Klik Klik..

Saturday, February 16, 2013

Trip Langkawi: [1] Tentatif Program + Bajet Percutian Langkawi


Bismillah...

Salam hujung minggu.. baru berkesempatan nak update pasal cuti-cuti Langkawi awal bulan hari tu..huhuh.. Alhamdulillah..puas hati sangat2 dengan percutian kali ni..orang kata kalau ke Langkawi memang tak akan pernah kecewa..hahaha yeke? memang memanggil-manggil lagik tuh..ku tahan jebat..ku tahan.. so sebelum kita dimuntahkan dengan gambar2 yang akan aku upload nanti.. aku nak share pasal tentatif program + total bajet percutian Langkawi sepanjang kami kat sana.. senang nak wat rujukan nanti kalo pergi lagik..kui kui kui.. :D

Ini consider kali ketiga aku ke Langkawi.. first dulu pergi masa bujang attend kursus MTCP.. second pergi honeymoon dengan hubby... kali ni cuti2 bawak anak2 pulak.. insyaAllah ada rezeki nanti nak pergi bawak parents pulak, diorang tak pernah jejak kaki lagik..kena tunggu abah pencen baru senang nak plan cuti2..huhuh..

Tarikh:
31 Jan - 2 Februari 2013 (Khamis - Jumaat - Sabtu)

** best weh tarikh ni sebab jatuh pada Hari Wilayah dan bukan time cuti sekolah..jadinya tak sesak sangat kat Langkawi tu..nak jenjalan n shopping2 pon senang.. alhamdulillah.. :)

Penginapan:
Kitorang stay dekat Perdana Beach Resort Langkawi.. ni je pon option yang ada sebab kitorang member PalaceVacationClub.. so kalau kat Langkawi, Perdana Beach Resort ni je yang diorang offer... tapi ok la dapat apartment 2 bilik.. FREE weh, gunakan aje... jimat dah kat sini..location pon sangat ok sebab dekat ngan airport.. :P

Transport:
Kali ini semestinya dengan Air Asia.. memang seronok weh naik flight..sejam dlm flight sekejap jek masa tak rasa penat sangat kalo dari KL la kan.. beli masa promo awal setahun beli.. seb baik dapat date yang memang kena masa cuti hari Wilayah.. :D macik sukoooo..

Tiket kapal terbang:
  - 2 adult return x rm45 = rm90
  - 2 child return x rm45 = rm90

Luggage (beli masa balik je, Langkawi - KL):
  - 1 x 15kg = rm20
  - 1 x 20kg = rm25

Total kos flight + luggage = rm225

**aku rasa latestnya price dah berubah kot.. harga ni masa time booking 2011 dulu..huk2..

Kos tol sepanjang dari Bangi - LCCT = rm10++ (lupa lak nak calculate time ni)
Kos parking kereta 3 hari di LCCT = rm45

** parking kereta ni kami parking kat SCAF, LCCT.. jauh sket tp rate rm16 utk 1hari/24jam dan rm1 setiap jam seterusnya.
** plan parking kat LCCT ni sebab kitorang pikir nak mengangkut barang yang confirm akan banyak balik dari langkawi nanti..huhuh..kalo tak menyopping aku ajak asben naik ERL putrajaya - salak tinggi je jimat sket..

Total kos tol+parking = rm55

Kereta Sewa Langkawi (TOYOTA VIOS):
  - kos untuk 2 hari setengah = rm140

**yang ni setakat aku survey memang murah wehhh... keta vios lak tuh bonet consider besarla nak isi barang...huhu.. contact number keta sewa tu: (Shamsibah) 012-444 0109.

Tentatif Program:

**okla so far plannya tak larik.. semuanya mengikut plan kecuali tak dapat pergi Makam Mahsuri je  sebab terlajak time shopping..huhuhu..:P

KHAMIS (31 JAN 2013)

. 1.30pm  - TIBA DI AIRPORT LANGKAWI + AMEK KETA SEWA
. 2.00pm  - LUNCH @ RESTORAN "JOM IKAN BAKAR"
. 2.30pm  - CHECK IN: PERDANA BEACH RESORT LANGKAWI
. 3.30pm  - ORIENTAL VILLAGE + CABLE CAR
. 6.30pm  - SANTAI PANTAI KOK
. 7.00pm  - PASAR MALAM BOHOR TEMPOYAK (tapau makan dinner)
. 8.00pm  - LAKSA POWER AIRPORT (tapau je)
. 9.00pm  - DINNER @ HOTEL


JUMAAT (1 FEB 2013)

. 8.30am   - BREAKFAST
. 9.00am   - ISLAND HOPPING
                *pulau beras basah
                *eagle feeding
                *tasik dayang bunting
. 2.30pm   - LUNCH + SOLAT JAMAK @ HOTEL
. 4.00pm   - LAMAN PADI
. 5.30pm   - SHOPPING COKLAT @ THE ZON, CHENANG
. 6.30pm   - TAMAN LAGENDA
. 7.30pm   - DATARAN LANG
. 8.30pm   - SHOPPING @ PEKAN KUAH (HIG, SAGA)
. 10.30pm - DINNER @ JAI ISLAND CAFE


SABTU (2 FEB 2013)

. 9.00am   - BREAKFAST
. 9.30am   - SHOPPING SOUVENIR @ BERAS TERBAKAR
. 11.30am  - SHOPPING @ PEKAN KUAH
. 1.30pm   - PACKING2 BARANG @ HOTEL + SOLAT JAMAK
. 3.00pm   - CHECKOUT HOTEL
. 3.15pm   - LUNCH @ RESTORAN "JOM IKAN BAKAR" (sedapppp sebab tu repeat :p)
. 4.00pm   - AIRPORT: PULANG KETA SEWA + CHECK IN LUGGAGET
. 5.45pm   - FLIGHT BERTOLAK KE KL


BAJET SEPANJANG PERCUTIAN:

Tol + Parking Kereta Lcct = rm55
Kereta Sewa + Minyak = rm170
Hotel = FREE
Entertainment (Cable Car + Island Hopping) = rm100
Makan2 (breakfast + lunch + dinner) = rm150
Shopping Coklat = rm300
Shopping Pinggan Mangkuk + Corelle = rm700
Shopping Souvenir + Lain2 = rm300

Kos keseluruhan = rm1970++ (tak termasuk flight sebab dah beli awal).

** adala terlebih terkurang kat mana2 tuh.. huhuh.. boleh tahan jugak bajetnya..seb baiklah time pergi ni kebetulan baru dapat bonus..adala nak topup sket.. agaga.. itu pon mcm dah berhabis jimat dah.. cuma part shopping tu yang takleh jimat tuh..agagaga..  :P kesimpulannya.. pastikan anda menabung secukupnya sebelum ke Langkawi.. hahahaha..

tunggu episod bergambar di entri akan datang..

@ Laman Padi.. (^_^)
Jha neh. :)

Entri seterusnya: Flight Air Asia KL - Langkawi



8 comments:

Maya Nizwa said...

salam

saya nak tanya ada contact number kereta sewa kat langkawi tu tak?

Terima kasih

~SaTo OrEo~ said...

salam maya,

ni nombornya:
(Shamsibah) 012-444 0109

Anonymous said...

coklat sebenarnya di hig lagi murah drpd the zone..murah bykla..sekadar panduan utk akn dtg..

http://anginsbayu.blogspot.com/ said...

tq for this entri... boleh budget and plan tempat nak visit.. kitorang pon akan stay kat PBR jugak... FREEE hehehehe.... salam kenal..

~SaTo OrEo~ said...

salam perkenalan anginbayu.. :D

wah.. geng PVC gak ke dpt stay free tu? heheh.. ok dok sana sbb area chenang byk tempat best..cuma kalo nak shopping kat pekan kuah jauh sket.. :) tp ada kereta no problem..

zayyani asyiqin zuarkhanain said...

Waaaa. Pvc membe laa. Same la kita. Sy nk ke langkawi bln6 ni tp stay kat aseania. Nnti blh la share2 lg cite holiday ngan pvc ni. Blh keep in touch 😁

~SaTo OrEo~ said...

salam zayyani,

sorila lambat reply.. :) selamat berkenalan gak.. dah lama jd PVC member? heheh bolehla kit bertukar info nanti..

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...