket + nak tunggu naik cable car.. alhamdulillah.. (^_^).. 

Harga Normal Tiket Kereta Kabel Langkawi ni:

Adult = RM30 (with Mykad = RM15)
Child = RM20 (with Mykad = RM10)

Tapi kalau untuk warganegara Malaysia..tunjukkan je MyKad tu nanti boleh dapat half price untuk tiket.. 

Masa kami pergi tu alhamdulillah asben ada kawan dia kata leh bg lagik sikit discount..so kami dapat price rm13(dewasa) dan rm10(kanak2).. ok la kan dapat jimat lagi rm4.. (^_^)

belakang Hazmi ni lah tempat queue nak naik kereta kabel Langkawi..
kereta kabel ni ada yang 4 seat dan ada yang 6 seat.. :)
tu dia perjalanan medaki gunung Jerai sudah bermula..daki lah sangat kan..huhuhu..
Alhamdulillah.. cuaca walaupun nampak mendung, tapi cerah balik masa naik tu.. :D so dapatlah tengok view yang cantik dan clear dari dalam kereta kabel..

Kashaf yang nampak cuak..hehehe.. 
Ekspresi Hazmi pula lebih kepada perasaan teruja.. :D

enjoy the view.. :)
menuju ke destinasi hentian pertama.. :)
kalau pandang ke atas tak berapa gayat sangat..bila pandang ke bawah kat belakang tu yang rasa gayat.. (*_*).. huhuh..

stop and turun jap kat hentian pertama.. :D Kashaf posing korek hidung di situ..
ibu pon nak enterframe.. :P
sempat berlari-larian lagi..  (T_T)
pemandangan dari atas.. :) 
posing berlatar belakangkan hentian kedua..
family portrait itu wajibal-ghunnah.. :D
sambung perjalanan nak naik ke atas lagi.. 
ni view kalau pandang ke belakang.. hentian pertama tempat mula2 stop tadi..
finally..dah sampai pit stop kedua.. :D
gayat juga posing tepi pagar ni..jadi posing duduk adalah lebih selamat..kekeke.. right timing ada kereta kabel kat belakang.. :D
naik tangga nak pergi tingkat atas.. :)
Actually dekat pit stop kedua ni ada laluan nak ke jambatan besi gantung tu.. tapi malangnya buat sementara waktu memang ditutup sebab dalam proses penyelenggaraan.. rugilah jugak kan.. seb baik masa first time naik dulu aku dah pernah rasa.. lalu kat situ lagi lah gayat okeh.. (*_*) ..walaupon jambatan konkrit tapi terasa bergoyang2 bila angin kuat..

hahaha asben wat muka cuak.. 
ya.. mereka berlari-larian lagi..ngilu betul tengok.. -_- .. 

anak-anak ibu yang excited berlarian di ketinggian 700 meter dari aras laut.. (*_*)
view dari pit stop kedua..
time ni dah start mendung nak hujan + ada guruh.. saspen juga..
ni port yang paling terbaik kalau nak tengok pemandangan matahari terbenam.. katanya.. tapi time ni baru kol 5.30ptg...tak larat lak nk tunggu lama2..huhuh..
bersiap sedia nak turun balik sebab dah start hujan..risau pulak kalau terkandas kat atas.. :P
dah dalam kereta kabel, cuaca cerah balik..huhuhuh.. kuss semangat..
Hazmi termenung jauh..  :) 
Ada rezeki insyaAllah kita naik lagi ye Hazmi.. bye bye cable car Langkawi.. (^_^)v..

Sapa2 yang tak pernah naik harus cuba.. memangla rasa gayat mula2 tapi bila dah sampai kat atas tu.. Subhanallah.. cantik dan luasnya pemandangan yang kita leh tengok..terasa kebesaran Ilahi Pencipta Alam ni.. sangatla berbaloi dengan harga tiketnya.. :)

bersambung lagi di lain masa..
daaaaaa..


Entri seterusnya: Bersantai di Pantai Kok, Langkawi


3 comments:

Zura Lee said...

budak2 kecik bukannye tau gayat tu mender, seronok la dorang larik sana sini.. kite makbapak ni le seriau dok tmpt tinggi cmtuh.. hihihhih

nur nadia shamsudeen said...

Skrg dah ada kt langkawi..tengah fikir lagi nak pergi ke tak...huhu takut pon ada

~SaTo OrEo~ said...

hhehehe naik lah nadia.. bila lagi nak cuba.. mmg terasa betis kejung nnt gayat :P tp view kat tu MasyaAllah.. :D kalau cuaca cerah cantik sgt recomended :D

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...