Klik Klik..

Tuesday, April 30, 2013

Sneak Preview: Cuti-Cuti Padang-Bukittinggi, Indonesia


Cuti-Cuti Padang-Bukittinggi, Indonesia
28-30 April 2013

Alhamdulillah.. lebih kurang jam 4 petang tadi selamat sampai ke KL semula.. :) balik dari short trip ke Padang-Bukittinggi, Indonesia.. sangat2 best tapi memenatkan juga sebab pendek je masa 3H2M..pastu banngkrupt pon sama sebab masuk ke lubuk jualan kain pasang sulam + telekung sulam murah2 neh huhuhu.. (T_T).. memang banyak cerita + gambar2 yang ingin dikongsi.. :) insyaAllah ada rezeki dan kerajinan nanti aku share pasal cuti2 Padang-Bukittinggi ni..huk huk.. excited la juga sebab ni first time bercuti menggunakan passport..wekeke, jadila walaupon dekat je kan.. :P sementara tu meh layankan gambar2 intro dari instagram ngeh3.. 

Pusat Dokumentasi & Kebudayaan Minangkabau

baju tradisional Minangkabau :p
view Bukittinggi dari bilik Hotel Grand Rocky :)
Jam Besar Gadang, Bukittinggi di waktu malam :)
kain pasang sulaman di Pasar Atas.. rambang mata weiii!!

panorama view Danau Maninjau dari Puncak Lawang

breathtaking view.. Subhanallah.. :)

pemandangan Danau Maninjau dari Kelok 37.. terbaik!

jualan kerepek aneka perisa di Pekan Matur :)
Nasi Padang..banyak sangat lauknya huhu.. (*_*)

rindu sudah sama Bukittinggi.. :)
~jha neh~


8 comments:

Zura Lee said...

Hamboi sakan cik kiah borong kain yerk... Patot la diam je rupanye g indon...

~SaTo OrEo~ said...

zura,
hahahaha..sakan sampai sengkek lah dibuatnya.. (*_*) huhuh.. best la padang-bukittinggi neh..

Dzureen Darwis said...

Salam ziarah. Best lah blog akak :)

~SaTo OrEo~ said...

tq dzureen.. :)

Zura Lee said...

wey tk retik2 ke nak hapdate cite nih ??? jenuh iolls nunggu !!

~SaTo OrEo~ said...

zura,

hahahaha.. tu la pasal weh aku pong tak sempat nak mengarang lagik..bz bebenorrr... (*_*)

aziman omar said...

Nak melawat Padang-Bukittinggi? Banyak info berguna disini:
http://freelancetour.blogspot.com/

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...