Klik Klik..

Tuesday, February 19, 2013

Trip Langkawi: [4] Perdana Beach Resort Langkawi (Day 1)

Entri sebelumnya: Kereta Sewa Murah Langkawi

Sambung cerita lagik.. :p .. selesai lunch dekat Jom Ikan Bakar tu, kami pon beransurlah untuk check in hotel.. kali ni stay kat Perdana Beach Resort.. nak kata hotel bukan hotellah namanya ..konsep apartment..huhuhu.. tapi aku rasa nama tu sebenarnya tak berapa sesuai sebab tak nampak pon pantai berhampiran kat situ.. :P macam yang aku bitau sebelum ni.. kami stay for FREE la sebab member under PalaceVacationClub.. yang penting selesa untuk berteduh ewahhh.. cuma kalo pakai duit sendiri aku rasa Perdana Beach Resort ni tak masuk dalam list kot..sebabnya aku lagi suka kalau hotel tu tepi pantai.. agagaga.. tapi PBR ni dah dekat ngan Pantai Chenang actually.. :)

Apartmen Perdana Beach Resort Langkawi.. dah usang bangunannya.. :P (credit pic: Google)
Yang bestnya Perdana Beach Resort ni dah dekat ngan Airport Langkawi.. around 5-10 minit dah leh sampai dari airport la kan.. Basement parking pon ada.. walaupon nampak usang, so far dari segi security aku rasa ok sebab ada pak guard and bila malam pon basement parking tu sangat cerah.. :)

boleh request WIFI kalo nak tapi berbayar la rm10.. guna 3g kat henpon sudah.. :P
pintu masuk apartment kami belah kanan... tingkat 1 sebelah office..
ada ruang dapur.. complete ngan set pinggan mangkuk dalam kabinet tu.. microvawe pon ada..cuma takleh masak je.. :p
Fridge semestinya disediakan.. ada 2 fridge..lagi satu mini fridge kat dalam master bedroom.
ni ruang tamu dia.. dekorasi + interior design adalah lama..aku rasa kalo diorang refurbish balik confirm cung!!
ni master bedroom.. 
complete dengan tv + mini fridge :D i loike..
ni second bedroom.. 1 katil queen + 1 katil single.. apartmen ni duduk 8 orang pon selesa lagik.. :D
toilet dekat master bedroom.. okla ada bathtub.. semua berfungsi dengan baik..
meja makan semestinya ada juga uolssss..
ada kolam renang..anak2 mesti sukaa.. tapi tak sempat nak berenang gak..huhuh..
berhadapan ngan apartmen ni kalo korang tengok kat gambar tu macam baru sket bangunan dia kan..tak silap aku dah kena beli ngan Langkawi Lagoon kot ke apa tah nama dia.. untung sapa beli apartment kat situ leh wat sewa..

aku kasi 3.5 bintang sebab luas la untuk kami 4 beranak ni..budak2 ni pon puas berkejar 1 rumah.. :)

Sambung lagi nanti..
Jha neh~


Entri seterusnya: Oriental Village Langkawi

2 comments:

Zura Lee said...

besornye apartment tuh... luas sgt la sebab korang bereempat jerk..

~SaTo OrEo~ said...

:) memang puas main nyorok2 la bebudak ni..hehehe.. kalau datang ramai2 ngan family memang selesa la dok stail apartment..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...