Klik Klik..

Thursday, March 07, 2013

Playdates di Kidz Paradise, Mines Shopping Fair (Part 1)


Ahad lepas, aku ngan kengkawan dah set playdates ngan anak2 bawak diorang main kat Kidz Paradise, Mines Shopping Center.. :) Best tempat ni ala2 surga dunia untuk kanak2 la.. :P sebab banyak mainan n facilities untuk diorang bergumbira seadanya.. huhuhu.. Actually plan ni cam biasala pakat ramai2 kami lima orang.. Aku, Hazie, Don, Omei, n Ita.. tapi on the date 3/3 tu Omei n Ita tak dpt join sama sebab ada hal.. so kami proceed 3 family je.. :) ..Kitorang beli tiket voucher thru Groupon.. sebab ada promotion..

kiranya promotion tu untuk 1 full day admission rm10 per child okeh.. murah tuu... 

Harga Normal:

Weekdays (Mon-Fri) = rm25 per child..
Weekend (Sat-Sun) = rm38 per child..
Parents = FREE. tapi 1 tiket maksimum boleh masuk 2 parent/adults..
Stokin = sila bawa kalau tak boleh beli kat kaunter rm4 sepasang.

kalo nak ikut rege normal memang tak masukla aku.. :P dah la nak bayar tuk 2 orang..huhuh.. baik simpan pi kidzania :P..

Kaunter masuk Kidz Paradise
Jom kita tengok apa yang ada kat dalam Kidz paradise ni:

1. Ruang special + meja2 makan untuk organize birthday party.. menarik juga kan..

ada port untuk buat birthday party kalau nak.. :)

2. Macam2 jenis merry go-round.. kapal berpusing, haiwan tunggangan berpusing.. :P

Kashaf yang cuak naik zirafah bergerak..hahaha..

3. Lolipop spinner pon ada juga.. huhuhu.. comell..

Kashaf tolong tolak je..nak naik tak berani.. :D

4. Ada ball pool + slide.. terbaikkk... :D
Hazmi memanjat nak naik slide...
seronok menggelungsur.. :)
semua harta ini aku yang punya.... seronok sangatla tu..haha.... :P

5. Ada trampoline untuk jumping-jumping.. :D best woooo...

Hazmi seronok berkejaran sambil melompat ngan Hazim.. ye, nama mereka mmg sama abjad.. :P

6. Ada Sandplay... yang ni pon terbaik juga..full house.. :D

Hazmi yang buzy membuat acuan kuih pasir.. -_-

7. Ada mini litar lumba Sepang..kui kui kui..

Kashaf bersiap sedia untuk race..
"Menungganglah dengan berhati-hati jangan jadi rempit di jalanan.." katanya.. :P
8. Kereta mini pon ada juga untuk mereka yang tanak menunggang motosikal..haha..
Kashaf bertafakur, membaca doa naik kenderaan mungkin.. :P

9. Ada juga pondok mini tempat bermain blocks..

meriah suasana dengan kanak2 comel.. :)
Lama gak kot kitorang lepak sini.. kiranya start kol 2pm sampai kol 6pm jugak la.. keluar masuk berganti2 baton ibu ayahnya nak ke toilet, ke surau.. :P ..sebab 1 full day nyer admission..tak kisah kita nak keluar pastu masuk balik..yang penting gegelang yang ditampal kat tangan anak tu jgn cabut..huhuhu.. 

10. Ada tempat lepak untuk ibu-bapa memantau anak2 dari jauh.. :)

time ni dah kepenatan melayan anak2..lepak2 santai jap.. si Hafiy dah tertewas pengsan kepenatan..huhuh..

11. Mini terowong ulat gonggok..

Hazmi dah takde perasaan ni muka penat giler.hahaha..
Kesimpulannya memang bestlah.. harap-haraplah diorang wat promotion lagi kat Groupon/MyDeal kan..heheh.. but still, normal price kira ok kalau betol2 ko maksimumkan main dalam tu sehari suntukkan.. seronok tengok ekspresi anak2 main dalam ni.. :)

seronok sangat la tu..hehehe.. 

Banyak lagi gambar-gambar nak upload.. nanti sambung tampal gambar kat post seterusnya.. :P

Jha Neh~


No comments:

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...