Klik Klik..

Monday, April 15, 2013

Trip Langkawi: [11] Taman Lagenda (Day 2)


Entri sebelumnya: Laman Padi Langkawi

Sambungan dari entri sebelum ni.. penat berkejar-kejaran kat sawah padi.. kami pon bergerak menghala ke pekan Kuah.. perjalanan ambil masa 20-30 minit juga dari Chenang.. target utamanya nak kelebek pinggan kat HIG tapi sebelum tu singgah melawat tapak jap kat Taman Lagenda & Dataran Lang.. Taman Lagenda ni memang aku tak pernah pergi.. ramai cakap lawa tempatnya.. port orang Langkawi dok berjoging.. smart jugak la tempatnya.. :)

banyak pokok tiruan warna-warni.. kalau malam mesti cantik ni..
incik asben macam biasa bz mengasah skill fotografinya.. :P
ini sangat smart.. peta Langkawi gergasi ditampal dekat batu gergasi.. :P
Hazmi pelik awat ayah dia tangkap gambar lubang hidung dia..hahaha..
marilah kita posing beramai-ramai.. :D
kami cuba memposingkan diri sambil selindung2 bagi nampak kepala je.. Hazmi sedikit salah konsep di situ..kekeke..
cubaan Kashaf lebih tersasar... ibu suruh keluarkan kepala dia pi sondol kepala kat batu tuh..hahahaha.. (^_^)v lawak..
posing sakit gigi namanya.. :D

tapi sayang sketla sebab time ni nak dekat kol 7pm dah.. taman dia takleh masuk sebab tutup kol 7pm.. mesti lagik lawa environment dalam taman tu..tengokla gambar kat bawah tu..pokok-pokok dia rendang  tersusun lurus je..jadinya kami berlegar-legar kat luar dataran taman tuh je.. (T_T)


posing kat laluan taman ni pon jadilaa.. :P pakcik kat belakang tu baru balik dari joging..hehehe..
hahahaha.. Hazmi memang cemerlang bab imitate pose neh.. :P ..Kashaf kat belakang kekonfiusan..
penat weh jom duduk sat..
memaksa diri untuk senyum.. lol! :P
Kashaf dah hampir kehabisan bateri time ni.. sakan dok berlari kat sawah sebelum tu.. huhuhu..
dah nak senja..marilah kita beransur..
bye-bye Taman Lagenda.. peace from Hazmi.. ;)

bersambung ke episod seterusnya.. :P

4 comments:

Zura Lee said...

taman lagenda ni mesti cm Mini I-City kan.. peta kt dinding tu mesti ada lampu...

~SaTo OrEo~ said...

waaaa yeke zura? mesti cantik kalau berlampu peta tu.. i-city x pernah pergi lagi..

Zura Lee said...

zura agak2 je la peta tu ada lampu... zura blm prnh gi langkawi.. huwaaaa !!

~SaTo OrEo~ said...

ahahaha jangan nangis zura.. tu maknanya kena masuk dlm list taon depan.. :P tunggu promo tiket flight..berbaloi2..hehe..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...