Klik Klik..

Monday, June 10, 2013

Horizon Garden Bangi: Celebrating 6th Anniversary :)


Salam.. Nak share pasal lagi satu port makan menarik tertarik kau memang daboomm kat Bangi neh.. :) Alhamdulillah.. 26 Mei yang lepas dah masuk 6th anniversary kami.. since kenduri kawen adik aku untuk belah pompuannya jatuh pada hari yang sama..so terpaksalah kami postpone celebration 2 hari selepasnya.. :P kali ni pi makan-makan je.. Hubby ajak try makan kat Restoran Horizon Garden kat Sri Bangi, Bangi ni.. dalam kawasan seksyen 8 gak..deretan kedainya sebelah ngan area perumahan kitorang je..satu deret ngan Tutti Frutti.. tengok cam best je kan.. so kitorang pon cuba je lah.. :p Owh ye, restoran ni berkonsepkan fine dining untuk chinese muslim food.. boleh tahan banyak gak kedai chinese muslim food kat Bangi ni kan..

Restoran Horizon Garden, Sri Bangi,

pintu masuk ke restoran.. restoran ni 2 tingkat..tapi kami pergi malam tu open untuk ground floor je..

alhamdulillah.. since pergi lepas Maghrib, masih banyak tempat kosong lagi..hehe.. meja stail bulat besar..sesuai untuk makan besar satu family kot :p

jom kita belek menu apa yang ada..
yang ni menu based on package.. not bad jugak optionnya.. kami amek Package A2 untuk 2-3 persons.. kalau korang tengok portion makanannya nanti..seriyes aku cakap memang berbaloi2 ngan harga..

Menu untuk Package A2 (RM77):
- Ikan Goreng Siakap Tiga Rasa (ikan saiz besar)
- Sayur goreng campur
- Daging masak hitam sizzling
- Tomyam Putih Campur Horizon Style
- Nasi putih (boleh tambah)
- Dessert (agar2 dan tembikai)
- Teh Cina

ni lak kalo makan beramai2 lebih kurang 10 orang.. pilih 7 menu yg anda suka.. huhu..

ala carte punya menu.. kitorang tambah menu Butter Soft Crab (s)

lagi pilihan ala-carte yang ada..

yang ni lak untuk order air.. kalau amek package biasanya diorang dah masukkan skali ngan chinese tea :)

Kashaf tak sabar tunggu makanan..huhu..

ada pulak packaging kerepek kat atas meja neh, apa lagik bebudak ni nak ler.. (*_*)

tapi ok la untuk jualan amal..RM5 sebekas.. niat sedekah sambil2 tunggu makanan sampai :)

peace dulu yoo..
yeay.. service pon not bad gak..xdela lama sangat nak tunggu..sempatla main candy crush 2-3 round muhahaha. jom tengok menu... (^_^)

Tomyam Putih Campur.. besar weh mangkuknya..nak makan berdua jek..bebudak neh bukan makan sangat.. terbuntang jap mata kitorang..huhuh..


sizzling beef.. terbaikkk wokk!! lembut je dagingnya.. (T_T)

Ikan Siakap Tiga Rasa ..tapi skali tgk cam masak cili hijau hehehe.. ikan tuh besar..puas hati..

menu tambahan kami Butter Soft Crab (RM38) .. sedappppp tapi masin sket..

Dessert yang banyak dimonopoli oleh Kashaf..huhuhu

tengok budak kecik tu makan..semangat..hehe..

the aftermath.. kenyang melampau2 tak mampu nak habiskan soft crab sebab masin sket.. so kami tapau soft crab ngan tomyam :D

muka hepi kekenyangan..hik hik..

bebudak ni dah last2 baru semangat nak makan..

menu kami hari tu..puas hati sangat2.. recommended ;)

okla..sebenarnya set tu makan untuk 5 orang pon boleh.. :) total makan malam tu:

RM77: (Package A)
+ RM38: (soft crab) 
+ RM5: (kerepek jualan amal)
+ RM:3: (milo ais)

Total = RM123

Alhamdulillah.. :) sesuai sangat kalau nak makan2 celebrate kat sini.. service pon sangat2 ok.. fine dining gitu..

Ada rezeki kalo konvo nanti nak bawak ma abah makan sini lah.. :P agagaga.. bila nak siap tesis tatau..

~Jha neh~


13 comments:

Azueriena Norash said...

kiter suker jugak makan2 kat Bangi nie..mcm2 kedai ader kann...tp yg kat sini belum try lagi...nanti nak cuberlah..

~SaTo OrEo~ said...

Azueriena,

:) betul tu banyak sgt port makanan..dok 2 taon sini pon x abeh tawaf lagi :D..sila2 mencuba..

Zura Lee said...

resotren chinese muslim mmg portion mknn dia mmg banyak2 kan...aku terliur tgk kriuk kriuk butter softcrab tuh, mesti ranggup kan..tubik air liur aku !!

~SaTo OrEo~ said...

softcrab mmg sedap zura.. kalo pergi makan kat kedai thai lagik menangis terasa kesedapannya..huhuhu..

Dr Singa said...

soft shell crab berbutter tu mengancam!!
kalau saya datang sini.. saya oder tu je...

~SaTo OrEo~ said...

Dr.,

terima kasih singgah blog saya.. :) ..betul tuh..softcrab tuh ratah saja pon sedap..:D..

Mohd Yusoff said...

He he Google nama restoran ni kluar lak blog Sato ni.nama mcm familiar n tgk2 mmg Sato n Zam.Happy Annivesary.Abg Usop MB.

~SaTo OrEo~ said...

hahaha abang Usop,

tq tq.. :D sogan jek.. dah pi try horizon garden tu ke? masuk ngan selera tak? hehehe,,

TOK SHAH said...

suka sangat horizon ni.. rasanya ada 5x dah g.. tomyam merah dia mmg sedap gila.. shark fin soup pun sedap.. tp softshell crab tu x masuk le sbb berminyak sgt. layanan dan suasana restoran ni pun best.. rasa sebu lepas makan.. singgah beli yogurt aaron aziz kat sebelah tu..:)

Anonymous said...

Kitorg lak tiap2 bln mkn kt ctu sbb ktgih ngn tomyam merah..sdapp gler.hrga dan lyanan mmg berbaloi.ade aircond lg..

dalila said...

wahh..bestnye..ramai org dok review makan kt sini..xpenah try lg..macam nk celebrate besday hubby kt cni..

~SaTo OrEo~ said...

tok shah,
wah shark fin soup tu belom pernah cuba..hihi nnt nak try gak.. betol suka ngan suasana dia best :)

anon,
wah tiap2 bulan pi betol2 ketagihan tu..hihi kitorg Restoran Perantau Hill tu yg jadik port wajib tiap2 bulan.. :P

dalila,
:) silalah selebret di sini..not bad jugak..mana tau kena ngan selera org yg nak diselebret tu..hehe..

ezham said...

Hahaha, google cari alamat Horizon Garden ni jupo entry nih. Ohhh, ni sebenarnya cawangan bagi restoran New Horizon di wakaf che yeh.

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...