Klik Klik..

Friday, March 29, 2013

3 bulan lagi..


3 bulan lagi.. pejam celik pejam celik jangkamasa tu boleh dikirakan pendek.. actually cuti belajar aku cuma tinggal lagi 3 bulan je..huhuhu.. based on letter yang JPA bagi start 1 Julai 2013 tu dah kena start masuk kerja dah.. (T_T) owh tak sanggup rasanya nak meninggalkan alam student..kekeke.. yolah tu.. tapi apa2pon kena tekan gear 4 skang.. kena pulun buat tesis habis2an..

Tengok skang dah nak kol 3 pagi aku masih bersengkang mata.. tengah print draf tesis bab 1- bab 3 nak bagi SV semak..huhuh.. harap maklum bab 2 iaitu bab Tinjauan Literatur (Literature Review) adalah yang paling hazab untuk disiapkan ye kawan2.. :P .. alhamdulillah..boleh la hantar dulu tengok camne..banyak kena komen ke tak nanti.. bulan 4 ni nak proceed dengan development.. kena bangunkan prototaip.. time ni aku memang rasa bertuah dan bersyukur dapat kawen dgn mamat programmer yang otai giler buat sistem sapa lagi kalau bukan incik Zam.. hahahaha puji lebih.. :P tolong saya ye awak.. i lap you very strong..

Owh ye..hari ni dalam sejarah sebab aku berjaya pergi fac dengan melilit shawl..hahahaha.. satu kejayaan yang boleh dibanggakan walaupon rasa macam nak kelebet cermin jek. :P tak confident sebenarnya pakai shawl ni..tapi kalau dah biasa memang rasa selesa kot.. :D asbenku kata aku nampak cam budak2 muda pakai shawl camni..hahaha.. terpaksala ai pakai shawl slalu lepas ni :P barulah muka bajet student..

imej baru.. saya seorang student. :P

dah siap print draf tesis..
ok bye.. gudnite! :P

Wednesday, March 20, 2013

Wordless Wednesday: Tabung Nuffnang Saya :P

:) sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. agaga..

Eh eh.. dah lama tak masuk Nuffnang tengok2 tabungan dah mencecah lebih seratus.. :P .. satu pencapaian la untuk blog peribadi gua yang memang tak glamer langsung neh..ekeke.. mekasih Nuffnang n pelawat2 blog..

kecohla ko Sato orang lain beribu masuk tiap2 bulan kot..huhuhu.. biar terperam dulu lah dlm ni.. :P harap2 boleh mencecah sampai leh cover duit tiket pi Korea pon jadilah...taon bila la agaknya baru lepas tu.. agagagaa.. (T_T)

Ini bukan Wordless Wednesday namanya.. ini Bebelness Wednesday.. :D

Jha neh~

Tuesday, March 12, 2013

FACES with Hazmi

malam ni dok bermain dgn hazmi tiru gaya mimik muka dalam buku FACES.. huhu.. mengajar anak2 kecil ni kena kreatif.. :) tak boleh bergantung harap pada teacher di tadika/sekolah je.. cuma kita kena pandai tackle camne nak attract diorang utk learn something new.. :)

alhamdulillah, hazmi dah pandai recognize mimik muka + apa maksudnya.. huhu.. siap leh sound lagik kalau aku tgh membebel2 kt diorang time diorg main sambil gaduh tu.. "ibu angry.. ibu sad".. hahaha.. terus diorang cam stop.. pastu aku pon x jd marah.. kekeke..

yer.. anak2 itu penyeri keluarga.. :)
gud nite everybodehh..



Thursday, March 07, 2013

Playdates di Kidz Paradise, Mines Shopping Fair (Part 1)


Ahad lepas, aku ngan kengkawan dah set playdates ngan anak2 bawak diorang main kat Kidz Paradise, Mines Shopping Center.. :) Best tempat ni ala2 surga dunia untuk kanak2 la.. :P sebab banyak mainan n facilities untuk diorang bergumbira seadanya.. huhuhu.. Actually plan ni cam biasala pakat ramai2 kami lima orang.. Aku, Hazie, Don, Omei, n Ita.. tapi on the date 3/3 tu Omei n Ita tak dpt join sama sebab ada hal.. so kami proceed 3 family je.. :) ..Kitorang beli tiket voucher thru Groupon.. sebab ada promotion..

kiranya promotion tu untuk 1 full day admission rm10 per child okeh.. murah tuu... 

Harga Normal:

Weekdays (Mon-Fri) = rm25 per child..
Weekend (Sat-Sun) = rm38 per child..
Parents = FREE. tapi 1 tiket maksimum boleh masuk 2 parent/adults..
Stokin = sila bawa kalau tak boleh beli kat kaunter rm4 sepasang.

kalo nak ikut rege normal memang tak masukla aku.. :P dah la nak bayar tuk 2 orang..huhuh.. baik simpan pi kidzania :P..

Kaunter masuk Kidz Paradise
Jom kita tengok apa yang ada kat dalam Kidz paradise ni:

1. Ruang special + meja2 makan untuk organize birthday party.. menarik juga kan..

ada port untuk buat birthday party kalau nak.. :)

2. Macam2 jenis merry go-round.. kapal berpusing, haiwan tunggangan berpusing.. :P

Kashaf yang cuak naik zirafah bergerak..hahaha..

3. Lolipop spinner pon ada juga.. huhuhu.. comell..

Kashaf tolong tolak je..nak naik tak berani.. :D

4. Ada ball pool + slide.. terbaikkk... :D
Hazmi memanjat nak naik slide...
seronok menggelungsur.. :)
semua harta ini aku yang punya.... seronok sangatla tu..haha.... :P

5. Ada trampoline untuk jumping-jumping.. :D best woooo...

Hazmi seronok berkejaran sambil melompat ngan Hazim.. ye, nama mereka mmg sama abjad.. :P

6. Ada Sandplay... yang ni pon terbaik juga..full house.. :D

Hazmi yang buzy membuat acuan kuih pasir.. -_-

7. Ada mini litar lumba Sepang..kui kui kui..

Kashaf bersiap sedia untuk race..
"Menungganglah dengan berhati-hati jangan jadi rempit di jalanan.." katanya.. :P
8. Kereta mini pon ada juga untuk mereka yang tanak menunggang motosikal..haha..
Kashaf bertafakur, membaca doa naik kenderaan mungkin.. :P

9. Ada juga pondok mini tempat bermain blocks..

meriah suasana dengan kanak2 comel.. :)
Lama gak kot kitorang lepak sini.. kiranya start kol 2pm sampai kol 6pm jugak la.. keluar masuk berganti2 baton ibu ayahnya nak ke toilet, ke surau.. :P ..sebab 1 full day nyer admission..tak kisah kita nak keluar pastu masuk balik..yang penting gegelang yang ditampal kat tangan anak tu jgn cabut..huhuhu.. 

10. Ada tempat lepak untuk ibu-bapa memantau anak2 dari jauh.. :)

time ni dah kepenatan melayan anak2..lepak2 santai jap.. si Hafiy dah tertewas pengsan kepenatan..huhuh..

11. Mini terowong ulat gonggok..

Hazmi dah takde perasaan ni muka penat giler.hahaha..
Kesimpulannya memang bestlah.. harap-haraplah diorang wat promotion lagi kat Groupon/MyDeal kan..heheh.. but still, normal price kira ok kalau betol2 ko maksimumkan main dalam tu sehari suntukkan.. seronok tengok ekspresi anak2 main dalam ni.. :)

seronok sangat la tu..hehehe.. 

Banyak lagi gambar-gambar nak upload.. nanti sambung tampal gambar kat post seterusnya.. :P

Jha Neh~


Newer Posts Older Posts Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...