Klik Klik..

Monday, February 18, 2013

Trip Langkawi: [3] Kereta Sewa Murah + "Jom Ikan Bakar" (Day 1)


Entri sebelumnya: Flight Air Asia KL - Langkawi

Sambungan dari posting sebelumnya.. sampai2 je kat airport Langkawi, kami pon terus contact owner keta sewa nih (Shamsibah).. rupanya memang staff dia dah ada standby.. Jadik lepas bayar balance duit sewa kitorang pon bergerakla nak carik port lunch.. oh ye.. macam yang aku cakap sebelum ni..kadar keta sewa yang aku dapat ni bila survey2 consider antara yang murah gak.. Vios pulak tu kan.. mungkin time kami pi tu bukan peak time..so dapat la rate rm70 satu hari = 24 jam.. pastu yang bestnya sempoi je diorang neh.. aku request antar lambat sket masa last day tu 2,3 jam ok je.. :) alhamdulillah dapatla sewa utk 3 hari (consider 50 jam la..) kat sana tu rm140. sapa2 yang berminat nak sewa keta diorang ni leh contact si Shamsibah ni: 012-444 0109

Siap ada website lagi..hehehe.. leh refer kat website ni untuk tengok jenis2 keta yang lain.. pastu dia bagitau gak cara2 nak wat tempahan.. :) so far memang puas hati ngan servis diorang..condition kereta pon ok..selesa la untuk kami..minyak keta pon still ada 2 bar masa ambil tu..huhuhu..kira ok la kan..


ni la keta sewa yang berkhidmat sepanjang kami kat Langkawi 3 hari.. :)
Masa untuk lunch.. time aku survey2 ramai yang cakap patot cuba makan ikan bakar kat restoran "Jom Ikan Bakar".. memang sesuai sangatlah sebab sangat2 dekat ngan airport Langkawi.. kedai ni kat area Padang Matsirat.. dari airport tu cari je jalan menghala ke Padang Matsirat.. pastu nanti korang akan nampak kedai ni kat sebelah kanan.. memang berkerumun je orang kat situ..huhuhu..

inilah kedai "Jom Ikan Bakar" Padang Matsirat.. berkepul2 asap dok bakar ikan ler tu.. :D
full house mannn.. time ni rasanya dah kol 2.. uhuhu..
ahahaha simple je lauk aku..yang penting ada ikan keli bakar tuh okeh..sebenarnya ada lauk2 lain kalo nak pilih banyak je choicenya.. 
(*_*) adusss.. tengok gambar ni pon dah buat kecur air liur....sedappppppppppp sangat... air asam dia pon sodap.. nyum nyum..
yeah.. budak ni memang semangat bila time makan.. "makan sehingga comot" katanya..
Harga kira standardla.. Pastu air kalo tak silap memang boleh refill... best la towkey kedai ni.. huhuh.. ari tu aku amek nasi + daging masak kawah + ikan keli bakar kena dalam rm9.. not bad la kan..air pon free.. pilih saja nak air apa diorang ada sediakan 3,4 jenis air la.. (^_^).. kiranya total cost lunch kat sini untuk kami tak sampai rm20 pon.. ok memang wajib masuk list ini kedai kalau jalan2 cari makan di Langkawi.. kitorang repeat 2 kali kot..ekekeke.. Bersambung lagi di episod seterusnya..

Jha neh~


Entri seterusnya: Perdana Beach Resort Langkawi

9 comments:

Ita said...

weh ciput lak entry ko..br nk panas enjin baca dah tammat..huhu. nie yg buek den nk ke langkawi nih..haha

~SaTo OrEo~ said...

ahahaha ita.. saja kasik saspen.. aku pecah banyak part neh.. pengsan sebab gambar byk sgt nak letak dlm 1 post..ekeke.. :P best weh langkawi... rasa nak pi lagik...

Zura Lee said...

ohohohhoho, gile murah la sewa keter kat langkawi... murah sangat2 berbanding sewa kete kt sabah.. tima kasey share website kete sewa tuh

~SaTo OrEo~ said...

zura,

tu la rezeki gakla terjumpa yang murah ni.. biasa carik pon kalo rm70 leh dpt kancil/viva je kot.. :D

noorzie said...

hehe...giler murah kn sewa keta kt sna,ritu pn sy amik almera mmg bru tul rm80 je sehari...rsa nk bwk lek je keta tu...haha

~SaTo OrEo~ said...

noorzie,
tuhla kan..siap keta lancer pon leh sewa tu..hik3 :) org langkawi mmg utg sebab keta sana murah..cuma takleh bawak keluar je..kekeke.. :p

LINDA said...

Saya pula terkena degan seoran nama SOBRI.. 0124455406 & ayahnya pula 0174531140. bg RIO AUTO minta terus RM160 utk 2 hari. ok la... minyak E! malam tu terus isi minyak penuh RM89.20 check in. Pg esk nak grk kete x blh start. dh dkt sejam br bg kereta ganti WIRA MANUAL!! janji dh siap repair nak call. sms tnya keadaan dkt kul 5 br bgtau kete dh siap... sy x amik & sy nk trs swa WIRA MANUAL tu je.. So minta refund duit minyak dalam RIO tu...dh bertalu sms br nk jwb yg bestnya byr RM50 je!!!!!! atas alasan duit dh byk abis sebab repair fuel pump RM700. bila jumpe berdepan pun sy ulang lagi... masih bt mka selamba... call pula bapa dia... boleh plak bapa dia ckp kita sesama Islam x pyh la nk gaduh2 anak saya ramai kawan!!! WTH!!!! RIO biru no KV4667C hati2 lah korang.

Ms Owlolol said...

Hi, bw disini :) hee. Sejak dah mula berblogging semula ni. Jadi aktif nak tinggalkan komen. Dulu sekadar silent reader jea. Tapi satu benda tak pernah lupa ttg blog sis ni. Hihi. Entri ni lah yg dok suggest ttg kereta sewa langkawi. Tq sis ((:

~SaTo OrEo~ said...

Ms Owlolol,

Salam perkenalan.. :) Thanks sudi komen..hik hik.. Alhamdulillah harap info sharing kat blog ni membantu sedikit sebanyak.. nanti kita singgah blog awak :P

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...