Klik Klik..

Friday, June 07, 2013

2 minggu yang hectic! bro's wedding


Salam..

sisa-sisa kepenatan masih terasa huhuhu.. alhamdulillah dah selamat jadi laki orang adikku itu..wifenya orang Temerloh, Pahang.. makcik sukoo sebab dapat makan ikan patin tempoyak selalu la camni..hahaha.. :) so cerita 2 minggu yang lepas adalah kitorang satu keluarga bz dengan preparation sempena adik lelaki aku tu nak kawin.. biasala sebagai kak long yang bajet kreatif (hahaha kreatif lah sangat) .. aku ditugaskan untuk settlekan hal2 baju family pengantin.. pastu kena prepare gubahan hantaran.. duss.. kali ni wat style express je guna kotak..sap sap soi topup2 bunga dah siap :p.. alhamdulillah..seb baik 5 dulang je..huk3.. tp penat gakla mencarik idea sebelum tuh..

DIY gubahan hantaran english style.. hantaran untuk perempuan

Adik aku nikah 25 Mei..ehehhe awal sehari dari anniversary date kitorang.. 

dah selamat diijabkabul..

hantaran untuk lelaki.. ada ip5.. benci tau (T_T)

pastu kenduri belah pompuan lak 26 Mei sama ngan anniversary date..jadinya anniversary kitorang tahun ini disambut kat kenduri adikku je.. sob sob.. huhu.. kalo tak mmg dah plan nak pi cuti mana2 kot..

DIY photobooth..pengantin lelaki yang deko sendiri..boleh tahan juga.. huhu..

1st reception - Temerloh, Pahang

bergambar kenangan satu family :) tema kaler biru..

29 Mei lak bestday asbenku.. pon tak dapat celebrate dengan sempurna sebab kalut nak uruskan persiapan 2nd reception kat kampung lak..huhu.. takpelah weekend ni kita pi makan2 ye incik suami..post celebration :p .. kitorang berkampung kat Kelate ada dalam seminggu gak la.. sebab ma n abah buat majlis tahli dan doa selamat sehari before kenduri..

lauk-pauk majlis tahlil & doa selamat..sedapppppppp..gotong royong masak ramai2 sedara-mara..

2nd reception kat kampung buat pada 2 Jun.. :) masa ni kejer aku multitasking la.. tapi paling utama kena siapkan goodies utk tetamu... pastu kena paksa rela buat bunga manggar gula2 dan lain2 yang sewaktu dengannya lah..huhu.. penat giloss.. Alhamdulillah majlis berjalan lancar tapi kalut gak la sana-sini.. ni consider majlis kenduri kahwin kedua la dalam family kami..huhuh.. 

2nd reception - Wakaf Bharu, Kelantan

kemain anak aku berlari2an kat kawasan pelamin..huhu..

ahli baru keluarga kami.. mcm Ayu Raudah tak? hahaha.. :P

tema kali ni kaler coklat :)

pengantin lama eh? :P 

Ingat nak citer detail lagik tapi nanti2 la.. :p huhuh.. this week bz lak ngan hal Projek Qaseh nak pi melawat rumah orang-orang tua Al-Ikhlas.. insyaAllah.. ada rezeki aku mencoret lagi kat sini..

till then..
~jha neh diary~ :)

6 comments:

Zura Lee said...

oit wakaf bharu tu kg mak mertua aku hokey...area mana tuh..? ntah2 ada bau2 bachang ngn family mertua aku....hihhihihh...

~SaTo OrEo~ said...

oit zura..

sabar je aku..hahaha.. kg aku kat kg.menjual, kubang batang.. kg mak mertua ko kat ner? raya taon ni balik kelate ke? meh datang berjalan :D

Zura Lee said...

umah mak mertua aku dekat roundabout tuh.. kalu sebut umah Fazli Tok Penghulu BN Wkf Bharu. insha allah semua org kenal..

harus le balik klate, dh mana lagi kitorang nak beraya.. aku laki bini ore klate.. hahahaha

~SaTo OrEo~ said...

zura,

huhu aku tak kenal tp nnt aku tanya mak ayah aku.. :D ..lor org kelate rupanya kih3.. weh ko emel la no fon kat aku..nnt balik kampung leh calling2 datang raya :D

sato17@gmail.com

Dr Singa said...

cantiknya bunga gubahan stail inggeris itu!!

~SaTo OrEo~ said...

TQ Dr. :D

bunga sirih junjung moden kononnya..hehehe..

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...